Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 31-07-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 31 juli 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Alcomobilisten
In Delfzijl werd vannacht op de J van der Kornputplein een 40-jarige automobilist uit Hoogersmilde bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Winschoten liep een 38-jarige bestuurder van een personenauto uit Scheemda tegen de lamp. Hij werd aangehouden op de Nassaustraat met 1.4 promille in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd eveneens ingevorderd. In Hoogezand werd een 28-jarige inwoner van die plaats aangehouden op de Judith Leijsterstraat met een behoorlijke slok op. Hij had ruim 2 promille in zijn bloed. Tevens bleek dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd. De man was bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op. Op de Sietse Veldstraweg in Den Ham werd een 51-jarige inwoner van Oldehove bekeurd voor het rijden onder invloed (1,3). Hij was niet in het bezit van een rijbewijs, maar reed desondanks in een bestelauto.
Groningen: man agressief ondanks pepperspray
Een 29-jarige inwoner van Groningen die verwikkeld was in een hevige ruzie met zijn broer aan de Slachthuisstraat in Groningen, bleek gisteravond zo agressief, dat hij ondanks het in zijn richting toedienen van pepperspray nog een agente in haar arm wist te bijten. De man moest daarna door drie agenten onder controle worden gehouden, waarna hij zich uiteindelijk gewonnen gaf. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De politie was gewaarschuwd voor een vechtpartij tussen twee broers in een tuin aan de Slachthuisstraat. Toen de politie ter plaatse kwam keerde de agressie van de genoemde man zich tegen de politieagenten. Hij schopte en sloeg twee politieagenten die daardoor kneuzingen opliepen. Om de man te kalmeren gebruikte een van de agenten pepperspray. Dit had niet de gewenste uitwerking, waarna hij een agente nog in de arm beet.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Een 21-jarige inwoner van Groningen is gisteravond aangehouden nadat hij twee vrouwen op de Gerbrand Bakkerstraat voor hun woning had bedreigd met de dood. Vanwege de ernst van de zaak is de man voor nader onderzoek ingesloten. Daaruit moet nog blijken wat de aanleiding tot de bedreiging is geweest.

Opende: auto tegen boom, bestuurder gewond
Een 25-jarige automobilist uit Opende is vannacht gewond geraakt toen hij met zijn personenauto tegen een boom botste op de Drachtsterweg in zijn woonplaats. Door onbekende oorzaak raakte hij in de berm, waarna hij tegen de boom botste en vervolgens in de linkerberm tot stilstand kwam. Hij is met hoofd en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto was totaal vernield en werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Westerlee: naakte man
Een 32-jarige inwoner van Utrecht is vannacht door de politie van de weg gehaald nadat hij op de Hoofdstraat in Westerlee geheel ontkleed werd aangetroffen. De man was totaal in de war en was vanaf Muntendam komen lopen waar hij een kennis had bezocht. Hij is overgegeven aan de hulpverlening.

Grootegast: diefstal dieselolie
Uit een vrachtautotank die geparkeerd stond aan de Legolaan in Grootegast is gistermorgen dieselolie gestolen. Dit is vermoedelijk gebeurd door enkele donkere mannen die in een blauwe auto reden met een Duits kenteken. Vermoedelijk zijn de mannen vertrokken omdat ze werden gezien door een voorbijganger. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg bij Garmerwolde zijn gistermorgen 355 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 31 te hard reden. De hoogst genoteerde reed 109 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Eemshavenweg bij Zuidwolde werden gistermiddag 748 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. Op de Provincialeweg in Uithuizen werden gistermiddag 87 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 94 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie