Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SGI annonceert revolutionaire lijn modulaire computers

Datum nieuwsfeit: 30-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Silicon Graphics in Nederland

SGI ANNONCEERT REVOLUTIONAIRE LIJN MODULAIRE COMPUTERS -- INTRODUCTIE VAN EERSTE SYSTEMEN MET GEPATENTEERDE NUMAFLEX-TECHNOLOGIE

SGI Origin 3000 Servers en SGI Onyx 3000 Visualisation Systems bieden performance, configuraties op maat, flexibiliteit en totale investeringsbescherming voor een uitgebreide reeks zakelijke-, wetenschappelijke-, medische- en media-gebruikers.

SGI annonceert de SGI 3000 familie die gebruik maakt van een revolutionair modulair ontwerp en een baanbrekende computerarchitectuur waardoor high-performance computertoepassingen radicaal zullen veranderen. De SGI Origin 3000-servers en de SGI Onyx 3000-visualisatie-systemen zijn met ingang van heden beschikbaar en beloven flexibiliteit, veerkrachtig, totale investeringsbescherming, onovertroffen performance en schaalbaarheid.

De serie SGI Origin 3000-servers en de serie SGI Onyx 3000-visualisatie-systemen maken gebruik van de unieke modulaire NUMAflex-technologie van SGI, een "bouwsteen"-systeem voor het construeren van kleine tot zeer grote systemen vanuit een gemeenschappelijke set bouwstenen. Met het modulaire NUMAflex-systeem van SGI kunnen gebruikers met afzonderlijke componenten een optimale configuratie bouwen en nieuwe technologieën opnemen, die aan hun specifieke zakelijke of ontwikkelingsbehoefte voldoen. Dit is een groot voordeel vergeleken met traditionele high-performance-computers, die soms wel één keer per jaar geheel vervangen moeten worden om te kunnen blijven voldoen aan concurrentie-eisen en technologische veranderingen - een kostbaar en lastig proces.

De Serie SGI Origin 3000 en SGI Onyx 3000 in detail

De serie SGI Origin 3000-servers maken "capability computing" mogelijk: het vermogen om complexe problemen die eerst onoplosbaar waren, te analyseren en op te lossen. Bij bestaande projecten of applicaties leveren SGI Origin 3000-servers grotere precisie, snellere resultaten en een doorbraak in prijs/prestatie-verhouding.

De serie SGI Onyx 3000-visualisatie systemen bieden gebruikers een unieke combinatie van grafische capaciteit en rekenvermogen. Deze combinatie maakt de visualisatie van grote hoeveelheden complexe volumetrische data mogelijk (bijv. brain mapping); zorgt voor interactiviteit en realisme (bijv. simulatietraining voor piloten); biedt bandbreedte en beeldkwaliteit voor real-time, high definition speciale effecten (bijv. radio/televisie) en heeft de visuele precisie en rekenvermogen voor interactief ontwerpen (bijv. het fotorealistisch ontwerpen van auto's).

De series SGI Origin 3000- en SGI Onyx 3000-systemen maken gebruik van het SGI IRIX-besturingssysteem, het eerste 64-Bit UNIX-besturingssysteem ter wereld voor high-performance-computertoepassingen, geavanceerde visualisatie en supercomputing. SGI IRIX is vermaard om zijn leidende positie op het gebied van schaalbare computertoepassingen, high-performance-gegevensverkeer, sharing en management, real-time applicatie-support en media-streaming-capaciteiten. Technische applicaties die op dit moment op de SGI Origin 2000- en Silicon Graphics Onyx2-systemen verlopen, draaien op de serie SGI 3000-systemen met tot twee keer de performance zonder dat hercompileren nodig is. Alle technische toepassingen die momenteel voor de SGI 2000-serie en de Silicon Graphics Onyx2-systemen beschikbaar zijn, zijn compatibel met de nieuwe systemen.

NUMAflex-technologie maakt het allemaal mogelijk In de NUMAflex-technologie heeft iedere module, die lijkt op een lade, een specifieke functie en kunnen door SGI's gepatenteerde high-speed systeemverbinding worden verbonden met tal van andere bouwsteentypen (zgn. "bricks") , waardoor een compleet op maat gemaakte configuratie ontstaat. Dezelfde bouwstenen kunnen, afhankelijk van hun aantal of configuratie, gebruikt worden voor een steeds groeiend scala van high-performance-computerbehoeften: C-brick (CPU-module), P-brick (PCI-uitbreiding), D-brick (schijfruimte), R-brick (systeem/geheugenverbinding), I-brick (basis I/O-module), X-brick (XIO-uitbreiding), and G-brick (InfiniteReality graphics). Aan het aanbod NUMAflex-modules zullen nieuwe bouwsteentypen worden toegevoegd voor gespecialiseerde configuraties (b.v. breedband-data-streaming) en op momenten dat nieuwe technologieën, zoals PCI-X en Infiniband beschikbaar zijn. De systemen kunnen ook worden toegepast in clusters of als een grote shared-memory-systemen, afhankelijk van de behoefte van de gebruiker.

"De schaalbaarheid, flexibiliteit en prestaties van deze systemen voldoen precies aan de wensen van onze klanten", zegt Jan Silverman, vice president Advanced Systems Marketing van SGI. "SGI is bijzonder trots als eerste onderneming modulaire computertoepassingen met succes te kunnen introduceren."

Gunstige reacties van klanten en industrie De reacties van klanten en analisten op de productintroductie zijn erg gunstig. Belangrijke klanten van SGI 3000 zoals het Engineering Research Development Center van het Amerikaanse leger en het NASA/Ames Research Center hebben reeds systemen besteld of ontvangen. Deze ondernemingen zullen de systemen gebruiken voor uiteenlopende toepassingen zoals financial-services-management, botsproef-simulaties en vliegtuigtests. Bovendien heeft Sony Entertainment Inc. de Origin 3400 van SGI gekozen als breedband-server voor de demonstratie van de volgende generatie entertainment-toepassingen op de SIGGRAPH 2000.

NASA/Ames Research Center
"Een van de voornaamste problemen bij het ontwerpen van een voertuig dat de atmosfeer verlaat en vervolgens weer terugkeert, is dat het een groot aantal ingenieurs zeer veel tijd kost om een dergelijk voertuig te ontwerpen, soms wel drie of meer jaar," zegt Henry McDonald, directeur van het NASA/Ames Research Centre in Mountain View, Californië. "Door de doorvoertijd te verbeteren en het aantal berekeningen te verhogen met een hogere betrouwbaarheid reduceren we de totale ontwikkelingstijd van het voertuig."
Engineering Research Development Center van het Amerikaanse leger "Dankzij de installatie van een 512-processor, single-system-supercomputer van SGI met de volgende generatie SGI Origin 3000-technologie hebben academische en overheidsonderzoekers toegang tot de meest geavanceerde NUMA shared-memory computerarchitectuur die momenteel beschikbaar is", zegt Bradley Comes, directeur van het Major Shared Research Center van het Engineering Research Development Center van het Amerikaanse leger (ERDC MSRC). Het ERDC MSRC is één van de vier Major Shared Research Centers die zijn opgericht onder het High-Performance Computing Modernization Program van het Amerikaanse ministerie van defensie. Hoewel het systeem zich in het ERDC MSRC bevindt, heeft het Arctic Region Supercomputing Center (ARSC) van de Universiteit van Alaska in Fairbanks bijgedragen bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem. Dr. Frank Williams, directeur van ARSC, zegt: "We verheugen ons erop om de kennis van beide centra te bundelen met het nieuwe SGI-systeem om zo tegemoet te kunnen komen aan de hoge eisen op computergebied van het ministerie van defensie wat betreft onderzoek en ontwikkeling en test en evaluatie".

Sony Computer Entertainment Inc.
"Met de SGI Origin 3000-servers wordt de volgende generatie breedband-entertainment mogelijk", zegt Ken Kutaragi, president en CEO van Sony Computer Entertainment America Inc. "Wij hebben een visie op de toekomst van entertainment en SGI is een integrale partner bij het demonstreren van die visie".

Nieuwe Nederlandse Nationale Supercomputer De nieuwe Nederlandse nationale supercomputer die eind dit jaar bij SARA in Amsterdam wordt geïnstalleerd is een SGI Origin 3000-systeem met 1024 processoren, 1 Tbyte aan geheugen en 10 Tbytes aan on-line disks. Deze nieuwe nationale supercomputer zal de komende jaren de top vormen van de nationale computerinfrastructuur voor het fundamenteel en toegepaste onderzoek. Het systeem zal worden ingezet voor simulaties van biologische, chemische, meteorologische, medische en andere systemen.

International Data Corporation (IDC)
"Volgens IDC leidt NUMAflex en zijn implementatie in de vorm van de SGI Origin 3000-productlijn tot een sterke marktpositie van SGI waardoor het vertrouwen van de klant en de afzet wordt herwonnen", zegt Earl Joseph, research director van IDC. "Dit product zal zeer goed worden ontvangen in de belangrijkste technische markten van SGI en door creatieve computergebruikers. Bovendien geloven wij, dat dit product dankzij zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en modulaire structuur zeer grote mogelijkheden biedt bij de ondersteuning van steeds belangrijker wordende Internet-workloads".
Prijzen en beschikbaarheid
De systemen zijn vanaf heden leverbaar; de prijs voor een basissysteem bedraagt ongeveer Dfl. 136.400,--. Een enkel systeem biedt ruimte van 2 tot 512 processoren, tot maximaal één terabyte geheugen en petabytes aan online-opslagruimte. Geclusterde SGI 3000-systemen bieden plaats aan duizenden processoren en terabytes aan opslagruimte.
Voor meer informatie over deze producten, zie www.sgi.com/origin3000 of www.sgi.com/onyx3000.

Meer informatie over SGI
SGI biedt een breed spectrum van high-performance-computertoepassingen en geavanceerde grafische oplossingen, waarmee klanten hun meest ingewikkelde computerproblemen kunnen begrijpen en oplossen. Het hoofdkantoor van SGI bevindt zich in Mountain View, Californië. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in De Meern en bereikbaar via 030-6696777 of (info@demeern.sgi.com).

--einde---

Silicon Graphics, Onyx, IRIX, Onyx2 en InfiniteReality zijn geregistreerde handelsmerken. SGI, Origin, NUMAflex en het SGI- logo zijn handelsmerken van Silicon Graphics, Inc. UNIX is een geregistreerd handelsmerk in de VS en andere landen, met een exclusieve licentie via X/Open Company Limited. Alle andere hierin genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie