Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 31-07-2000 Politieberichten van 30/7 (13.00 uur) t/m 31/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: aanrijding met gewonden
Maandag omstreeks 08.45 uur vond op de kruising Groningerstraatweg Anne Vondelingweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 37-jarige inwoner uit Hardegarijp reed met zijn auto over de Groningerstraatweg door het rode verkeerslicht en kwam daarbij in botsing met een 41-jarige bestuurder uit Holwerd, die uit tegenovergestelde richting deze kruising naderde en linksaf de Anne Vondelingweg wilde oprijden. De bestuurder uit Hardegarijp had kort daarvoor op de Julianaweg een tweetal personenauto's op een gevaarlijke manier ingehaald en dit was gezien door een motoragent, die uit tegenovergestelde richting naderde. Toen de motoragent zijn motor draaide en achter de bestuurder aanreed, verhoogde deze zijn snelheid aanmerkelijk en trachtte hij aan de motoragent te ontkomen. Deze schakelde de optische en geluidssignalen in om de overige weggebruikers te waarschuwen. De man uit Hardegarijp moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Hij werd, evenals de bestuurder uit Holwerd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Van de 37-jarige Hardegarijper werd een bloedproef genomen en tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De beide auto's werden totaal vernield.

Drachten: inbraak woning
Zondag tussen 12.00 en 19.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Hooizolder. Waarschijnlijk is men de woning binnengekomen via hengelen door de brievenbus in de voordeur. Er werden geen braaksporen gevonden. Uit de woning werden een GSM en een paar honderd gulden gestolen. De 22-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.
Drachten: eenzijdig ongeval met gewonde
Zondag omstreeks 11.30 uur vond op de Splitting een aanrijding plaats. De bestuurder, een 24-jarige inwoner uit Donkerbroek, kwam met zijn auto uit de richting van de Zuiderdwarsvaart en reed in de richting van Splitting. Bij een bocht in de weg reed de bestuurder rechtuit en kwam tegen een gevel van het Liudger (school)tot stilstand. De bestuurder kon nog niet worden gehoord. De toedracht van deze aanrijding is nog niet geheel duidelijk. Hij had niet gedronken. De bestuurder werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Heerenveen: diefstal auto
Van zaterdag op zondag werd vanaf de Beugel een personenauto, merk Peugeot, kleur rood, voorzien van het kenteken TR-23-YG, weggenomen. De eigenaar, een 38-jarige inwoner uit Amsterdam, heeft hiervan aangifte gedaan.

Olterterp: inbraak auto
Zondag tussen 16.00 en 16.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond langs het fietspad aan de Van Harinxmaweg. Het linker voorportierraam werd vernield en uit de auto werd een zwarte rugzak met daarin een kinderbroek weggenomen. Een 38-jarige inwoner uit Burgum heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 17.40 uur werd op de Lekkumerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 22-jarige inwoner uit Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 450 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Burgum: autobrand
Zondag omstreeks 16.20 uur kwam er een melding binnen van een autobrand op de Waldwei onder Burgum. De personenauto, een Opel Kadett brandde geheel uit. De brandweer van Leeuwarden heeft de brand geblust. De auto was eigendom van een 24-jarige inwoner uit Nibbixwoud. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Drachten: man gevallen
Zondag omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen dat er een man op de rijbaan zou liggen van de Zuiderhogeweg. De man, een 82-jarige inwoner uit Drachten, was een ommetje aan het maken en was daarbij uitgegleden en ten val gekomen. De man liep een gebroken pols en een hoofdwond op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.
Oosterwolde: aanrijding en onder invloed
Maandag omstreeks 01.30 uur vond op de Houtwal een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 23-jarige inwoner uit Oosterwolde, was het dorp in komen rijden en had een bocht in de weg over het hoofd gezien. De auto kwam op zijn kop in de berm terecht. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij had gedronken en aan het bureau blies de man 610 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Lemmer: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 23.15 uur reed een 28-jarige inwoner uit Lemmer met zijn auto over de Plattedijk komende uit de richting Balk en gaande richting Lemmer. Net na de brug over het Prinses Margrietkanaal ligt een bocht in de weg en daar raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hij probeert nog te corrigeren maar dit lukt niet meer en via de berm komt hij op de kruising van de Plattedijk Mutserd in botsing met een personenauto, die op de Mutserd voor het kruisingsvlak stilstond. De bestuurder van deze auto, een 59-jarige inwoner uit Franeker en zijn 55-jarige vrouw, raakten bij deze aanrijding licht gewond. De Lemster werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en kon na behandeling naar het bureau worden gebracht. De man had gedronken en aan het bureau blies hij 470 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De beide auto's raakten zwaar beschadigd.

Damwoude: onder invloed
Maandag omstreeks 01.50 uur werd op de Hoofdweg een automobilist gecontroleerd. De man, een 25-jarige inwoner uit Burgum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 720 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur. Zijn rijbewijs was reeds ingevorderd, daar de man in het verleden reeds vaker voor het rijden onder invloed was bekeurd.

Koudum: aanrijding met drank
Maandag omstreeks 00.45 uur vond op de Nieuweweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto nam de binnenbocht en botste tegen een boom. Volgens omstanders was de man, een 30-jarige inwoner uit Hindeloopen, onder invloed en weggelopen in de richting Koudum. De man werd in Koudum aangetroffen. Hij was gewond aan zijn hoofd en handen. Het bleek dat de bestuurder inderdaad gedronken had. Aan het bureau blies de man 710 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Haskerhorne: onder invloed
Maandag omstreeks 03.00 uur werd op de Rijksweg A7 onder Haskerhorne een automobilist gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner uit Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 410 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Wolvega: onverzekerd en valse naam
Maandag omstreeks 01.50 uur werd op de Heerenveenseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De auto waarin de man, een 57-jarige inwoner uit Emmen reed, bleek niet verzekerd te zijn. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs en gaf hij een valse naam op. De man kreeg voor de overtredingen een proces-verbaal en zijn auto werd in beslag genomen

Leeuwarden: inbraak winkel
Maandag omstreeks 03.00 uur werd ingebroken in een Turkse winkel aan de Oostergrachtswal. Daar in het verleden reeds vaker was ingebroken in de winkel, was de eigenaar gaan posten en vannacht was het raak. Omstreeks 03.00 uur werd de winkeldeur geopend. Hierbij werd gebruik gemaakt van een valse sleutel. In de winkel ontstond vervolgens een woordenwisseling tussen de 44-jarige verdachte en de eigenaar. De verdachte, een inwoner uit Leeuwarden, had de winkel alweer verlaten, maar kon door de inmiddels gewaarschuwde politie op de Robinsonstraat worden aangehouden. Uit de winkel werd dit keer niets weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige man uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.
Hindeloopen: onder invloed
Maandag omstreeks 03.30 uur werd op de Oosterdijk een automobilist gecontroleerd. De man, een 53-jarige inwoner uit Hindeloopen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 625 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Heerenveen: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Geerts Willigenplein. Het rechter voorportierraam werd ingeslagen en uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een cd. Een 24-jarige inwoonster uit Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Vrouwenparochie: autobrand
Zondag omstreeks 05.15 uur kwam er een melding binnen van een autobrand op de Hammerenweg onder Vrouwenparochie. De bestuurder, een 33-jarige inwoner uit Oudebildtzijl, zag plotseling rook auto in de auto komen. Hij zette zijn voertuig aan de kant van de weg en belde bij omwonenden de brandweer. Deze heeft de brand geblust, doch kon niet voorkomen dat de gehele auto uitbrandde. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...