Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zestiende Straatparade Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 29-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum


Solero Zomercarnaval


29 juli 2000

Op zaterdag 29 juli trekt voor de 16e keer de Straatparade door het centrum van Rotterdam. Een caribische straatparade met meer dan 2000 deelnemers in caribische kostuums, praalwagens, muziekwagens met liveorkesten en DJ's. De stoet wordt aangevoerd door de Koningin van Solero Zomercarnaval. De Koningin wordt verkozen uit diverse deelnemers tijdens de
Koninginneverkiezing. De verkiezing vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 juli.

De Straatparade Route

De route is meer dan 5 kilometer lang. De Straatparade zal ongeveer een lengte van 2,3 kilometer zijn. Start om 13.00 uur:

Start op Leuvehoofd - Schiedamsedijk - Schilderstraat - Witte de Withstraat - Museumpark - Mathenesserlaan - Nieuwe Binnenweg
- Mauritsweg - Van Oldebarneveltstraat - Karel Doormanstraat - Weena - Coolsingel (16.00 uur) - Schiedamsedijk - Leuvehoofd (19.00 uur)
In de Straatparade 1999 reden mee: 35 carnavalsgroepen, 29 individuelen, 25 orkesten,
18 DJ's, 4 brassbands, 28 jeeps, 29 praalwagens,
28 muziekwagens, 41 proviandwagens, 2365 deelnemers, 389 orkestleden, 252 begeleiders, 97 chauffeurs die als een kleurig lint door het centrum trekken.

Muziekpodia

Sinds enkele jaren zijn er nu ook een tweetal podia met een Caribisch muzikaal programma. Het Solero podium (voor het Stadhuis) biedt een hoogwaardig internationaal programma. In 1997 b.v. was o.a. Oscar d' Leon aanwezig en in 1998 gaf Grupo Gale een spetterend optreden. Elk jaar haalt de organisatie een unieke groep uit caribisch gebied die speciaal voor het Solero Zomercarnaval over komt vliegen.
Programmatijden podia: 13.00 - 24.00 uur. Op het moment de Straatparade langs trekt, ligt de podia programmering stil.
Churchillplein podium: programmatijden: 13.00 -
24.00 uur
Programmering 2000: Nog niet bekend.
Mercado (Carnavalsmarkt)

In het festivalhart is tevens een
carnavalsmarkt, zodat je onder het genot van een hapje, drankje, of ijsje kan genieten van de Straatparade. Tevens worden er andere producten aangeboden. Tijden mercado: 13.00 - 23.00 uur. Aanmeldingen voor een vergunning voor de mercado: 41.41.772.

Achtergrondinformatie:

Solero Zomercarnaval bestaat uit 3 onderdelen:


* de Koninginneverkiezing (op zaterdag 8 juli).

* de Warming Up (op vrijdagavond 28 juli).
* de Straatparade (op zaterdag 29 juli).
De Straatparade vindt elk jaar plaats op de laatste zaterdag van juli. De Straatparade: het hoogtepunt van het Caribische feest. De deelnemers (meer dan 2300!) zijn gekleed in hun vrolijkste en gekleurdste Caribische kostuums om centrum van Rotterdam, onder begeleiding van diverse live orkesten, DJ's en looporkesten. Voor meer informatie kijk op de webpagina van DUCOS/ACR.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie