Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 31 juli 2000

Politie voorkomt vechtpartij Noordwijk
Politie, ‘susploeg' en andere leden van het project ‘Veilig Stappen' lukte het zaterdagmorgen 29 juli rond 02.30 uur een vechtpartij in het uitgaanscentrum te voorkomen. Een groep jongeren uit Noordwijk en uit Utrecht kregen onenigheid met elkaar. Een jongen uit Noordwijk zou een klap op het oog gehad hebben van één van de Utrechtenaren. Het dreigde tussen de twee groepen tot een vechtpartij te komen. Door tussenbeide te komen, de jongeren uit elkaar te houden en de groep uit Utrecht in een taxi te zetten, werd dit voorkomen.
Politie pakt weggelopen schaderijder op Lisse
De politie wist zaterdag 29 juli rond 18.00 uur op het parkeerterrein bij de Keukenhof een 30-jarige Katwijker aan te houden die kort daarvoor op het terrein met z'n auto een andere auto had geraakt. Daarna was hij uitgestapt en weggelopen. De politie trof de man zwalkend en onvast ter been op het terrein aan. De man had duidelijk iets te diep in het glaasje gekeken. De man weigerde verder mee te werken aan een ademanalyse. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Hoofdletsel na ongeval Voorhout
Zaterdagavond 29 juli rond 21.30 uur kwam een 21-jarige automobilist uit Oegstgeest met zijn auto in de berm van de Leidsevaart. De politie vermoed door te hoge snelheid in een bocht. De auto sloeg enkele malen over de kop en kwam onder aan de weg tot stilstand. De Oegstgeestenaar is met hoofdletslel overgebracht naar een ziekenhuis.
Onder invloed Noordwijk
Zondagmorgen 30 juli rond 01.45 uur hield de politie op de Parallelboulevard een 53-jarige automobilist uit Dinteloord aan die wat al te diep in het glaasje had gekeken en desondanks toch achter het stuur was gekropen. De politie kreeg de man met z'n auto op de Duinweg in de gaten. Daar reed hij zonder pardon door een rood verkeerslicht. Zijn verdere rijstijl was ook verre van vlekkeloos. Aan het bureau bleek het waarom na een blaastest. De man kwam tot 645 Ugl. terwijl 235 Ugl. voor weggebruikers de limiet is.
Snelkraak boekwinkel Voorhout
Maandagmorgen 31 juli rond 02.30 uur werd ingebroken in een boekwinkel aan de Herenstraat. Met een stoeptegel werd een ruit van de deur vernield waarna een aantal sloffen sigaretten werden weggenomen. Een getuige die op het geluid van het rinkelend glas afging zag nog dat het hier vermoedelijk gaat om drie inbrekers, waarvan één met een opvallend dikke bos haar. Zij renden weg in de richting van de begraafplaats. De politie stelde direct met enkele auto's een onderzoek in in de buurt. Dit bleef echter zonder resultaat.
Insluiper snel door de politie opgepakt Noordwijk
Maandagmorgen 31 juli rond 06.17 uur hield de politie op de Oude Zeeweg een 20-jarige Noordwijker aan die vijf minuten daarvoor een woning aan de Oude Zeeweg was binnengeslopen. De bewoonster die op bed lag werd wakker van geluiden en zag de man in de woning. Door een schreeuw te geven, ging de man er hals-over-kop vandoor. Zijn vrijheid duurde echter niet lang. Dankzij de snelle allarmering en een politieauto die snel terplaatse was kon hij buiten op straat worden aangehouden. De politie heeft de man ingesloten.
Controle parkeren Sassenheim
Op vrijdag 28 juli is er in Sassenheim op de JP Gouverneurlaan, de Hoofdstraat, Charbonlaan, Hortusplein, Kerkelaan en Boschplein gecontroleerd op parkeren. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor het niet gebruiken van de parkeerschijf. Twee personen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de aangegeven tijd op de parkeerschijf.
Man overleden Rijnsburg
Op zaterdag 29 juli werd door een passant een dode man in het water van de Vliet in Rijnsburg aangetroffen. De 82-jarige man heeft waarschijnlijk in verwarde toestand zijn woning verlaten, is in het water van de Vliet gevallen en verdronken. Een misdrijf wordt uitgesloten.
Controle Warmond
In het weekend van 29 en 30 juli werd gecontroleerd op overlast. Zo werd op de Wasbeeklaan een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder helm, werd een bekeuring uitgeschreven voor het rijden op Koudenhorn met een bromfiets en werden twee personen aangesproken voor het uitlaten van de honden buiten het uitlaatgebied.
Aanrijding tussen fietser Katwijk
Op zaterdag 29 juli vond op de kruising Boulevard Voorstraat in Katwijk een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een 55-jarige fietser uit Noordwijk reed over de Boulevard komend uit de richting Noordwijk. Op de kruising Boulevard Voorstraat sloeg de man linksaf. De man liet hierbij de hem tegemoetkomende 57-jarige fietser uit Wassenaar niet voorgaan. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. Beide mannen zijn overgebracht naar het LUMC.
Vooraankondiging Opsporing Verzocht Benthuizen
Naar aanleiding van de bankoverval op de Rabobank in Benthuizen op 10 juli 2000 zal de Politie Hollands Midden ee n getuigenoproep doen in het programma Opsporing Verzocht van dinsdag 1 augustus. Iedereen die mogelijk iets gezien zou kunnen hebben, kunnen wellicht in de getoonde beelden iets herkennen.
Onder invloed Leiderdorp
Zondagnacht 30 juli omstreeks een uur is een 17-jarige jongen uit Zoeterwoude-Dorp aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij reed op dat moment met de brommer op de Persant Snoepweg. Hij had een ademalcoholgehalte van 240 ug/l terwijl de limiet 235 ug/l is. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.
Onder invloed Hoogmade
Maandagnacht 31 juli omstreeks kwart voor twee is op het Zuideinde een 50-jarige man uit Delft aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 375 ug/l terwijl de limiet 235 ug/l is. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.
Onder invloed Leiden/Voorschoten De politie in Leiden en Voorschoten heeft in het afgelopen weekeinde een aantal autobestuurders aangehouden die teveel hadden gedronken. Een 44-jarige Rijnsburger werd op 28 juli rond 20. 30 uur op de Langegracht aangehouden nadat hij enkele auto's had geraakt. Behalve met teveel alcohol bleek de man ook zonder verzekering te rijden. De Man bleek voor de 18e keer met teveel op achter het stuur te zitten waarop zijn auto in beslag werd genomen. In de nacht van 28 op 29 juli om ongeveer 01.00 uur werd een 31-jarige Leidenaar aangehouden op de Herensingel. Hij blies 345 ug/l, terwijl 235 de limiet is. In de nacht van 28 op 29 juli werd rond 01.30 uur een 47-jarige Rijswijker aangehouden in Voorschoten. Hij blies 505 ug/l. Tegen 05.45 uur hield de politie een 47-jarige Leidenaar aan op de Rijksweg A4. Hij blies 600 ug/l. Omstreeks 05.00 uur werd een 34-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden aan de Van Randwijksingel. Hij blies 415ug/l. Op de Europaweg in Leiden rond 21.00 uur op 30 juli blies een 35-jarige Hagenaar 445 ug/l. om 03.00 uur ‘snachts op 31 juli blies een 32-jarige Leidenaar 360 ug/l. Allen kregen een boete en een rijverbod opgelegd.

Beroving/straatroof Leiden
Een 19-jarige jongeman uit Leiden is in de Marnixstraat in Leiden op 30 juli rond 15.15 uur beroofd van een tas met spullen. Twee onbekenden, een man en een vrouw van ongeveer 20-25 jaar spraken hem aan en duwden hem omver in de Marnixxstraat. Toen beroofden ze hem. De beide daders renden in de richting van het centrum weg.
