Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Vecht en Venen

Datum nieuwsfeit: 29-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Vecht en Venen 11.00 uur
Controle

VREELAND De politie heeft afgelopen donderdag en vrijdag in totaal twee uur gecontroleerd op de Provincialeweg bij de brug over de Vecht. Deze controles werden gehouden na klachten over a-sociaal gedrag van bestuurders bij een geopende brug. Automobilisten halen dan de rij wachtende voertuigen in door over de
voorsorteervakken/verdrijvingvakken (al dan niet het rode verkeerslicht negerend) de kruising over te steken om als eerste bij de geopende burg te kunnen gaan staan.

De politie heeft tijdens de controle 14 processen-verbaal uitgeschreven: drie maal voor het negeren van rood licht, 1 maal voor het gebruik van het verdrijvingvlak en tien maal voor het niet volgen van de verplichte rijrichting in het voorsorteervak. De politie zal de komende tijd regelmatig op het verkeersgedrag bij de brug controleren.

Loslopende hond

MAARSSEN Een loslopende hond heeft de politie in Maarssen gisteren handenvol werk bezorgd. Toen de 30-jarige eigenaar uit Purmerend zijn hond gistermiddag bij zijn vakantielogeeradres in Maarssenbroek wilde afzetten, wist Balou te ontsnappen. De politie heeft in Bisonspoor, Antilopenspoor en op de Verbindingsweg meermalen geprobeerd de boxer te vangen maar de hond wist elke keer te ontsnappen. Later die avond bleek de hond op de Westkanaaldijk tussen Maarssen en Breukelen te lopen. Toen agenten ter plaatse arriveerden, sprong het beest in het kanaal. Een agent kon de hond naar de kant lokken waarna hij de halsband vast kon pakken. Balou kon even later met zijn gelukkige eigenaar verenigd worden. De vereniging was echter van korte duur: Balou ging alsnog naar zijn logeeradres in Maarssenbroek waarna de eigenaar naar Spanje vertrok.

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Bij een alcoholcontrole op de Straatweg, werd vannacht rond drie uur een 47-jarige man uit Breukelen aangehouden. De man bleek een alcoholpromillage van 1, 4 (590ug/l) te hebben. Bij 570 ug/l of meer wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij de inname van het rijbewijs van de inwoner van Breukelen, bleek dat zijn rijbewijs per 11 december 1999 al verlopen was. De man kan de nodige processen-verbaal tegemoet zien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie