Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 30-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 30-07-2000 Persbericht 30 juli 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad betrapt
Zaterdag is om 14.55 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden aan de Kronehoefstraat. De verdachte werd daar op een parkeerterrein betrapt bij een inbraak in een geparkeerde auto. De verdachte schopte een portierruit in en wilde de autoradio verwijderen. Een 37-jarige beveiligingsbeambte uit Eindhoven zag dit en pakte de nog in de auto zittende inbreker. Deze maakte stekende bewegingen met een schroevendraaier in de richting van de beveiligingsbeambte en raakte hem in de rechterschouder. Deze moest de wond in het ziekenhuis laten behandelen. De gealarmeerde politie heeft de 18-jarige Eindhovenaar ingesloten voor onderzoek en de schroevendraaier in beslag genomen.
Eindhoven: Aanrijding
Op het kruispunt Geldropseweg Piuslaan is zaterdag in 15.12 uur bij een aanrijding een 25-jarige vrouw uit Geldrop gewond geraakt. Een 27-jarige automobilist uit Son en Breugel kwam over de Geldropseweg vanuit het centrum en reed bij het links afslaan de automobiliste die hem vanuit Geldrop op dezelfde weg tegemoet reed aan. De vrouw is met een hoofdwond en hersenschudding opgenomen in het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Eindhoven: Drugs
Aan de Mrs Swinkelstraat is zaterdag om 21.15 uur een 24-jarige man uit Boxtel aangehouden. De verdachte stond met een andere man achter een elektriciteitshuisje op een hoek van die straat. Een controlerende politiepatrouille vond bij de verdachte twee bolletjes harddrugs en een grotere hoeveelheid softdrugs. Deze drugs zijn in beslag genomen en er wordt proces verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drugsgebruik
Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag om 1.15 uur aan de Dommelstraat aangehouden. De verdachte werd betrapt tijdens het gebruik van harddrugs. Bij hem werden enkele bolletjes gevonden. Er is proces verbaal opgemaakt.
Eindhoven: Drugs
Aan de Dommelstraat is in de nacht van zaterdag op zondag om 1.55 uur een 29-jarige man uit Maastricht aangehouden. Personeel van een horecagelegenheid ontdekte ruim 40 XTC-pillen bij de man en hield hem aan. Nadat de verdachte aan de politie was overgedragen vertelde hij nog meer pillen in zijn personenauto te hebben. Met zijn toestemming doorzocht de politie de auto en vond nog een aantal pillen. De verdachte is ingesloten voor onderzoek en de drugs en een bedrag van fl. 250,- zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Aan de Zwembadweg is in de nacht van zaterdag op zondag om 3.05 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was met zijn auto tegen een verkeersbord op de Edenstraat gereden. Een passerende politiepatrouille zag een aantal mensen de auto een parkeerplaats opduwen. De 31-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben. Bij een ademanalyse blies hij 1,2 promille. Er is proces verbaal opgemaakt en de verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur.

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt op hoofdagent in Een 22-jarige Eindhovense automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag om 3.20 uur aangehouden aan de Hermanus Boexstraat. De verdachte was bij de uitgang van een parkeergarage achter op een andere personenauto gereden. Een politie-eenheid die het verkeer controleerde aan de Ten Hagestraat zag dat de automobilist wegreed op de rijbaan voor verkeer in tegengestelde richting (dit betreft de rijbaan voor verkeer vanuit de Vestdijk richting Kerkstraat). Een van de agenten gaf een stopteken. De verdachte verhoogde hierop zijn snelheid en reed recht op de agent af. Deze sprong weg, maar werd nog door de auto geschampt aan zijn hand. De automobilist reed vervolgens met hoge snelheid de bocht om richting station, waarbij hij op de Vestdijk een daar rijdende personenauto raakte. De politie-eenheid zette de achtervolging in op de Eindhovenaar, die op de rotonde van het 18 septemberplein met zijn auto tegen een verkeersbord reed. Bij aankomst van de politie-eenheid op het 18 septemberplein bleek de verdachte richting Hermanus Boexstraat te zijn gevlucht. Daar kon hij worden aangehouden. Bij een ademanalyse had de verdachte een alcoholpromillage van 1,7 promille in zijn bloed, zodat zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Baldadig
Aan de Smalle Haven is zondag om 4.30 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Op het moment dat de politie op het Stratumseind een andere 17-jarige Eindhovenaar verdachte voor baldadigheid aanhield, gooide de Eindhovenaar een fles in hun richting. Na een korte achtervolging kreeg een van de agenten de verdachte te pakken, die voor onderzoek is ingesloten in het politiebureau. Tegen de andere Eindhovenaar werd proces verbaal opgemaakt omdat hij tegen een gestalde fiets aantrapte.

Helmond: Drugs
Aan de Havenweg is zaterdagavond om 22.55 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. Een portier van een horecagelegenheid trof bij de verdachte een paar XTC-pillen aan en waarschuwde de politie. Er is proces verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Aan de Meent is zaterdagmiddag de portemonnee gerold van een 78-jarige vrouw uit Veldhoven. Zij mist fl. 200,-.

Veldhoven: Drugs
Een 12-jarige jongen uit St. Oedenrode heeft zaterdagavond afstand gedaan van een portie harddrugs nadat de portier van een horecagelegenheid aan de Oude Kerkstraat dit bij de verdachte vond. Er is proces verbaal opgemaakt en na verhoor kon de jongen naar huis.
Veldhoven: Drugs
Het beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan de Oude Kerkstraat heeft zaterdagavond om 22.20 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij een tiental XTC-pillen in zijn bezit had. De verdachte is overgedragen aan de politie die hem heeft ingesloten op het politiebureau en de drugs in beslag heeft genomen.
Son: Onder invloed
Aan de Rooijseweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige vrouw uit St. Oedenrode betrapt tijdens het rijden onder invloed. Er is een bloedproef afgenomen en de vrouw kreeg een rijverbod van 5 uur.
Heeze: Onder invloed
Aan de Sterkselseweg is zaterdag rond 23.40 uur een 55-jarige man uit Heiloo betrapt op het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse had de automobilist 0,8 promille alcohol in zijn bloed. De man kreeg een boete en rijverbod voor 2 uur.

Gemert: Drugs
Het beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan de Handelseweg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een aantal personen aangehouden omdat zij XTC-pillen in hun bezit hadden. Om 1.30 uur controleerden zij een 22-jarige man uit Haalderen. Deze bleek 11 XTC-pillen in zijn bezit te hebben. Ruim een uur later werd een 16-jarige jongen uit Zevenaar betrapt met 11 XTC-pillen. De verdachten zijn overgedragen aan de politie die hen heeft ingesloten op het politiebureau en de drugs in beslag heeft genomen. Bij een 23-jarige man uit Maastricht werden tijdens controle van het personeel een paar gram XTC gevonden. De verdachte werd door de politie afgehoord en er is proces verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak
In een woning aan de Snoertsebaan is zaterdagavond ingebroken. Er was een raam aan de voorzijde van de woning ingeslagen. Waarschijnlijk is de dader gestoord. Een tas met potentiële buit bleef in de woning achter.

Deurne: Onder invloed
Aan de Dunantweg is in de nacht van zaterdag op zondag rond 4.30 uur een 27-jarige automobilist uit Venray aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte blies bij een ademanalyse ruim 1,05 promille. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Mierlo: Vernieling
Aan de Patrijslaan is in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Helmonder aangehouden. De verdachte had op een camping een prullenbak vernield en werd hierop aangesproken door het beveiligingspersoneel. Op het moment dat zij de Helmonder wilden aanhouden verzette hij zich en bedreigde het personeel. De Helmonder is overgedragen aan de politie en ingesloten in het politiebureau.

Nuenen: Onder invloed
Aan de Adriaan Rijkenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag rond 0.15 uur een 44-jarige inwoner van die plaats betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist had bij een ademanalyse 1,15 promille alcohol in zijn bloed. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Diefstal
Uit een stal aan de Bruggerhuizen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een accuschrikdraadapparaat ter waarde van fl. 500,- gestolen. Diezelfde nacht werd een schaftwagen aan de Brugse Heide opengebroken. Daaruit werd niets ontvreemd.

Valkenswaard: Ongeval onder invloed
Een 40-jarige Eindhovenaar heeft zaterdag rond 23.45 uur een verkeersbord aan de Leenderweg omvergereden. De verdachte bleek onder invloed, maar gaf geen medewerking aan een alcoholtest. Er is proces verbaal opgemaakt.

Reusel: Diefstal uit bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag is de deur van een bijgebouw aan het Kattenbos opengebroken. Een grasmaaier en ontsmettingsapparaat verdwenen. De totale schade bedraagt tussen de zeven en achtduizend gulden.

Budel: Aanrijding
Na een aanrijding aan de Bosch op zaterdag om 18.15 uur heeft een 20-jarige man uit Budel een snijwond in het gelaat moeten laten hechten. De automobilist verleende op een kruising met de Boschdijk geen voorrang aan een van rechts komende 31-jarige automobiliste uit Budel.

Bergeijk: Overval met geweld
In een winkel aan de Burgemeester Magneestraat is zaterdag een caissière overvallen. Rond 13.15 uur werd de 42-jarige vrouw uit Hamont Achel liggend op de grond achter de kassa aangetroffen. De vrouw schijnt een harde klap op haar rug te hebben gekregen. Daarna moet er een greep in de kassa zijn gedaan: Er worden enkele duizenden guldens vermist. Het slachtoffer heeft pijn in de rug en arm. De politie vraagt getuigen zich te melden op 0497-531600.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...