Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adelmund (OCW) betrekt uitspraak bij voorstel schooltijden

Datum nieuwsfeit: 28-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 28-07-2000 Home

Persbericht
Nummer: 105

President van de rechtbank wijst eis vierdaagse schoolweek af

Adelmund betrekt uitspraak kort geding bij voorstel schooltijden

Staatssecretaris Adelmund betrekt de uitspraak in het kort geding dat op 17 juli diende, bij haar voorstel over de schooltijden in het basisonderwijs. Twee ouders van leerlingen van de Pieter Hooglandschool in Amsterdam eisten een vierdaagse lesweek van het schoolbestuur. De president van de rechtbank heeft deze eis afgewezen.

De president van de rechtbank vindt dat de school een rooster moet opstellen dat past binnen de wettelijke normen. Alleen als het echt niet anders kan, zou het rooster aangepast kunnen worden. Op 14 juli liet het kabinet weten begrip te hebben voor de roosterproblemen van scholen. Het kabinet hecht er echter sterk aan dat scholen zich houden aan de voorgeschreven minimale onderwijstijd. Dit is in het belang van het kind. De overwegingen van de president van de rechtbank over noodsituaties betrekt het kabinet bij het voorstel over schooltijden. Dit voorstel met de vijfdaagse lesweek als uitgangspunt, wordt naar verwachting in september naar de Tweede Kamer gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie