Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 27-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.30 uur
Verkeerscontroles

AMERSFOORT Woensdag zijn de gehele dag door op verschillende locaties in Amersfoort verkeerscontroles uitgevoerd. Tientallen automobilisten werden gecontroleerd op hun verkeersgedrag. Voor het niet dragen van de gordel werden 35 verbalen uitgeschreven. Drie automobilisten ontvingen een bekeuring voor het niet in orde hebben van de benodigde auto-papieren.

Op de Daam Fockemalaan werd een snelheidscontrole gehouden. Van de gecontroleerde automobilisten reden er 15 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50km/h. De hoogst gemeten snelheid was 82. Tevens waren er snelheidscontroles op de Maarsbergseweg in Woudenberg en op de Arnhemseweg in Leusden-zuid.
In Woudenberg reden zes van de 389 gecontroleerde voertuigen te snel, in Leusden reden drie van de 216 gecontroleerde voertuigen te snel.
Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Woensdagmiddag rond half zes wordt door een winkelier aan de Langestraat een winkeldiefstal gemeld.
Nadat medewerkers in de winkel hadden gemerkt dat een man en een vrouw goederen mee wilden nemen zonder te betalen ontstond een schermutseling waarbij getrapt en geslagen werd. De daders ontkwamen maar lieten een tas met daarin de gestolen spullen achter.
Twee medewerkers zijn direct achter de dieven aangegaan. Op de Flierbeeksingel kon één van de dieven, een 41-jarige Utrechtse, worden vastgehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw is genomen naar het bureau en ingesloten. Zij ontkende iets met de diefstal te maken te hebben gehad. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lastige man aangehouden

AMERSFOORT Woensdagmiddag rond vier uur sprak een voorbijganger de politie aan op het gedrag van een aantal mannen in de passage tussen de Hellestraat en de Westsingel. Deze mannen zouden alcohol nuttigen en voorbijgangers lastigvallen.
Ter plaatse verzochten de agenten de mannen te vertrekken en de inhoud van de bierblikjes te deponeren in een container. Op één na gaven de mannen direct gehoor aan dit verzoek. Een 36-jarige Amersfoorter bleef staan en wilde niet aan het verzoek voldoen. Hem werd de gelegenheid gegeven te vertrekken.

Toen na enige tijd bleek dat hij nog in de passage aanwezig was spraken de agenten hem hierop aan en sommeerden hem nogmaals te vertrekken. Toen de man dat niet wilde doen werd hij aangehouden. De man uitte discriminerende verwensing en trapte naar een politieman, waarop hij geboeid is overgebracht naar het politiebureau. Daar is de man gehoord en in de loop van de avond met een proces-verbaal heengezonden.

Wilde Westen in Leusden

LEUSDEN Zeventien losgebroken paarden die in vol galop over de weg renden zorgden in de nacht van woensdag op donderdag voor commotie in Leusden. Eén paard vond de dood door tegen een vrachtwagen te rennen, een door een ander paard werd een auto vernield. De paarden bleken weggelopen vanaf een terrein in Den Treek.

Rond kwart voor twee in de nacht kwam bij de politie de melding binnen dat op de Arnhemseweg paarden zouden lopen in de richting van de A28. Agenten in een surveillance-auto zagen de paarden op de Lockhorsterweg in volle galop op zich afkomen. Door volgas achteruit te rijden en de auto de oprit van de A28 op te draaien konden de agenten voorkomen dat hun auto werd verpletterd.

Een personenauto die de oprit van de A28 blokkeerde om te zorgen dat de paarden de snelweg niet oprenden, had minder geluk. Twee paarden liepen over de voorkant van de auto, waardoor de auto forse schade opliep.

De paarden vervolgden hun weg over de Arnhemseweg richting Woudenberg. Een politieauto kon voor de paarden komen en moest 50 km/u rijden om het tegemoetkomende verkeer te waarschuwen. Een paard liep toch in vol galop tegen een tegemoetkomende vrachtwagen en overleed ter plaatse. De overige paarden liepen iets later een weiland in. Donderdagmorgen bleek dat alle paarden terecht zijn.

De politie van district Eemland zuid kreeg in deze zaak assistentie van collegas uit de districten Binnensticht en Heuvelrug.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie