Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lycos kiest Microsoft en Intel als leveranciers technologie

Datum nieuwsfeit: 28-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Lycos kiest Microsoft en Intel als hoofdleveranciers voor technologieplatform

Keuze voor Microsoft- en Intel-technologie gebaseerd op lage kosten en hoge prestaties

Schiphol-Rijk, 28 juli 2000 - Lycos heeft Microsoft en Intel gekozen als leveranciers van het belangrijkste technologieplatform voor het Lycos Network. Lycos Network is een zeer vooraanstaande Internet-'hub', die bijna de helft van alle Internetgebruikers in de VS bereikt. De combinatie van Microsoft-software en op Intel gebaseerde servers zorgt voor hogere snelheid, betere schaalbaarheid en een hoogwaardige gebruikersbeleving voor de ruim 32 miljoen klanten die het Lycos Netwerk iedere maand gebruiken. Daartoe behoren onder andere de bezoekers van de portals www.lycos.com en my.lycos.com. Daarnaast helpt de robuuste technologie van Microsoft en Intel Lycos bij het implementeren van nieuwe producten en bij het realiseren van een snelle time-to-market.

"Lycos heeft niet alleen voor Microsoft en Intel gekozen omdat zij de meest uitgebreide gebruikspraktijk bieden en ons helpen bij het implementeren van nieuwe producten. Een belangrijke rol speelt dat hun e-business oplossingen economisch zinvol zijn, zowel wat betreft de investeringen als de operationele kosten," zegt Tim Wright, CIO bij Lycos.

De implementatie van Microsoft- en Intel-producten, die reeds gaande is, betreft het grootste deel van de Lycos Network-sites, waaronder de populaire portal www.lycos.com. Lycos maakt gebruik van het enterprise-ready platform dat bestaat uit Intel Pentium III processors en het Microsoft Windows 2000-besturingssysteem, alsmede het Microsoft Application Center 2000, dat binnenkort zal verschijnen. Hiermee zal het mogelijk zijn om te voorzien in de groeiende behoeften van Lycos op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid, voor Internet-communities en -diensten. Bij de implementatie van de Microsoft en Intel e-business-oplossing heeft Microsoft Consulting Services (MCS) assistentie verleend tijdens de ontwikkel- en uitrolfase, terwijl Microsoft Premier Support Services (PSS) zorgde voor ondersteuning tijdens de gehele implementatiecyclus.

"We zijn blij dat we in samenwerking met Intel tot een oplossing zijn gekomen die Lycos zal helpen bij het tegemoetkomen aan de eisen op het gebied van meer schaalbaarheid en prestaties die klanten verwachten in deze volgende fase van het Internet," zegt Peter Boit, vice-president of e-commerce solutions bij Microsoft. "Microsoft beschikt over een e-business-platform dat ondernemingen vandaag helpt bij het realiseren van groei en winstgevendheid, terwijl het tevens de weg effent voor onze .NET-softwarediensten van morgen." "De samenwerking tussen Intel en Microsoft voorziet onze klanten van een flexibele e-business-architectuur waarmee zij hun time-to-market voor het implementeren van nieuwe Internetdiensten kunnen versnellen," aldus Mike Fister, vice president en general manager van de Enterprise Computing Group bij Intel. "Lycos is een prachtvoorbeeld van een onderneming die volledig heeft geprofiteerd van de 'scale-out' technologie die op Intel gebaseerde servers tot een schaalbaar en betrouwbaar platform maken voor de onvoorspelbare Internet-economie van vandaag."

Door het Windows 2000-platform te gebruiken voor haar nieuwe generatie webdiensten, maakt Lycos tevens een hoogwaardige XML-omgeving mogelijk binnen haar web-oplossingen. De op XML gebaseerde infrastructuur zal Lycos helpen bij het integreren van eenvoudige informatie-uitwisseling binnen het heterogene Lycos-netwerk. Dit XML-fundament, dat de kern vormt van Windows 2000 en het .NET enterprise-raamwerk, zal Lycos tevens helpen optimaal te profiteren van .NET-kansen met software en diensten, wanneer deze beschikbaar komen.

Op Intel gebaseerde servers vormen meer en meer de basis van de snel groeiende server-infrastructuur van de wereldwijde Interneteconomie, waaronder een aantal van de grootste websites ter wereld. Intel heeft een business groep opgericht en een budget van ruim $100 miljoen toegekend voor het ontwikkelen van solution centers, ontwerp-, certificatie- en integratieprogramma's, industrie-initiatieven en e-business allianties om de groei en de ontwikkeling van Internet verder te stimuleren.

De Intel-architectuur voorziet in een op standaards gebaseerd, krachtig en betrouwbaar e-business platform dat draait op Intel Pentium III Xeon-processors en de toekomstige Itanium-processor. Het omvat een specifieke server-ontwerptechnologie en een uitgebreide keuze aan kloksnelheden, geheugen- en cache-groottes die werken met grote verscheidenheid aan besturingssystemen en applicatieomgevingen. De Intel-architectuur voorziet op een betaalbare en betrouwbare wijze in de behoeften van e-business ondernemingen, waaronder het snel toevoegen van meer Internet- of webservers aan de front-end van hun serverinfrastructuur (scale-out) en het toevoegen van nieuwe processors in applicatie- en databaseservers, of back-end servers van een datacentrum (scale-up).

Lycos
Lycos (NASDAQ "LCOS" is opgericht in 1995 en is een vooraanstaande web media-onderneming en eigenaar van het Lycos Network, één van de meest bezochte centra op het Internet dat bijna de helft van alle web-gebruikers in de VS bereikt. Het Lycos Network is een gelijkgeschakelde reeks websites, die een divers publiek aantrekken dankzij een verscheidenheid aan diensten, waaonder vooraanstaande zoek- en navigatiemogelijkheden voor het web; web-community- en communicatiediensten, waaronder de mogelijkheid voor een gratis homepage, gratis, op het web gebaseerde e-mail, clubs, chat en instant messaging; een gepersonifieerde My Lycos-startpagina; een uitgebreid winkelcentrum met ruim 3100 handelaars; en een uitgebreide selectie aan content, waaronder games, muziek, leuke en educatieve informatie en activiteiten voor kinderen, almede informatie over investeren, technologie, entertainment, sport, kleine ondernemingen, reizen en meer. Het Lycos Network bestaat uit Lycos.com, Tripod, WhoWhere, Angelfire, MailCity, HotBot, HotWired, Wired News, Webmonkey, Sonique, Quote, Gamesville, Lycos Zone en Matchmaker. Het hoofdkantoor van Lycos bevindt zich in Waltham (US) en Lycos heeft verder vestigingen in de VS, Europa, Azië, Canada en Latijns-Amerika.
Op 16 mei jl. heeft Lycos een definitieve overeenkomst getekend met Terra networks, S.A (MC: TRR; NASDAQ: TRRA), een wereldwijde Internetondernemingen een vooraanstaand leverancier van Internet-toegang en interactieve content en diensten voor Spaans en Porutgees sprekende gebieden. In het kader van deze overeenkomst zal Terra Lycos overnemen via een 1:1 aandelenruil. Na afronding van deze transactie, zullen de aandeelhouders van Lycos ongeveer 41,6 tot 49,9 procent bezitten van de nieuwe onderneming, genaamd Terra Lycos. De oprichting van Terra Lycos is afhankelijk van de goedkeuring door de aandeelhouders en geldende wetsregels.

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: www.intel.com/pressroom/.
Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.
Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.
Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...