Inbreker op heterdaad betrapt Alphen aan den Rijn Op 29 juli rond 01.00 uur kreeg de politie in Alphen aan de Rijn een alarmmelding uit de Golfclub aan de Kromme Aarweg in Alphen. Eenmaal aangekomen bleek inderdaad dat er iemand binnen was die daar niet hoorde te zijn. Vergezeld van een hond betrad de politie het pand en trof een 29-jarige man aan zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politiehond had de man snel gevonden en greep de man bij zijn arm. Hierdoor heeft de politie de man kunnen grijpen en hem in het ziekenhuis laten behandelen voor de beet. Hierna is de man meegenomen naar het bureau. Inmiddels heeft de man de inbraak bekend. Zijn wond zal nog verzorgd moeten worden.

Onder invloed Reeuwijk
Een 44-jarige man uit Bodegraven reed zondag 30 juli rond 3.45 uur slingerend over rijksweg A12 ter hoogte van Reeuwijk. Hij werd staande gehouden en bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 380 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 29-jarige Poolse automobilist reed zondag 30 juli rond 1.00 uur met te veel alcohol op over de Oud Reeuwijkseweg. De uitslag van de ademanalyse was 455 ug/l. De man bleek tevens niet in het bezit van een paspoort en rijbewijs. Hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst.
Dodelijk ongeval Moordrecht
Een 39-jarige man uit Gouda is vrijdag 28 juli rond 21.30 uur om het leven gekomen toen hij met zijn motor van de weg raakte en tegen een hek aanreed naast de Schielandse Hoge Zeedijk. De man reed vermoedelijk te hard. Hij miste een bocht, raakte in de berm en reed tegen het stalen hekwerk van het gemaal aan. Het slachtoffer werd van zijn motor geslingerd. Hij overleed ter plaatse. Van mobiele telefoon beroofd Boskoop
Vrijdagavond 28 juli rond half negen is in de trein tussen Alphen a/d Rijn en Boskoop een 14-jarige jongen uit Boskoop van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij was in het gezelschap van twee vrienden, toen er drie onbekende jongens tegenover hen gingen zitten. Deze gedroegen zich vervelend en toonden duidelijk belangstelling voor de mobiele telefoon. Bij het uitstappen bemerkte de Boskoper dat de telefoon weg was. Van de drie onbekenden riep er een dat hij hem nog wel zou bellen.
Onder invloed Waddinxveen Zaterdagavond 29 juli omstreeks zeven uur is een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 330 ug/l te hebben. De limiet is 235 ug/l. Vanwege eerdere overtredingen inzake rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingenomen en kreeg hij een rijverbod van 2 uur. Over openstaande boetes voor hetzelfde feit werden afspraken met hem gemaakt.

Aanrijding Boskoop
Zondagmiddag 30 juli omstreeks een uur heeft op de kruising Plankier / Alphense weg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 69-jarige automobilist uit Capelle a/d IJssel en een 31-jarige automobilist uit Boskoop. De man uit Capelle a/d IJssel reed over de Plankier en moest plotseling noodgedwongen remmen. Hierna reed de Boskoper bij hem achterop de auto. Deze liep hierbij hoofdletsel en kneuzingen op. Hij werd voor onderzoek naar het Groenehartziekenhuis vervoerd.
Onder invloed Woubrugge
Zaterdagmiddag 29 juli omstreeks een uur is op de Kruisweg een 41-jarige man uit Velzen aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 715 ug/l. De limiet is 235 ug/l. Bovendien bleek hij zonder rijbewijs te rijden. Hij kreeg een proces-verbaal en de auto is inbeslaggenomen.
Onder invloed Bergambacht Op 29 juli rond 12.30 hield de politie een 41-jarige man aan die met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. De man blies 310 Ug/l terwijl 235 ug/l de limiet is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...