Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Politie Over Betuwe

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Over Betuwe

Persberichten Politie Over Betuwe

Maandag, 31 juli 2000

Brand door blikseminslag in Driel

Vrijdagmiddag 28 juli omstreeks 17.00 uur is tijdens het noodweer de bliksem ingeslagen in een woning aan de Baltussenweg te Driel. De bliksem was ingeslagen in het dak van de woning en heeft een slaapkamer in brand gezet. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft een noodreparatie aan het dak verricht.

Auto-inbraken in Gendt

In een auto die geparkeerd stond aan de Batouwstrat te Gendt werd in de nacht van 28 op 29 juli ingebroken. Een ruit van de auto werd verwijderd om binnen te kunnen komen. Uit de auto werden bescheiden en een zonnebril weggenomen.

In dezelfde nacht werd eveneens ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de Haspel te Gendt. Voor zover kon worden nagegaan werd er niets ontvreemd.

Ook werd ingebroken in een auto, die geparkeerd stond op de Dorpsstraat te Gendt. Uit de auto werd een GSM weggenomen.

Auto-inbraken in Dodewaard

Op 29 juli werd ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de Julianalaan te Dodewaard. Uit de auto werden een auotradio-cdspeler, cd's, een tas met inhoud en een mobiele telefoon ontvreemd.

Auto-inbraak in Bemmel

In de nacht van zondag 30 op maandag 31 juli werd in Bemmel aan de Gerard Rijssenbeekstraat een personenauto opengebroken. Een voorportier werd opengebroken waarna de in de auto aanwezige autoradio met CD-speler uit de auto werd ontvreemd. Het dashboard van de auto werd daarbij aanzienlijk beschadigd.

De 51-jarige eigenaar uit Bemmel, heeft aangifte gedaan.

Politie onderzoekt overval in Gendt

Op 30 juli omstreeks 00.30 uur werd een 17-jarige inwoner uit Gendt beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer fietste over de Dorpsstraat en zag dat er een man hard naar hem toe kwam rennen. De jongen werd bij zijn schouders vastgepakt en kreeg een mes op de keel gezet. De dader eiste geld. Uit angst gaf het slachtoffer zijn portemonnee af. De buit was enkele pasjes en een klein geldbedrag. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie te Huissen.

Politie houdt Joyriders aan

Op de Rijksweg Noord ijn Elst ter hoogte van de Lingebrug is in de nacht van zaterdag 29 juli op zondag 30 juli een auto met twee inzittenden te water geraakt. De twee knapen werden door de politie drijfnat aangetroffen terwijl ze over het fietspad richting Arnhem liepen.

De bestuurder van de auto, een 18-jarige inwoner uit Arnhem die niet in het bezit is van een rijbewijs, verklaarde de auto van zijn vader te hebben meegenomen om een ritje te maken. De ouders van de knaap zijn op het moment op vakantie. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen. De auto is door een takelbedrijf uit de Linge gehaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Over Betuwe
Postbus 88, 6660 AB Elst

Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie