Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling: 5 jaar kunstopdrachten in provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 27-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
27 juli 2000

Te zien tot en met 24 september 2000 in het Centrum Beeldende Kunst Amersfoort
Nieuwe Beelden: 5 jaar kunstopdrachten in de provincie Utrecht
Eén van de belangrijkste taken van het Centrum Beeldende Kunst (CBK) van de provincie Utrecht is het geven van informatie en advies aan overheden, kunstenaars en niet-commerciële instellingen over beeldende kunst. Bijvoorbeeld over beleidsplannen, manifestaties, subsidie- en fondsenwerving, maar ook over kunstopdrachten. Aan dit laatste aspect is de zomertentoonstelling van het CBK gewijd: de 25 kunstopdrachten in de openbare ruimte die met adviezen van het CBK in de periode 1995-2000 tot stand zijn gekomen in de provincie Utrecht.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte van de tentoonstelling is een selectie van schetsen en modellen die de kunstenaars maakten om hun opdrachtgevers duidelijk te maken wat hun ideeën zijn over de opdracht. Het tweede deel van de tentoonstelling is gewijd aan het proces dat leidt tot het kunstwerk in de openbare ruimte. Via de website van het CBK - www.cbk-utrecht.nl - en door middel van teksten in de tentoonstelling worden de achtergronden van de kunstopdrachten duidelijk gemaakt. Ook krijgen bezoekers door middel van foto's een indruk van het gerealiseerde werk.

In de tentoonstellingsruimte van het CBK is werk te zien van Wijnand Zijlmans, Erik Buijs, Godelieve Smulders, Joseph Semah, Hans Kuyper, Hans van Lunteren, Joost van Santen, Michel Huisman, Jerome Symons, Gijs Frieling, Tine van de Weyer, Jeroen Hoogstraten. Ook worden er plannen getoond van Joost van Hezewijk, Marjolijn Boterenbrood, Jeroen Bosch, Bram Breedveld en W.A. de Bruyn.

Bezoekadres:
Centrum Beeldende Kunst Provincie Utrecht
Breestraat 1, 3811 BH Amersfoort
Telefoon: 033 4618746 Fax: 033 4614335
E-mail: (cbk.pu@planet.nl)
Website: cbk-utrecht.nl
Open: di t/m vr 11.00-17.00 uur, za t/m zo 12.00-17.00 uur
(Voor informatie: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 31 96)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie