Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwemverbod voor noordoosthoek Oudegaaster Brekken

Datum nieuwsfeit: 31-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Zwemverbod voor noordoosthoek Oudegaaster Brekken

Voor de officiële zwemplaats in de noordoosthoek van de Oudegaaster Brekken (iets ten noorden van het dorp Oudega) hebben Gedeputeerde Staten met onmiddellijke ingang een zwemverbod afgekondigd. Dit in overleg met het Wetterskip Fryslân. Sinds half juli is namelijk tijdens drie achtereenvolgende controles gebleken dat daar de norm voor fecale streptokokken overschreden is. Deze bacteriën kunnen maag- en darmklachten veroorzaken. Voor de zekerheid zijn er ook metingen gedaan bij de onofficiële zwemplaats bij de camping nabij Oudega, maar daar werden geen overschrijdingen geconstateerd.

Over de oorzaak van de overschrijding is op dit moment nog niets te zeggen. In opdracht van de provincie zal Wetterskip Fryslân hiernaar zo spoedig mogelijk onderzoek doen. Het zwemverbod blijft van kracht zolang de metingen daartoe aanleiding geven. Bij de zwemplaats zijn inmiddels borden geplaatst met de tekst verboden te zwemmen.

De provincie voert in de zomerperiode een intensieve controle uit naar de waterkwaliteit, veiligheid en hygiëne bij zon 50 officiële zwemplaatsen in het buitenwater. Wilt u weten waar, dan kunt u de folder Veilig zwemmen in open water aanvragen bij de provincie (058
2925 524). Actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater is ook op te vragen via Internet (www.fryslan.nl) of via de zwemwatertelefoon (058 2339866).

Nummer: 152
Datum: 31 juli 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie