Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegenwerken aan het viaduct van Vilvoorde

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

PERSMEDEDELING

VAN HET MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

4 JULI 2000

Wegenwerken aan het viaduct van Vilvoorde

Van 31 juli tot en met 30 augustus 2000 vinden aan het viaduct van Vilvoorde belangrijke herstellingswerken plaats. Eén rijrichting, namelijk de buitenring, wordt volledig afgesloten. Het verkeer loopt in die periode via de binnenring waarop het verkeer in de twee richtingen via 5 smallere rijstroken (i.p.v. de 6 klassieke stroken) wordt geleid. Om de verkeershinder tot het minimum te beperken, lanceert de Vlaamse Gemeenschap een communicatiecampagne met het accent op de alternatieve routes.

In een aantal Belgische en buitenlandse tijdschriften van wegenhulpdiensten zullen de herstellingswerken en de alternatieve routes worden aangekondigd via advertenties. Binnen- en buitenlandse redacties worden ruim op voorhand geïnformeerd. Via de gratis Vlaamse infolijn - telefoonnummer (0800) 30 201 (vanuit het buitenland +32 2 553 50 70) -, de website van de Vlaamse wegenwerken - verkeersinfo.lin.vlaanderen.be - en de tankstations op de invalswegen zal in verschillende talen een foldertje worden verdeeld. De toeristische diensten en de transportfederaties in de ons omringende landen worden geïnformeerd. In eigen land is een mailing voorzien naar 1.800 transportbedrijven. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de signalisatie om chauffeurs al van op verre afstand van de wegenwerken te informeren en hen toe te laten tijdig alternatieve routes te nemen. Met deze signalisatie wil de Vlaamse gemeenschap ook de veiligheid extra verhogen aan de staart van de files.

Alternatieve routes
De informatiecampagne vermeldt uiteraard ook de alternatieve routes voor wie vanuit de ons omringende landen over de Ring rond Brussel moet rijden (op verkeersknooppunten in Antwerpen, Gent, Hasselt, enz.) evenals voor de pendelaars. Om de verkeersproblemen tot een minimum te beperken wordt de uitvoeringtermijn van de werken bovendien zo kort mogelijk gehouden, namelijk enkel in de maand augustus, de maand met het minst vrachtverkeer. Het contract met de aannemer bevat daartoe de nodige financiële stimuli.

Veiligheid
De Ring om Brussel is één van de belangrijkste verkeersaders van het land met in de zone van het viaduct van Vilvoorde meer dan 125.000 voertuigen tussen 6u en 22u. Met het oog op de veiligheid van de weggebruikers (het viaduct bestaat reeds 20 jaar) is het noodzakelijk dat dit jaar in een eerste fase op het noorderviaduct (buitenring) drie uitzetvoegen op het betonnen gedeelte worden vernieuwd, net als de asfaltlaag en de waterdichte bekleding. Er zullen ook bijkomende
veiligheidsvoorzieningen aangebracht worden, waaronder betonnen New Jersey stootbanden. In een volgende fase, vermoedelijk in 2002, zullen gelijkaardige werken worden uitgevoerd op het zuiderviaduct.

Voor meer persinfo:
Afdeling Wegen en Verkeer Vlaams Brabant Ir. Chris Caestecker
Tel.: O2-257 23 11 Fax: 02-257 23 80
E-mail: (wegen.vb@lin.vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie