Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verstappen elfde tijdens kwalificatie Hockenheim

Datum nieuwsfeit: 29-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


29
juli

2000

Jos over de kwalificatie

Na de hectiek van de kwalificatie vertelde Jos ons in het motorhome van Arrows wat er misging tijdens de kwalificatie.

Jos vertelt over zijn dag

"Het probleem wat wij hadden was dat een bout waarmee de bodemplaat aan de auto vastgemaakt wordt, te ver gedraaid was. Hierdoor werd de opening geblokkeerd waarmee de startmotor aangehaakt wordt. Daardoor kon de auto niet gestart worden. Het is heel erg jammer dat zoiets gebeurt, want ik wist dat het begin van de sessie heel belangrijk zou worden vanwege het weer." Jos kon, na tien minuten in de pits te hebben gestaan, in de stromende regen zijn eerst run maken, en vertelde hierover; "Ik wist dat ik alles moest proberen om toch een goede tijd neer te zetten. De auto voelde heel goed aan, maar in deze omstandigheden kun je ook weer niet teveel risico's nemen. Het allerbelangrijkste is op zo'n moment dat je jezelf kwalificeert voor de race. Toch probeer je een zo goed mogelijke tijd neer te zetten en dat was geloof ik wel te zien aan het driften in de chicanes."

Ook de pers wil wat weten

Uiteraard wilden wij ook van Jos weten wat hij voor morgen verwacht. "Uiteraard is een goede start heel belangrijk. We hebben een goede auto en is er nog veel mogelijk voor morgen." Aldus een positieve Jos tegen het VIP-team, dat vanavond na een superdag op Hockenheim weer huiswaarts keert. Morgen zullen wij een korte fototimpressie geven van deze dag.


29
juli

2000

Jos elfde tijdens kwalificatie

Jos kende geen geluk tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland op het circuit van Hockenheim en start morgen vanaf de 11 startplek. Op pole position vertrekt morgen David Coulthard met Michael Schumacher naast hem op de eerste rij. Jos die door het wisselvallige weer er op gebrand was zo snel mogelijk zijn eerste tijd neer te zetten moest wachten omdat het starten van de auto een probleem gaf. Hierdoor verloor Jos kostbare tijd om op een halfnatte baan nog een goede tijd neer te kunnen zetten. Toen het probleem verholpen was regende het al stukken harder waardoor het voor Jos bijna onmogelijk werd om een competitieve tijd neer te zetten. Jos zijn eerste reactie na de kwalificatie was; "Een beetje meer geluk hadden we wel verdiend. Toch kunnen we niet helemaal ontevreden zijn met de elfde plek die we in de regen gehaald hebben."


29
juli

2000

Jos over de ochtend training

Vandaag hadden wij niet zoals gebruikelijk contact met Jos, maar is een deel van het vipteam te gast bij Jos en Arrows op het circuit van Hockenheim. Hoewel het er gisteren niet zo rooskleurig uit zag, wist Jos ons vandaag te vertellen dat dat wel meeviel. Vanmorgen ging het tijdens vrije ochtend training dan ook stukken beter op een opdrogende baan. Jos vertelde; "Het ging heel goed vanmorgen. We hebben met veel benzine gereden en de auto lag stukken beter dan gisteren het geval was." Na de eerste sessie kreeg Jos nieuwe remschijven gemonteerd. Jos hierover; "Met die nieuwe remschijven ging het gelijk een stuk beter en ben dan ook best tevreden. Ik ga vol vertrouwen de kwalificatie in."


28
juli

2000

Jos vertelt over de vrijdag

Jos legt uit wat er vandaag gebeurd is: "Het was niet echt een goeie dag voor mij want we hadden een hoop problemen. De remmen deden niet wat ik wilde, dus die hebben we tussen de twee vrije trainingen veranderd omdat de wagen niet prettig reed. Toen begon het te regenen, maar over het geheel was de wagen goed en we waren aan het experimenteren met verschillende vleugels om de beste vleugelafstelling te vinden. De baan werd daarna weer droog, ik ging naar buiten, maar ik kon niet veel doen want toen hadden we een lekkende versnellingsbak. Ik heb dus weinig rondjes op het droge kunnen rijden, hopelijk is het morgen beter.".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie