Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.45 uur
Jongen mishandeld bij poging beroving

NIEUWEGEIN Op zondag 30 juli, omstreeks 23.30 uur, stond een 17-jarige jongen uit Nieuwegein met zijn bromscooter op de Laarderschans. Daar werd hij aangesproken door drie jongens. De jongens zeiden aanvankelijk dat ze zijn brommer wilde kopen, maar vervolgens trachtten zij de sleutels van de brommer te pakken. De 17-jarige voelde zich dermate ongemakkelijk dat hij zijn brommer startte en probeerde weg te rijden.

Hij werd echter door de jongens beetgepakt. De 17-jarige zag kans zijn bromscooter aan een bij hem staande vriend te geven en vervolgens kwam er nog een vriend van de 17-jarige ter plaatse. De 17-jarige deed zijn helm af, in de verwachting dat de drie jongens die hem beet hadden gepakt hem nu wel met rust zouden laten. Dit bleek geenszins het geval. Hij werd door de drie jongens in het gezicht gestompt en op zijn lichaam geslagen. De vrienden van de 17-jarige en buurtbewoners kwamen vervolgens tussenbeiden en ontzetten de 17-jarige. De 17-jarige is vervolgens tezamen met beide vrienden en zijn eigen bromscooter weggegaan.

De 17-jarige liep door de mishandeling twee blauwe ogen op en had veel last van de linkerhelft van zijn gezicht. Hij heeft zich onder behandeling van zijn huisarts gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar deze poging beroving en mishandeling.

Auto uit de bocht

HOUTEN Op zondag 30 juli, omstreeks 15.55 uur, reed een 19-jarige man uit Houten met zijn auto over De Molen. Bij hem in de auto zat een 21-jarige passagier eveneens uit Houten.

In de bocht verloor de 19-jarige bestuurder vermoedelijk door te hoge snelheid de macht over het stuur, waardoor de auto uitbrak en vervolgens over de kop ging. Hierbij werd de 21-jarige passagier uit de auto geslingerd, waarbij de man ernstig hoofdletsel opliep. Hij is per ambulance naar het UMC overgebracht en aldaar opgenomen. Het letsel van de bestuurder is onbekend.

De auto raakte door het ongeval geheel vernield.

Personen in gestolen auto.

NIEUWEGEIN Op zondag 30 juli, omstreeks 21.25 uur, kreeg de politie de melding dat twee mannen zich verdacht in een auto ophielden op de Lekkanaaldijk. De politiemensen troffen inderdaad de auto met daarin twee personen op de genoemde locatie aan.

Bij het natrekken van de auto, bleek deze van diefstal afkomstig. Hij was in Utrecht gestolen. Beide personen werden aangehouden en zijn overgebracht naar bureau Kroonstraat in Utrecht. De man die achter het stuur zat was 29 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats. De andere inzittende was 33 jaar oud en afkomstig uit Utrecht. De auto is weggetakeld en veiliggesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie