Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Visdiefjes-project Florazoom bij Zoetermeer succesvol

Datum nieuwsfeit: 28-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Visdiefjes-project Florazoom, succesvol!

Begin jaren negentig heeft zich spontaan een visdiefjeskolonie gevestigd in de directe omgeving van de Florazoom. De in de plas gelegen schelpeilandejes, waarop treurwilgen zich als 'groene fonteinen' voorspoedig ontwikkelen, vonden de visdiefjes kennelijk zeer aantrekkelijk om te broeden. Om de visdiefjes stand ook voor de toekomst veilig te stellen in de Florazoom heeft het Hoogheemraadschap Schieland en de gemeente Zoetermeer advies ingewonnen bij een milieuadviesbureau.

Doel van het project was het broedresultaat van visdiefjes in de Floraplas positief te beïnvloeden. Daarvoor zijn eind maart met behulp van vrijwilligers van de Zoetermeerse ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie