Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IDC rapporten bevestigen rol Rational Software

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
IDC rapporten bevestigen de leidende rol van Rational Software in de markt voor software development

Schiphol-Rijk, 31 juli 2000 - International Data Corporation (IDC) heeft vastgesteld dat het in e?development gespecialiseerde Rational Software in 1999 marktleider was in het marktsegment software configuratie management (SCM) en in object-georiënteerde analyse, modelering, ontwerp- en ontwikkeltools (OOAMDC). IDC erkende tevens de leidende rol van het bedrijf in het segment automated software quality tools (ASQ).

IDC publiceerde deze gegevens recentelijk in twee rapporten getiteld 'Application Life-Cycle Management Forecast and Analysis, 2000-2004' en 'Application Design and Construction Tools Market Forecast and Analysis, 2000-2004'. Deze rapporten betreffen marktonderzoeken naar softwareproducten die het ontwikkelen en implementeren van applicaties ondersteunen en bevatten omzetvoorspellingen voor de periode 2000-2004. Ze wijzen uit dat Internet de belangrijkste aanjager is in alle onderzochte marktsegmenten. Softwareleveranciers moeten hierop inspelen door complete lifecycle-oplossingen aan te bieden voor zowel dot-com-bedrijven als traditionele bedrijven die het digitale tijdperk binnengaan.

e-software paradox
Eric Schurr, Senior Vice President Marketing and Suite Products van Rational: "Producenten van Internet-applicaties zoeken oplossingen voor de e-software paradox: hoe kun je tegelijkertijd de ontwikkelsnelheid én de kwaliteit van de software verhogen? Zij benaderen het ontwikkelproces steeds vaker op holistische manier, waarbij de integratie van complete lifecycle-oplossingen van cruciaal belang is. Dit drijft deze bedrijven ertoe om gebruik te maken van de volledig consistente suite van ontwikkeltools van Rational, en dat verklaart waarom wij nu al vele jaren marktleider zijn. De vierde release van de Rational Suite, Rational Suite 2000, eerder dit jaar bevat diverse nieuwe mogelijkheden die onze klanten helpen om de kwaliteit, flexibiliteit en schaalbaarheid van hun Internet-applicaties te verhogen."
Voor het vierde achtereenvolgende jaar marktleider in het segment Software Configuratie Management (SCM) Het rapport 'Application Life-Cycle Management' bericht dat Rational wereldwijd $ 195 miljoen omzette in het SCM-segment. Daarmee heeft het bedrijf een marktaandeel van 26,4 procent, een stijging van 3,4 procent ten opzichte van 1998. Rational heeft een voorsprong van meer dan 10 procent op de nummer twee en groeide 1,8 procent meer dan de markt. Volgens het rapport zijn de verkopen van de Rational-produkten ClearCase, het meest bekende SCM-product, alsmede ClearQuest, het product voor change request management, verantwoordelijk voor de 43,4 procent omzetgroei tussen 1998 en 1999. Het rapport meldt verder dat het succes van Rational mede te danken is aan de strategische relatie met IBM.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar marktleider in het segment object-georiënteerde analyse, modelering, ontwerp- en ontwikkeltools (OOAMDC segment) Volgens het rapport 'Application Design and Construction Tools' was Rational in 1999 met $ 133 miljoen omzet, een groei van 52,9 procent ten opzichte van 1998, wederom marktleider in het OOAMDC-segment. De omzetgroei was meer dan dubbel zo hoog als het gemiddelde groeitempo in de industrie van 23,8 procent. Deze groei wordt voornamelijk verklaard uit de verkoop van Rational Rose, het belangrijkste tool voor visueel modeleren uit de Rational Suite DevelopmentStudio. Het rapport onderstreept de langjarige betrokkenheid bij en bijdrage aan de OOAMDC-markt. Over de Unified Modeling Language (UML)-standaard, die oorspronkelijk is ontwikkeld door de Rational-medewerkers James Rumbaugh, Ivar Jacobson en Grady Booch concludeert het rapport dat het bedrijf hiermee het fundament heeft gelegd voor praktisch alle beschikbare tools voor object modelering.

Steve Garone, analist van IDC: "Dankzij diverse krachtige benaderingen weet Rational haar marktleiderschap te behouden. De introductie van Rose RealTime, de bundeling van software in de Rational Suite en de integratiestrategie hebben bijgedragen aan Rational's leidende rol in het OOAMDC-segment. Rational heeft tevens met succes XMI (XML Metadata Interchange) geïntegreerd in Rational Rose met VisualAge IDE van IBM, waardoor software ontwikkeling onafhankelijk van het type tools en het gehanteerde ontwikkelparadigma mogelijk is."

Sterke groei in de segmenten tools voor Automated Software Quality (ASQ) en applicatie lifecycle management Volgens IDC is de opkomst van Rational op het gebied van softwaretests een gevolg van haar beleid om software in Suites te bundelen. In het 'Application Life-Cycle Management' rapport is te zien dat Rational $ 115 miljoen wereldwijd heeft omgezet aan testproducten in 1999. Dit komt overeen met een groei van 36,3 procent ten opzichte van 1998 en een marktaandeel van 12,3 procent. Tenslotte berichten de rapporten dat Rational Software in het wereldwijde marktsegment applicatie lifecycle management in 1999 40,7 procent meer omzet realiseerde dan in 1998. Het bedrijf bezet op dit moment een vierde plaats in dit segment.

De rapporten 'Application Life-Cycle Management Forecast and Analysis, 2000-2004' en 'Application Design and Construction Tools Market Forecast and Analysis, 2000-2004' zijn gewijd aan software producten die het ontwikkelen en implementeren van applicaties ondersteunen. Ze bieden omzetgegevens over 1999 gesegmenteerd in soorten leveranciers, vier geografische regio's en elf impementatie-omgevingen evenals omzetvoorspellingen voor de periode 2000-2004. Tevens bieden de rapporten gegevens over marktaandelen van Amerikaanse en internationale softwareleveranciers en systeemleveranciers over de periode 1997?1999. De rapporten, respectievelijk IDC #22311 en IDC #22438 kunnen direct bij de International Data Corporation worden opgevraagd op www.idc.com.

Over Rational
Rational Software Corporation (Nasdaq: RATL), the e-development company, levert een combinatie van tools, services en software engineering best practices voor het ontwikkelen van software voor e-business, e-infrastructure en e-devices. Rational's geïntegreerde e-ontwikkeloplossingen helpen organisaties de time-to-market te versnellen, terwijl de kwaliteit blijft gewaarborgd. Rational's geïntegreerde oplossing vereenvoudigt het aanschaffen, de inzet en het ondersteunen van een uitgebreid ontwikkelplatform, waarbij de totale gebruikskosten omlaag gaan.
Rational biedt e-ontwikkeloplossingen voor de gehele software ontwikkelcyclus, van requirement management, en visueel modeleren tot automatisch testen en versiebeheer. Deze oplossingen ondersteunen de meest gangbare programmeertalen, databases, ERP-systemen en middleware-technologieën op Windows-, Linux- en UNIX- platforms. Rational is opgericht in 1981 en realiseerde in boekjaar 2000 (dat eindigde op 31 maart 2000) een omzet van 572 miljoen dollar. Het bedrijf biedt wereldwijd aan meer dan 2500 mensen werk. Meer informatie over Rational is te vinden op: www.rational.com/benelux

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020- 45 46 300, e-mail (epotting@rational.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 5628208, e-mail (robertdm@monogram.nl)
Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...