Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Al ruim 5000 e-mails tegen de Betuwelijn

Datum nieuwsfeit: 28-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij

Al ruim 5000 e-mails tegen de Betuwelijn


28-07-2000 Het e-mailbombardement dat het Tweede-Kamerlid Van Bommel heeft ontketend tegen de Betuwelijn heeft in de eerste twee weken 5010 e-mails opgeleverd. Via de website kunnen mensen een protestmail sturen naar ruim 20 betrokken politici om hun onvrede kenbaar te maken en het protest tegen de Betuwelijn te steunen.

Laat de Betuwelijn varen! Van Bommel riep in radiospots op 16 en 23 juli en in regionale bladen op om het protest te steunen. Daar werd massaal gevolg aan gegeven. De actie gaat de hele zomer door en duurt in ieder geval tot het moment dat de Tweede Kamer weer over de Betuwelijn gaat praten. Van Bommel is blij met het succes van de actie en verwacht dat er in de loop van de zomer nog vele duizenden e-mails zullen worden verzonden.

Van Bommel: 'Het Rekenkamerrapport is vernietigend. Het rapport bevestigt wat de SP steeds heeft gezegd: de Betuwelijn is gebaseerd op te mooie cijfers over de vervoersgroei, de alternatieven zijn slecht onderzocht en de milieuwinst valt bitter tegen. De verontwaardiging in de samenleving over het doorgaan van de spoorlijn is terecht tot ongekende hoogte gestegen. De Betuwelijn is een politiek prestigeproject geworden dat als een molensteen om de nek van de belastingbetaler gaat hangen. Het verzet tegen de lijn moet daarom doorgaan, desnoods tot de laatste biels.'


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie