Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen wordt beperkt

Datum nieuwsfeit: 28-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VROM

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen wordt beperkt

29 augustus 2000

Het gebruik van een aantal gewasbeschermingsmiddelen, die in eerste instantie waren toegestaan, wordt alsnog verboden.

Minister Pronk (VROM) en Staatssecretaris Faber (LNV) respecteren daarmee de uitspraak van de President van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB). Het gaat om de volgende stoffen: carbaryl, chloorpyrifos, fenbutatinoxide, penconazool, primifos-methyl, simazin, carbofuran, propachloor, chloridazon, dichloorvos en parathion-ethyl. Dit schrijft minister Pronk mede namens staatssecretaris Faber in een brief aan de Tweede Kamer.

Op verzoek van de kamer is in november 1999 een aantal bestrijdingsmiddelen, waarvan de toelating was of dreigde te vervallen, voorlopig als landbouwkundig onmisbaar aangemerkt. Onder bepaalde voorwaarden is vervolgens voor een aantal stoffen een tijdelijke regeling getroffen. De President van het CBB oordeelde op 10 juli jl. dat op grond van de Bestrijdingsmiddelenwet de bevoegdheid voor het afgeven van toelatingen alleen bij het College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen (CTB) berust. Daarmee was de tijdelijke toelating van gewasbeschermingsmiddelen vervallen.

De AID van het ministerie van LNV is belast met het toezicht op de naleving.

www.minlnv.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie