Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijvers Parkwijck Smallingerland krijgen zwemwaterkwaliteit

Datum nieuwsfeit: 28-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Zwemwater Parkwijck (28-7-00)

Het water van de vijvers in Parkwijck de Singels zal, als alles klaar is, de kwaliteit hebben van zwemwater. Het werk aan het gebied - het aanleggen van het park - is echter nog niet helemaal klaar. Om de zwemwaterkwaliteit te halen zijn waterplanten nodig en moet het water worden rondgepompt voor zuivering in het riet. De benodigde waterplanten zijn voor het grootste deel (circa 90%) geplant, alleen nog niet aan de noordkant (in het water achter de Gauke Boelensstraat). Deze nieuwe planten moeten eerst nog voldoende groeien om hun bijdrage te kunnen leveren. Verder moet het systeem van stuwen en pompen nog worden aangebracht. De pompen komen in het najaar. Naar verwachting kan het pompsysteem in het voorjaar van 2001 in werking zijn, zodat zwemwaterkwaliteit vanaf die datum gegarandeerd kan worden.

Metingen, die onlangs zijn gehouden, gaven aan dat de waterkwaliteit in het brede gedeelte van de vijvers nu al veilig zijn als zwemwater. Een blijvende zorg is de aanwezigheid van glasscherven bij het betonstrandje. Dit betonstrandje is voor de triathlon van 22 juli vrij gemaakt, maar de kans is groot dat dit een terugkerend probleem wordt. Het heeft de voortdurende aandacht van het wijkbeheer. Glasscherven worden veroorzaakt door oudere jeugd die daar een flesje bier drinken en het vervolgens kapot gooien. De jongere jeugd die wil zwemmen is daar de dupe van.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie