Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 29-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Aanrijding onder invloed

HOOGLAND De politie kreeg op vrijdag 28 juli, omstreeks tien over acht in de ochtend, een melding van een kleine aanrijding op de rotonde aan de Bunschoterstraat.

Ter plaatse trof de politie een vrachtauto aan met een 48-jarige chauffeur uit Harmelen. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt en een kleine aanrijding te hebben gehad met een ander voertuig. De man werd aangehouden en voor de ademanalyse naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse bleek de verdachte ongeveer 2,6 promille aan alcohol in het lichaam te hebben.

De verdachte werd een dagvaarding uitgereikt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De vrachtauto werd op zijn kosten afgesleept en later afgehaald door zijn werkgever.

Vernieling auto's

AMERSFOORT Op zaterdag 29 juli werd de politie omstreeks twee uur in de ochtend, gestuurd naar de Arnhemseweg. Er werd door getuigen gemeld dat een onbekende man overlast veroorzaakte. Ter plaatse trof de politie een drietal beschadigde auto's aan met daarin forse deuken.

In de buurt van deze auto's werd een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Deze verdachte bekkende verantwoordelijk voor de vernielingen te zijn. Een reden voor zijn daden gaf hij niet.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Onder invloed achter het stuur

AMERSFOORT Op zaterdag 29 juli zag de politie, omstreeks half zes in de ochtend, een personenauto over de Arnhemseweg rijden waarvan de bestuurder gecontroleerd werd op drankgebruik. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Amersfoort, bleek alcohol genuttigd te hebben en werd aangehouden.

Aan het politiebureau onderging de verdachte vervolgens de ademanalyse. Hierbij bleek dat hij ongeveer 0,8 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een transactie van f 400,- en een rijverbod uitgereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie