Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO-onderhandelingen Horeca vastgelopen, acties gaan verder

Datum nieuwsfeit: 29-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV HORECABOND

CAO-onderhandelingen Horeca vastgelopen, acties gaan verder
Gisterenmiddag zijn de onderhandelingen over de CAO Horeca vastgelopen. Koninklijk Horeca Nederland (KHN), de werkgeversorganisatie, blijft vasthouden aan de eis om de zondagtoeslag af te schaffen. Dit voorstel is voor de FNV Horecabond onacceptabel, aangezien dit werknemers bijna 7% loon op jaarbasis kost. Ook leerlingen, die in september met hun horeca-opleiding gaan starten, zouden dan geen zondagtoeslag meer krijgen. Zeker met het grote tekort aan vakbekwaam personeel vindt de FNV Horecabond het afschaffen van de zondagtoeslag een slecht voorstel. De mogelijke alternatieven voor de zondagtoeslag van de FNV Horecabond zijn afgewezen door KHN. De bond gaat daarom verder actie voeren.

Deze week is de FNV Horecabond gestart met een kaarten- en brievenactie onder horecawerknemers. Op de kaart met de tekst .Gaat het in de horeca nu om uitbaten of uitbuiten?. , gericht aan KHN, kunnen werknemers hun reacties doorgeven. Verder is de oproep gedaan om de eigen werkgever schriftelijk te verzoeken om contact op te nemen met KHN om aan te geven dat het afschaffen van de zondagtoeslag onacceptabel is.

Tijdens de komende acties op zondag deelt de FNV Horecabond de kaarten en voorbeeldbrieven in horecabedrijven aan werknemers uit.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie