Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 29-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 29-07-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 29 juli 2000

Dagelijkse berichten

Winschoten: man aangehouden
De politie heeft gisteravond in de St. Vitusstraat in Winschoten een 47-jarige man uit die plaats aangehouden. De man die onder invloed van alcohol verkeerde had om onbekende reden glas kapot gegooid op straat. Ook schopte de man tegen een aantal geparkeerde autos aan. Daarnaast vernielde hij ook nog een raam in een deur van een woning aan de St. Vitusstraat. Na een melding van omwonenden kon de dronken man door de politie worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. De man na verhoor heengezonden.
Nieuwolda: gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Kerkelaan in Nieuwolda is gistermiddag een 23-jarige vrouw uit Scheemda gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto achter een motorrijder die links af wilde slaan. De automobiliste merkte dit te laat en in een poging de motorrijder te ontwijken kwam ze met de auto in de berm terecht. Ze verloor de macht over het stuur en belandde op de kop in een sloot. De vrouw werd door omwonenden opgevangen. Ze bleek rugletsel te hebben opgelopen en is naar een ziekenhuis gebracht. De motorrijder, een 30-jarige man uit Nieuwolda, schrok van de de manoeuvres van de vrouw en kwam te vallen. Hij liep geen letsel. Zijn motorfiets raakte licht beschadigd. De auto van de Scheemder vrouw bleek na berging door een takelbedrijf totall-loss.

Delfzijl: bestuurders onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht aan de Nieuweweg in Delfzijl twee automobilisten aangehouden. Een 55-jarige man uit Delfzijl bleek bij de ademanalyse te rijden met een bloedalcoholgehalte van 1.1 promille. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Later in de nacht werd een 24-jarige man uit Utrecht voor een controle staande gehouden ook hij bleek te veel drank op te hebben. Bij hem werd ook 1.1 promille gemeten. Ook hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De uit Irak afkomstige man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man, die al geruime tijd in Nederland woont, had wel een Irakees rijbewijs maar dat bleek al enige tijd verlopen te zijn. Voor het rijden zonder rijbewijs is ook proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: versterker in beslag genomen
De politie heeft gisteravond een deel van de geluidsinstallatie van een 47-jarige man uit Hoogezand in beslag genomen. De man veroorzaakte in zijn woning aan de Staringstraat hinderlijke geluidsoverlast door harde muziek de draaien. Na klachten van omwonenden en een bezoek van een politiepatrouille keerde de rust aanvankelijk weer. Echter kort na vertrek van de politie ging de versterker weer vol open. De buurt klaagde opnieuw waarna de politie de versterker meenam. Daarna bleef het rustig.

Opende: bromfietser zwaar gewond
Een 32-jarige man uit Opende is gisteravond zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Provinciale weg in Opende. De man reed op zijn snorfiets tussen Kornhorn en Opende. De man verloor de macht over het stuur, vermoedelijk doordat hij tegen een stoeprand reed. De man liep hoofdletsel op en is buiten kennis in een ziekenhuis opgenomen. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. In verband daarmee is in het ziekenhuis een bloedproef van de man afgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Opende: vechtpartij op camping
Op een camping aan de Parkweg in Opende ontstond gisteravond een massale vechtpartij. Die begon toen een groep van vier mannen en twee vrouwen de kantine van de camping binnen wilde gaan. De groep had daarvoor met nog een aantal mensen een tijd verbleven in een café in Opende. Omdat men daar niet te eten kon krijgen besloot met dit te proberen in de kantine van de camping. Daar werd echter een kinderfeestje gehouden en de groep werd de toegang geweigerd. Ze gingen hierover in discussie met een leidster van het kinderfeestje. Toen ook andere campinggasten zich daarmee gingen bemoeien ontstond een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij waarbij zeker 11 mensen betrokken waren. Eén van de betrokkenen maakte bij de vechtpartij gebruik van een schep. De centrale meldkamer van Regiopolitie Groningen stuurde vier politieautos naar de camping. De Groningse politiemensen kregen assistentie van een surveillance-eenheid van de politie in Drachten. Bij de komst van de agenten bleek de rust grotendeels te zijn weergekeerd. Na bemiddeling door de politie gingen de partijen uit elkaar. Bij de vechtpartij raakte niemand gewond. Er zijn geen aangiftes bij de politie gedaan.
Aduard: gewonde bij verkeersongeval
Een 19-jarige bromfietser uit Groningen is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oostumerweg in Aduard. De man kwam vanaf de Evert Harm Woltersweg en zag bij de het afslaan een uit de richting Dorkwerd komende auto, bestuurd door 70-jarige man uit de gemeente De Marne, over het hoofd. Er ontstond een botsing waarbij de bromfietser kwam te vallen. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto raakte licht beschadigd. De bromfiets wordt door de politie aan een technisch onderzoek onderworpen.

Groningen: inbrekers aangehouden
Wegens inbraak in een fietsenwinkel in Steentilstraat in Groningen heeft de politie vannacht drie mannen uit Emmen in de leeftijd van 19 tot 21 jaar aangehouden. Een getuigen meldde bij de politie dat de drie een raam van de winkel hadden ingeslagen en een step (autoped) uit de etalage hadden weggenomen. De bemanning van een surveillance-eenheid die binnen twee minuten na de melding ter plaatse was zag drie mannen, die aan het door de getuige opgegeven signalement voldeden, bij een auto staan. Achter de auto lag een autoped. Ook in de auto werd een step aangetroffen. De drie mannen zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.
Groningen: fietsendief aangehouden
De politie heeft vannacht aan het Hanzeplein in Groningen een 18-jarige man uit Groningen aangehouden wegens diefstal van een fiets. De eigenaar van de fiets, een chirurg van het Academisch Ziekenhuis, zag bij het verlaten van het ziekenhuis dat de verdachte met zijn fiets wegliep. Hij ging achter de dief aan met de mededeling dat hij zijn fiets terug wilde. De dief vroeg de arts te bewijzen dat het zijn fiets was. Die had echter de fietssleutel en maakte het slot open waarna hij de fiets meenam. De fietsendief rende achter de eigenaar aan en dreigde hem tot twee keer te slaan. De chirurg waarschuwde de politie die de verdachte op zijn aanwijzingen kon aanhouden. De fietsendief is naar het politiebureau gebracht. Na verhoor en opmaken van een proces-verbaal is hij heengezonden. Hij verklaarde de fiets uit balorigheid te hebben meegenomen, slechts met de bedoeling die verder op weer neer te zetten.

Groningen: mannen aangehouden
In de Gelkingestraat in Groningen heeft de politie gisteravond drie mannen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar uit Groningen en Uithuizermeeden aangehouden. De mannen hielde zich verdacht op in een steeg. Op aanspreken door politiemensen antwoorden ze dat ze moesten plassen. Daarvan werden echter geen sporen van aangetroffen. Op vragen van de agenten of ze in bezit waren van verdovende middelen antwoordden de mannen ontkennend. Eén van hen gooide echter wel snel iets weg wat hij uit zijn broekzak haalde. Hierop is de man aangehouden. Hij verzette zich daartegen en er ontstond een handgemeen met de politiemensen. Een andere verdachte pakte daarbij een portofoon van de politiemensen af en weigerde die terug te geven. Daarop is ook hij aangehouden. De derde verdachte bemoeide zich met de aanhoudingen en schreeuwde meerdere racistische en beledigende opmerkingen naar de politie. Ook hij is daarop aangehouden. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en na verhoor en het opmaken van proces-verbaal wegens verzet, ambtsbelemmering en belediging heengezonden. Wat de eerste verdachte weggooide in de steeg in Gelkingestraat is niet duidelijk geworden.

Groningen: man dreigt woning op de blazen
In zijn woning aan de Vaargeul in Groningen heeft de politie gisteravond een 35-jarige man aangehouden. De 11-jarige zoon van de man waarschuwde de politie met de mededeling dat hij de woning was uitgevlucht om dat zijn vader de gaskranen van het fornuis had opengezet en dat zijn vader nog in de woning was en zichzelf, kennelijk door een ontploffing te veroorzaken, van het leven wilde beroven. Bij de komst van de politie troffen agenten de deur van de woning open aan. In de woning hing een sterke gaslucht. Nadat een hond uit de woning was gehaald wilden politiemensen de woning binnengaan. Omdat echter onduidelijk was of er nog iemand in de woning was werd daar om veiligheidsredenen van afgezien. Daarop zijn de bewoners van beide aangrenzende woningen uit hun huizen gehaald en elders ondergebracht. Na de evacuatie van de beide gezinnen gingen de agenten weer naar de woning. Daar troffen ze in de hal een zwaar onder invloed verkerende man aan. De woning hing nog steeds vol gas maar de bewoner weigerde het huis uit te komen. Toen hij op korte afstand van de politiemensen een sigaar dreigde op te steken is de man door de agenten overrompeld en de woning uitgehaald. De man verzette zich hevig en is na een vechtpartij met de agenten geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Twee politiemensen raakten bij de vechtpartij gewond. Na het wegvoeren van de man konden de gaskranen worden dichtgedraaid en kon de woning worden geventileerd. Nadat de gaslucht was opgetrokken konden de buren naar hun huizen terug. De verdachte, die vanwege een verbroken relatie ernstige psychische problemen heeft, wordt overgedragen aan de zorg van een psychiater. Zijn beide zoons van 11 en 16 jaar en zijn hond zijn bij familie en buren ondergebracht. De politie zorgt voor het inwerking zetten van de hulpverlening aan het gezin.

Groningen: vandaal aangehouden
De politie heeft vannacht in de Oude Boteringestraat in Groningen een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden wegens baldadigheid. De jongen schopte tegen gestalde fietsen aan waarbij de kettingkast van één van de fietsen het begaf. Een getuige greep de jongen en leverde hem over aan de politie. De knaap werd naar het bureau gebracht. Daar bleek hij in het bezit te zijn van een verboden vlindermes. Na verhoor is de knaap heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid en verboden wapen bezit.

Inlichtingen: afdeling communicatie, 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...