Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hersenvliesontsteking geconstateerd in Blanes (Spanje)

Datum nieuwsfeit: 30-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Hersenvliesontsteking geconstateerd in Spanje

Zondag 30 juli 2000, Persbericht nummer 68

In Blanes (Spanje) zijn op een camping vier gevallen van hersenvliesontsteking (meningokokkenziekte) geconstateerd. Het ging om vier toeristen waaronder één meisje uit Nederland. Zij is behandeld in een Spaans ziekenhuis. De reisgenoten van de toeristen hebben medicijnen en alle noodzakelijke informatie ontvangen.

Hersenvliesontsteking wordt veroorzaakt door de meningokokkenbacterie in de keel. Kenmerken van de ziekte zijn hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid en vervolgens donkerrode vlekjes op de huid. De bacterie wordt overgedragen door hoesten. De ziekte treedt gemiddeld in na 3 tot 4 dagen. Het risico om besmet te raken is klein en vindt alleen plaats bij langdurig, intensief contact. Het treedt meestal op in situaties waarin mensen dicht op elkaar leven. Bij kortdurende contacten is er geen risico op besmetting. Als symptomen van de ziekte optreden is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts.

Reizigers en betrokkenen kunnen telefonisch informatie verkrijgen via de informatielijn van Postbus 51 op nummer 0800-8051.

Interne links
Meest gestelde vragen en antwoorden over hersenvliesonsteking Brief aan deelnemers van de reis van Transalpino en Bizz-travel over hersenvliesonsteking

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie