Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IDC rapporten bevestigen rol Rational Software

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
IDC rapporten bevestigen de leidende rol van Rational Software in de markt voor software development

Schiphol-Rijk, 31 juli 2000 - International Data Corporation (IDC) heeft vastgesteld dat het in e?development gespecialiseerde Rational Software in 1999 marktleider was in het marktsegment software configuratie management (SCM) en in object-georiënteerde analyse, modelering, ontwerp- en ontwikkeltools (OOAMDC). IDC erkende tevens de leidende rol van het bedrijf in het segment automated software quality tools (ASQ).

IDC publiceerde deze gegevens recentelijk in twee rapporten getiteld 'Application Life-Cycle Management Forecast and Analysis, 2000-2004' en 'Application Design and Construction Tools Market Forecast and Analysis, 2000-2004'. Deze rapporten betreffen marktonderzoeken naar softwareproducten die het ontwikkelen en implementeren van applicaties ondersteunen en bevatten omzetvoorspellingen voor de periode 2000-2004. Ze wijzen uit dat Internet de belangrijkste aanjager is in alle onderzochte marktsegmenten. Softwareleveranciers moeten hierop inspelen door complete lifecycle-oplossingen aan te bieden voor zowel dot-com-bedrijven als traditionele bedrijven die het digitale tijdperk binnengaan.

e-software paradox
Eric Schurr, Senior Vice President Marketing and Suite Products van Rational: "Producenten van Internet-applicaties zoeken oplossingen voor de e-software paradox: hoe kun je tegelijkertijd de ontwikkelsnelheid én de kwaliteit van de software verhogen? Zij benaderen het ontwikkelproces steeds vaker op holistische manier, waarbij de integratie van complete lifecycle-oplossingen van cruciaal belang is. Dit drijft deze bedrijven ertoe om gebruik te maken van de volledig consistente suite van ontwikkeltools van Rational, en dat verklaart waarom wij nu al vele jaren marktleider zijn. De vierde release van de Rational Suite, Rational Suite 2000, eerder dit jaar bevat diverse nieuwe mogelijkheden die onze klanten helpen om de kwaliteit, flexibiliteit en schaalbaarheid van hun Internet-applicaties te verhogen."
Voor het vierde achtereenvolgende jaar marktleider in het segment Software Configuratie Management (SCM) Het rapport 'Application Life-Cycle Management' bericht dat Rational wereldwijd $ 195 miljoen omzette in het SCM-segment. Daarmee heeft het bedrijf een marktaandeel van 26,4 procent, een stijging van 3,4 procent ten opzichte van 1998. Rational heeft een voorsprong van meer dan 10 procent op de nummer twee en groeide 1,8 procent meer dan de markt. Volgens het rapport zijn de verkopen van de Rational-produkten ClearCase, het meest bekende SCM-product, alsmede ClearQuest, het product voor change request management, verantwoordelijk voor de 43,4 procent omzetgroei tussen 1998 en 1999. Het rapport meldt verder dat het succes van Rational mede te danken is aan de strategische relatie met IBM.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar marktleider in het segment object-georiënteerde analyse, modelering, ontwerp- en ontwikkeltools (OOAMDC segment) Volgens het rapport 'Application Design and Construction Tools' was Rational in 1999 met $ 133 miljoen omzet, een groei van 52,9 procent ten opzichte van 1998, wederom marktleider in het OOAMDC-segment. De omzetgroei was meer dan dubbel zo hoog als het gemiddelde groeitempo in de industrie van 23,8 procent. Deze groei wordt voornamelijk verklaard uit de verkoop van Rational Rose, het belangrijkste tool voor visueel modeleren uit de Rational Suite DevelopmentStudio. Het rapport onderstreept de langjarige betrokkenheid bij en bijdrage aan de OOAMDC-markt. Over de Unified Modeling Language (UML)-standaard, die oorspronkelijk is ontwikkeld door de Rational-medewerkers James Rumbaugh, Ivar Jacobson en Grady Booch concludeert het rapport dat het bedrijf hiermee het fundament heeft gelegd voor praktisch alle beschikbare tools voor object modelering.

Steve Garone, analist van IDC: "Dankzij diverse krachtige benaderingen weet Rational haar marktleiderschap te behouden. De introductie van Rose RealTime, de bundeling van software in de Rational Suite en de integratiestrategie hebben bijgedragen aan Rational's leidende rol in het OOAMDC-segment. Rational heeft tevens met succes XMI (XML Metadata Interchange) geïntegreerd in Rational Rose met VisualAge IDE van IBM, waardoor software ontwikkeling onafhankelijk van het type tools en het gehanteerde ontwikkelparadigma mogelijk is."

Sterke groei in de segmenten tools voor Automated Software Quality (ASQ) en applicatie lifecycle management Volgens IDC is de opkomst van Rational op het gebied van softwaretests een gevolg van haar beleid om software in Suites te bundelen. In het 'Application Life-Cycle Management' rapport is te zien dat Rational $ 115 miljoen wereldwijd heeft omgezet aan testproducten in 1999. Dit komt overeen met een groei van 36,3 procent ten opzichte van 1998 en een marktaandeel van 12,3 procent. Tenslotte berichten de rapporten dat Rational Software in het wereldwijde marktsegment applicatie lifecycle management in 1999 40,7 procent meer omzet realiseerde dan in 1998. Het bedrijf bezet op dit moment een vierde plaats in dit segment.

De rapporten 'Application Life-Cycle Management Forecast and Analysis, 2000-2004' en 'Application Design and Construction Tools Market Forecast and Analysis, 2000-2004' zijn gewijd aan software producten die het ontwikkelen en implementeren van applicaties ondersteunen. Ze bieden omzetgegevens over 1999 gesegmenteerd in soorten leveranciers, vier geografische regio's en elf impementatie-omgevingen evenals omzetvoorspellingen voor de periode 2000-2004. Tevens bieden de rapporten gegevens over marktaandelen van Amerikaanse en internationale softwareleveranciers en systeemleveranciers over de periode 1997?1999. De rapporten, respectievelijk IDC #22311 en IDC #22438 kunnen direct bij de International Data Corporation worden opgevraagd op www.idc.com.

Over Rational
Rational Software Corporation (Nasdaq: RATL), the e-development company, levert een combinatie van tools, services en software engineering best practices voor het ontwikkelen van software voor e-business, e-infrastructure en e-devices. Rational's geïntegreerde e-ontwikkeloplossingen helpen organisaties de time-to-market te versnellen, terwijl de kwaliteit blijft gewaarborgd. Rational's geïntegreerde oplossing vereenvoudigt het aanschaffen, de inzet en het ondersteunen van een uitgebreid ontwikkelplatform, waarbij de totale gebruikskosten omlaag gaan.
Rational biedt e-ontwikkeloplossingen voor de gehele software ontwikkelcyclus, van requirement management, en visueel modeleren tot automatisch testen en versiebeheer. Deze oplossingen ondersteunen de meest gangbare programmeertalen, databases, ERP-systemen en middleware-technologieën op Windows-, Linux- en UNIX- platforms. Rational is opgericht in 1981 en realiseerde in boekjaar 2000 (dat eindigde op 31 maart 2000) een omzet van 572 miljoen dollar. Het bedrijf biedt wereldwijd aan meer dan 2500 mensen werk. Meer informatie over Rational is te vinden op: www.rational.com/benelux

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020- 45 46 300, e-mail (epotting@rational.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 5628208, e-mail (robertdm@monogram.nl)
Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie