Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College wil geluidsmeetpunten in Hilversum

Datum nieuwsfeit: 28-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

College wil geluidsmeetpunten in Hilversum

Het college van Burgemeester en Wethouders wil dat in Kerkelanden en Hilversumse Meent meetpunten komen om de geluidsoverlast van vliegtuigen te meten. Dat heeft het college in een brief aan minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat laten weten.

Er worden nieuwe geluidsnormen vastgesteld waaraan het vliegverkeer moet voldoen. Om de handhaving te vergemakkelijken wil de minister de meetpunten plaatsen op en rond de voormalige 35 Ke lijn. Dit betekent dat Hilversum geen meetinstallatie zou krijgen.

Het Hilversumse gemeentebestuur ondersteunt met deze brief de actie van de Stichting Natuur en Milieu, Milieufederatie Noord-Holland, Milieudefensie en Platform Leefmilieu Regio Schiphol, om toch in Hilversum meetinstallaties geplaatst te krijgen.

De laatste jaren worden de bewoners in Hilversum steeds meer en meer geconfronteerd met geluidhinder van overvliegende vliegtuigen. Bij het klachtenbureau van de Commissie Geluidhinder Schiphol komen fors meer klachten uit Hilversum binnen. Voor het college van B en W is dat reden om de actie van milieu-organisaties te ondersteunen.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van dit persbericht nog vragen dan kunt u contact opnemen met de heer H. van Woerkom, werkzaam bij de Dienst Stadsontwikkeling, afdeling Beleid. Zijn telefoonnummer is 035 - 629
22 82.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie