Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een week lang computeren in de openlucht

Datum nieuwsfeit: 28-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BUSINESS INTERNET TRENDS

EEN WEEK LANG COMPUTEREN IN DE OPENLUCHT

PERSBERICHT

Ede, 13 Juli 2000

EEN WEEK LANG COMPUTEREN IN DE OPENLUCHT

We Are Networking (WAN) is de naam van een jaarlijks terugkerend computer evenement in de openlucht, waarbij circa 400 computerfanaten met tenten en computers naar een terrein in 'the middle of nowhere' trekken. Het openlucht evenement zal plaatsvinden van 28 juli t/m 2 augustus op het terrein 'De Kibbelkoele''. Dit beboste terrein ligt vlakbij Noord-Sleen (Emmen). Door de organisatie wordt een groot computernetwerk aangelegd midden in de bossen waar iedereen zijn computer op mag aansluiten. Er worden diverse netwerkspellen gespeeld en uiteraard is er ook Internet. Naast deze fun activiteiten wordt er ook aandacht besteed aan serieuze materie door middel van lezingen die worden gegeven over diverse onderwerpen.

Dit jaar wordt door hoofdsponsor Business Internet Trends, een zakelijke Internet provider uit Ede, de Internet verbinding verzorgd. Via KPN Telecom is een 2 Mbit/s huurlijn besteld speciaal voor dit evenement midden in het bos. Zelfs voor KPN was dit een vrij unieke opdracht. De kosten voor een dergelijke verbinding voor een week bedragen overigens zo'n fl. 20.000,-. De hoofdsponsor zal op het evenement ook nog behoorlijk wat apparatuur, een tent en 4096 IP nummers beschikbaar stellen.

Er zijn voor dit evenement ook 4096 wasknijpers beschreven met IP nummers. Elke deelnemer die één of meerdere IP nummers wil hebben voor zijn computer(s), zal deze per wasknijper meekrijgen. Deze methode voor het uitgeven van IP nummers wordt 'peg-dhcp' genoemd en is zelfs beschreven in een officiële RCF op het web (RFC 2322).

Hoofdsponsor Business Internet Trends hoopt op dit evenement, waar met name jonge computer hobbyisten en professionals komen, vooral toekomstig personeel te ontmoeten. Uiteraard kan een beetje naamsbekendheid ook geen kwaad, maar daar is de zakelijke Internet provider niet in eerste instantie naar op zoek.

Meer informatie over het evenement is terug te vinden op de website www.wan.nl. Tijdens het evenement zullen er diverse webcams op het terrein te vinden zijn waarop het evenement te volgen is voor de thuisblijvers. Voor de bezoekers zal het in ieder geval een enorm feest gaan worden, mits het weer een beetje meewerkt uiteraard.

Contact informatie:

Business Internet Trends
M. van Osenbruggen
Telefoon: 0318-648682 (ook 's avonds)
Email: (michel@bit.nl)


13 jul 00 16:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie