Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 29-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 11.40 uur
Snelheidscontrole

RHENEN Op vrijdag 28 juli werd van negen tot twaalf in de ochtend een snelheidscontrole uitgevoerd op de Grebbeweg. Tijdens de controle werden 1510 voertuigen gemeten. Van dit aantal waren 250 bestuurders met hun voertuig in overtreding.

Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/h. Alle overtreders krijgen de bekeuring thuis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL De politie kreeg op vrijdag 28 juli inde middag de melding dat er een diefstal was gepleegd bij een winkel aan de Kerkewijk. Toen de politie bij de winkel aankwam bleek de verdachte reeds te zijn gevlucht met een auto. Door getuigen was het kenteken van de auto van de verdachte genoteerd.

Aan de hand van het kenteken kon de politie in Tiel later in de middag een 23-jarige inwoonster van Tiel aanhouden als verdachte van de winkeldiefstal. In het voertuig van de verdachte werden goederen aangetroffen die afkomstig bleken te zijn uit diverse winkels in Veenendaal.

De verdachte werd met de goederen overgebracht naar het politiebureau in Veenendaal en daar ingesloten.

Stremming verkeer door fiets op snelweg

VEENENDAAL Op vrijdag 28 juli kreeg de politie tijdens de avond een melding dat er een fiets op de rijbaan van de rijksweg A 12 zuid zou liggen. Op de rijksweg trof de politie inderdaad een fiets aan waar al diverse automobilisten overheen waren gereden en hun banden hadden lek gereden op de fiets. De drukte van het verkeer liet het echter niet toe om de fiets veilig van de rijbaan te verwijderen.

De rijbaan moest vervolgens via de matrix afgekruisd worden zodat er stremming ontstond. Hierna kon de fiets weggehaald worden. In totaal reden vier automobilisten hun banden stuk op de fiets.

Later op de avond meldde zich de eigenaar van de fiets, die deze was verloren van de auto onderweg naar een camping. Deze fietseigenaar, inwoner van Den Haag, heeft toegezegd de schade aan de gedupeerden te zullen vergoeden.

Inbraken

COTHEN/WIJK BIJ DUURSTEDE - In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juli werd ingebroken bij de bibliotheek aan de Karel de Grotestraat in Wijk bij Duurstede en een benzinetankstation aan de Graaf van Lynden van Sandeburgweg in Cothen.

Bij de bibliotheek werd een ruit vernield en de achter deze ruit staande computer weggenomen. Van het pompstation werd eveneens een ruit vernield. Door onbekenden werd uit de winkelruimte een hoeveelheid rookwaren weggenomen.

Mishandeling
VEENENDAAL Op zaterdag 29 juli werd de politie om drie uur in de ochtend naar de Zandstraat gestuurd waar iemand mishandeld zou zijn. Ter plaatse trof de politie een gewonde 21-jarige inwoner van Veenendaal aan. Het slachtoffer was zonder enige aanleiding op zijn gezicht geslagen en klaagde over pijn aan zijn neus en zijn gebit. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar o.a. een gebroken neus werd geconstateerd. Het slachtoffer was een groep van vijf personen tegen gekomen waarvan een persoon hem zonder reden mishandelde. Deze verdachte was ongeveer 1.90 m. lang, had kort stekel haar en was gekleed in spijkerbroek en een geel/bruine jas. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte van deze mishandeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie