Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke/Shell Prijs 2000 voor professor Lettinga

Datum nieuwsfeit: 27-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Koninklijke/Shell Prijs 2000 voor professor Lettinga

De Koninklijke/Shell Prijs voor Duurzame Ontwikkeling en Energie is dit jaar toegekend aan prof. ir. Gatze Lettinga. Hij ontvangt de prijs voor zijn innovatieve activiteiten op het gebied van waterzuivering, ontzwaveling van afvalwater en gassen en de sluiting van kringlopen in industriële processen. Professor Lettinga is verbonden aan de Universiteit Wageningen.

De bevindingen van professor Lettinga maken het mogelijk aanzienlijke besparingen te realiseren op de kosten van energie en grondstoffen bij afvalwaterzuivering. Daarnaast is de waterzuiveringsmethode op vrijwel elke schaal en elke locatie toe te passen. Dit maakt bijvoorbeeld ook in ontwikkelingslanden effectieve zuivering van rioolwater mogelijk.

De Stichting Koninklijke/Shell Prijs stelt sinds 1960 prijzen beschikbaar voor oorspronkelijk onderzoek op verschillende wetenschappelijke terreinen. Sinds 1998 wordt de prijs toegekend aan een wetenschappelijke doorbraak of een technische innovatie op het gebied van duurzame ontwikkeling en energie. In 1999 ging de prijs naar prof. dr. W. Sinke (zonne-energie), in 1998 naar prof. ir. J. Kristinsson (architectuur en bouwkunde). De prijs wordt toegekend door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

27 juli 2000


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie