Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SGI annonceert revolutionaire lijn modulaire computers

Datum nieuwsfeit: 30-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Silicon Graphics in Nederland

SGI ANNONCEERT REVOLUTIONAIRE LIJN MODULAIRE COMPUTERS -- INTRODUCTIE VAN EERSTE SYSTEMEN MET GEPATENTEERDE NUMAFLEX-TECHNOLOGIE

SGI Origin 3000 Servers en SGI Onyx 3000 Visualisation Systems bieden performance, configuraties op maat, flexibiliteit en totale investeringsbescherming voor een uitgebreide reeks zakelijke-, wetenschappelijke-, medische- en media-gebruikers.

SGI annonceert de SGI 3000 familie die gebruik maakt van een revolutionair modulair ontwerp en een baanbrekende computerarchitectuur waardoor high-performance computertoepassingen radicaal zullen veranderen. De SGI Origin 3000-servers en de SGI Onyx 3000-visualisatie-systemen zijn met ingang van heden beschikbaar en beloven flexibiliteit, veerkrachtig, totale investeringsbescherming, onovertroffen performance en schaalbaarheid.

De serie SGI Origin 3000-servers en de serie SGI Onyx 3000-visualisatie-systemen maken gebruik van de unieke modulaire NUMAflex-technologie van SGI, een "bouwsteen"-systeem voor het construeren van kleine tot zeer grote systemen vanuit een gemeenschappelijke set bouwstenen. Met het modulaire NUMAflex-systeem van SGI kunnen gebruikers met afzonderlijke componenten een optimale configuratie bouwen en nieuwe technologieën opnemen, die aan hun specifieke zakelijke of ontwikkelingsbehoefte voldoen. Dit is een groot voordeel vergeleken met traditionele high-performance-computers, die soms wel één keer per jaar geheel vervangen moeten worden om te kunnen blijven voldoen aan concurrentie-eisen en technologische veranderingen - een kostbaar en lastig proces.

De Serie SGI Origin 3000 en SGI Onyx 3000 in detail

De serie SGI Origin 3000-servers maken "capability computing" mogelijk: het vermogen om complexe problemen die eerst onoplosbaar waren, te analyseren en op te lossen. Bij bestaande projecten of applicaties leveren SGI Origin 3000-servers grotere precisie, snellere resultaten en een doorbraak in prijs/prestatie-verhouding.

De serie SGI Onyx 3000-visualisatie systemen bieden gebruikers een unieke combinatie van grafische capaciteit en rekenvermogen. Deze combinatie maakt de visualisatie van grote hoeveelheden complexe volumetrische data mogelijk (bijv. brain mapping); zorgt voor interactiviteit en realisme (bijv. simulatietraining voor piloten); biedt bandbreedte en beeldkwaliteit voor real-time, high definition speciale effecten (bijv. radio/televisie) en heeft de visuele precisie en rekenvermogen voor interactief ontwerpen (bijv. het fotorealistisch ontwerpen van auto's).

De series SGI Origin 3000- en SGI Onyx 3000-systemen maken gebruik van het SGI IRIX-besturingssysteem, het eerste 64-Bit UNIX-besturingssysteem ter wereld voor high-performance-computertoepassingen, geavanceerde visualisatie en supercomputing. SGI IRIX is vermaard om zijn leidende positie op het gebied van schaalbare computertoepassingen, high-performance-gegevensverkeer, sharing en management, real-time applicatie-support en media-streaming-capaciteiten. Technische applicaties die op dit moment op de SGI Origin 2000- en Silicon Graphics Onyx2-systemen verlopen, draaien op de serie SGI 3000-systemen met tot twee keer de performance zonder dat hercompileren nodig is. Alle technische toepassingen die momenteel voor de SGI 2000-serie en de Silicon Graphics Onyx2-systemen beschikbaar zijn, zijn compatibel met de nieuwe systemen.

NUMAflex-technologie maakt het allemaal mogelijk In de NUMAflex-technologie heeft iedere module, die lijkt op een lade, een specifieke functie en kunnen door SGI's gepatenteerde high-speed systeemverbinding worden verbonden met tal van andere bouwsteentypen (zgn. "bricks") , waardoor een compleet op maat gemaakte configuratie ontstaat. Dezelfde bouwstenen kunnen, afhankelijk van hun aantal of configuratie, gebruikt worden voor een steeds groeiend scala van high-performance-computerbehoeften: C-brick (CPU-module), P-brick (PCI-uitbreiding), D-brick (schijfruimte), R-brick (systeem/geheugenverbinding), I-brick (basis I/O-module), X-brick (XIO-uitbreiding), and G-brick (InfiniteReality graphics). Aan het aanbod NUMAflex-modules zullen nieuwe bouwsteentypen worden toegevoegd voor gespecialiseerde configuraties (b.v. breedband-data-streaming) en op momenten dat nieuwe technologieën, zoals PCI-X en Infiniband beschikbaar zijn. De systemen kunnen ook worden toegepast in clusters of als een grote shared-memory-systemen, afhankelijk van de behoefte van de gebruiker.

"De schaalbaarheid, flexibiliteit en prestaties van deze systemen voldoen precies aan de wensen van onze klanten", zegt Jan Silverman, vice president Advanced Systems Marketing van SGI. "SGI is bijzonder trots als eerste onderneming modulaire computertoepassingen met succes te kunnen introduceren."

Gunstige reacties van klanten en industrie De reacties van klanten en analisten op de productintroductie zijn erg gunstig. Belangrijke klanten van SGI 3000 zoals het Engineering Research Development Center van het Amerikaanse leger en het NASA/Ames Research Center hebben reeds systemen besteld of ontvangen. Deze ondernemingen zullen de systemen gebruiken voor uiteenlopende toepassingen zoals financial-services-management, botsproef-simulaties en vliegtuigtests. Bovendien heeft Sony Entertainment Inc. de Origin 3400 van SGI gekozen als breedband-server voor de demonstratie van de volgende generatie entertainment-toepassingen op de SIGGRAPH 2000.

NASA/Ames Research Center
"Een van de voornaamste problemen bij het ontwerpen van een voertuig dat de atmosfeer verlaat en vervolgens weer terugkeert, is dat het een groot aantal ingenieurs zeer veel tijd kost om een dergelijk voertuig te ontwerpen, soms wel drie of meer jaar," zegt Henry McDonald, directeur van het NASA/Ames Research Centre in Mountain View, Californië. "Door de doorvoertijd te verbeteren en het aantal berekeningen te verhogen met een hogere betrouwbaarheid reduceren we de totale ontwikkelingstijd van het voertuig."
Engineering Research Development Center van het Amerikaanse leger "Dankzij de installatie van een 512-processor, single-system-supercomputer van SGI met de volgende generatie SGI Origin 3000-technologie hebben academische en overheidsonderzoekers toegang tot de meest geavanceerde NUMA shared-memory computerarchitectuur die momenteel beschikbaar is", zegt Bradley Comes, directeur van het Major Shared Research Center van het Engineering Research Development Center van het Amerikaanse leger (ERDC MSRC). Het ERDC MSRC is één van de vier Major Shared Research Centers die zijn opgericht onder het High-Performance Computing Modernization Program van het Amerikaanse ministerie van defensie. Hoewel het systeem zich in het ERDC MSRC bevindt, heeft het Arctic Region Supercomputing Center (ARSC) van de Universiteit van Alaska in Fairbanks bijgedragen bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem. Dr. Frank Williams, directeur van ARSC, zegt: "We verheugen ons erop om de kennis van beide centra te bundelen met het nieuwe SGI-systeem om zo tegemoet te kunnen komen aan de hoge eisen op computergebied van het ministerie van defensie wat betreft onderzoek en ontwikkeling en test en evaluatie".

Sony Computer Entertainment Inc.
"Met de SGI Origin 3000-servers wordt de volgende generatie breedband-entertainment mogelijk", zegt Ken Kutaragi, president en CEO van Sony Computer Entertainment America Inc. "Wij hebben een visie op de toekomst van entertainment en SGI is een integrale partner bij het demonstreren van die visie".

Nieuwe Nederlandse Nationale Supercomputer De nieuwe Nederlandse nationale supercomputer die eind dit jaar bij SARA in Amsterdam wordt geïnstalleerd is een SGI Origin 3000-systeem met 1024 processoren, 1 Tbyte aan geheugen en 10 Tbytes aan on-line disks. Deze nieuwe nationale supercomputer zal de komende jaren de top vormen van de nationale computerinfrastructuur voor het fundamenteel en toegepaste onderzoek. Het systeem zal worden ingezet voor simulaties van biologische, chemische, meteorologische, medische en andere systemen.

International Data Corporation (IDC)
"Volgens IDC leidt NUMAflex en zijn implementatie in de vorm van de SGI Origin 3000-productlijn tot een sterke marktpositie van SGI waardoor het vertrouwen van de klant en de afzet wordt herwonnen", zegt Earl Joseph, research director van IDC. "Dit product zal zeer goed worden ontvangen in de belangrijkste technische markten van SGI en door creatieve computergebruikers. Bovendien geloven wij, dat dit product dankzij zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en modulaire structuur zeer grote mogelijkheden biedt bij de ondersteuning van steeds belangrijker wordende Internet-workloads".
Prijzen en beschikbaarheid
De systemen zijn vanaf heden leverbaar; de prijs voor een basissysteem bedraagt ongeveer Dfl. 136.400,--. Een enkel systeem biedt ruimte van 2 tot 512 processoren, tot maximaal één terabyte geheugen en petabytes aan online-opslagruimte. Geclusterde SGI 3000-systemen bieden plaats aan duizenden processoren en terabytes aan opslagruimte.
Voor meer informatie over deze producten, zie www.sgi.com/origin3000 of www.sgi.com/onyx3000.

Meer informatie over SGI
SGI biedt een breed spectrum van high-performance-computertoepassingen en geavanceerde grafische oplossingen, waarmee klanten hun meest ingewikkelde computerproblemen kunnen begrijpen en oplossen. Het hoofdkantoor van SGI bevindt zich in Mountain View, Californië. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in De Meern en bereikbaar via 030-6696777 of (info@demeern.sgi.com).

--einde---

Silicon Graphics, Onyx, IRIX, Onyx2 en InfiniteReality zijn geregistreerde handelsmerken. SGI, Origin, NUMAflex en het SGI- logo zijn handelsmerken van Silicon Graphics, Inc. UNIX is een geregistreerd handelsmerk in de VS en andere landen, met een exclusieve licentie via X/Open Company Limited. Alle andere hierin genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...