Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 30-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 30-07-2000 Persbericht 30 juli 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad betrapt
Zaterdag is om 14.55 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden aan de Kronehoefstraat. De verdachte werd daar op een parkeerterrein betrapt bij een inbraak in een geparkeerde auto. De verdachte schopte een portierruit in en wilde de autoradio verwijderen. Een 37-jarige beveiligingsbeambte uit Eindhoven zag dit en pakte de nog in de auto zittende inbreker. Deze maakte stekende bewegingen met een schroevendraaier in de richting van de beveiligingsbeambte en raakte hem in de rechterschouder. Deze moest de wond in het ziekenhuis laten behandelen. De gealarmeerde politie heeft de 18-jarige Eindhovenaar ingesloten voor onderzoek en de schroevendraaier in beslag genomen.
Eindhoven: Aanrijding
Op het kruispunt Geldropseweg Piuslaan is zaterdag in 15.12 uur bij een aanrijding een 25-jarige vrouw uit Geldrop gewond geraakt. Een 27-jarige automobilist uit Son en Breugel kwam over de Geldropseweg vanuit het centrum en reed bij het links afslaan de automobiliste die hem vanuit Geldrop op dezelfde weg tegemoet reed aan. De vrouw is met een hoofdwond en hersenschudding opgenomen in het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Eindhoven: Drugs
Aan de Mrs Swinkelstraat is zaterdag om 21.15 uur een 24-jarige man uit Boxtel aangehouden. De verdachte stond met een andere man achter een elektriciteitshuisje op een hoek van die straat. Een controlerende politiepatrouille vond bij de verdachte twee bolletjes harddrugs en een grotere hoeveelheid softdrugs. Deze drugs zijn in beslag genomen en er wordt proces verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drugsgebruik
Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag om 1.15 uur aan de Dommelstraat aangehouden. De verdachte werd betrapt tijdens het gebruik van harddrugs. Bij hem werden enkele bolletjes gevonden. Er is proces verbaal opgemaakt.
Eindhoven: Drugs
Aan de Dommelstraat is in de nacht van zaterdag op zondag om 1.55 uur een 29-jarige man uit Maastricht aangehouden. Personeel van een horecagelegenheid ontdekte ruim 40 XTC-pillen bij de man en hield hem aan. Nadat de verdachte aan de politie was overgedragen vertelde hij nog meer pillen in zijn personenauto te hebben. Met zijn toestemming doorzocht de politie de auto en vond nog een aantal pillen. De verdachte is ingesloten voor onderzoek en de drugs en een bedrag van fl. 250,- zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Aan de Zwembadweg is in de nacht van zaterdag op zondag om 3.05 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was met zijn auto tegen een verkeersbord op de Edenstraat gereden. Een passerende politiepatrouille zag een aantal mensen de auto een parkeerplaats opduwen. De 31-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben. Bij een ademanalyse blies hij 1,2 promille. Er is proces verbaal opgemaakt en de verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur.

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt op hoofdagent in Een 22-jarige Eindhovense automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag om 3.20 uur aangehouden aan de Hermanus Boexstraat. De verdachte was bij de uitgang van een parkeergarage achter op een andere personenauto gereden. Een politie-eenheid die het verkeer controleerde aan de Ten Hagestraat zag dat de automobilist wegreed op de rijbaan voor verkeer in tegengestelde richting (dit betreft de rijbaan voor verkeer vanuit de Vestdijk richting Kerkstraat). Een van de agenten gaf een stopteken. De verdachte verhoogde hierop zijn snelheid en reed recht op de agent af. Deze sprong weg, maar werd nog door de auto geschampt aan zijn hand. De automobilist reed vervolgens met hoge snelheid de bocht om richting station, waarbij hij op de Vestdijk een daar rijdende personenauto raakte. De politie-eenheid zette de achtervolging in op de Eindhovenaar, die op de rotonde van het 18 septemberplein met zijn auto tegen een verkeersbord reed. Bij aankomst van de politie-eenheid op het 18 septemberplein bleek de verdachte richting Hermanus Boexstraat te zijn gevlucht. Daar kon hij worden aangehouden. Bij een ademanalyse had de verdachte een alcoholpromillage van 1,7 promille in zijn bloed, zodat zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Baldadig
Aan de Smalle Haven is zondag om 4.30 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Op het moment dat de politie op het Stratumseind een andere 17-jarige Eindhovenaar verdachte voor baldadigheid aanhield, gooide de Eindhovenaar een fles in hun richting. Na een korte achtervolging kreeg een van de agenten de verdachte te pakken, die voor onderzoek is ingesloten in het politiebureau. Tegen de andere Eindhovenaar werd proces verbaal opgemaakt omdat hij tegen een gestalde fiets aantrapte.

Helmond: Drugs
Aan de Havenweg is zaterdagavond om 22.55 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. Een portier van een horecagelegenheid trof bij de verdachte een paar XTC-pillen aan en waarschuwde de politie. Er is proces verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Aan de Meent is zaterdagmiddag de portemonnee gerold van een 78-jarige vrouw uit Veldhoven. Zij mist fl. 200,-.

Veldhoven: Drugs
Een 12-jarige jongen uit St. Oedenrode heeft zaterdagavond afstand gedaan van een portie harddrugs nadat de portier van een horecagelegenheid aan de Oude Kerkstraat dit bij de verdachte vond. Er is proces verbaal opgemaakt en na verhoor kon de jongen naar huis.
Veldhoven: Drugs
Het beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan de Oude Kerkstraat heeft zaterdagavond om 22.20 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij een tiental XTC-pillen in zijn bezit had. De verdachte is overgedragen aan de politie die hem heeft ingesloten op het politiebureau en de drugs in beslag heeft genomen.
Son: Onder invloed
Aan de Rooijseweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige vrouw uit St. Oedenrode betrapt tijdens het rijden onder invloed. Er is een bloedproef afgenomen en de vrouw kreeg een rijverbod van 5 uur.
Heeze: Onder invloed
Aan de Sterkselseweg is zaterdag rond 23.40 uur een 55-jarige man uit Heiloo betrapt op het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse had de automobilist 0,8 promille alcohol in zijn bloed. De man kreeg een boete en rijverbod voor 2 uur.

Gemert: Drugs
Het beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan de Handelseweg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een aantal personen aangehouden omdat zij XTC-pillen in hun bezit hadden. Om 1.30 uur controleerden zij een 22-jarige man uit Haalderen. Deze bleek 11 XTC-pillen in zijn bezit te hebben. Ruim een uur later werd een 16-jarige jongen uit Zevenaar betrapt met 11 XTC-pillen. De verdachten zijn overgedragen aan de politie die hen heeft ingesloten op het politiebureau en de drugs in beslag heeft genomen. Bij een 23-jarige man uit Maastricht werden tijdens controle van het personeel een paar gram XTC gevonden. De verdachte werd door de politie afgehoord en er is proces verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak
In een woning aan de Snoertsebaan is zaterdagavond ingebroken. Er was een raam aan de voorzijde van de woning ingeslagen. Waarschijnlijk is de dader gestoord. Een tas met potentiële buit bleef in de woning achter.

Deurne: Onder invloed
Aan de Dunantweg is in de nacht van zaterdag op zondag rond 4.30 uur een 27-jarige automobilist uit Venray aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte blies bij een ademanalyse ruim 1,05 promille. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Mierlo: Vernieling
Aan de Patrijslaan is in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Helmonder aangehouden. De verdachte had op een camping een prullenbak vernield en werd hierop aangesproken door het beveiligingspersoneel. Op het moment dat zij de Helmonder wilden aanhouden verzette hij zich en bedreigde het personeel. De Helmonder is overgedragen aan de politie en ingesloten in het politiebureau.

Nuenen: Onder invloed
Aan de Adriaan Rijkenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag rond 0.15 uur een 44-jarige inwoner van die plaats betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist had bij een ademanalyse 1,15 promille alcohol in zijn bloed. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Diefstal
Uit een stal aan de Bruggerhuizen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een accuschrikdraadapparaat ter waarde van fl. 500,- gestolen. Diezelfde nacht werd een schaftwagen aan de Brugse Heide opengebroken. Daaruit werd niets ontvreemd.

Valkenswaard: Ongeval onder invloed
Een 40-jarige Eindhovenaar heeft zaterdag rond 23.45 uur een verkeersbord aan de Leenderweg omvergereden. De verdachte bleek onder invloed, maar gaf geen medewerking aan een alcoholtest. Er is proces verbaal opgemaakt.

Reusel: Diefstal uit bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag is de deur van een bijgebouw aan het Kattenbos opengebroken. Een grasmaaier en ontsmettingsapparaat verdwenen. De totale schade bedraagt tussen de zeven en achtduizend gulden.

Budel: Aanrijding
Na een aanrijding aan de Bosch op zaterdag om 18.15 uur heeft een 20-jarige man uit Budel een snijwond in het gelaat moeten laten hechten. De automobilist verleende op een kruising met de Boschdijk geen voorrang aan een van rechts komende 31-jarige automobiliste uit Budel.

Bergeijk: Overval met geweld
In een winkel aan de Burgemeester Magneestraat is zaterdag een caissière overvallen. Rond 13.15 uur werd de 42-jarige vrouw uit Hamont Achel liggend op de grond achter de kassa aangetroffen. De vrouw schijnt een harde klap op haar rug te hebben gekregen. Daarna moet er een greep in de kassa zijn gedaan: Er worden enkele duizenden guldens vermist. Het slachtoffer heeft pijn in de rug en arm. De politie vraagt getuigen zich te melden op 0497-531600.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie