Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief Financien over groen beleggen

Datum nieuwsfeit: 08-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief Financien groen beleggen

Gemaakt: 11-9-2000 tijd: 14:45


1

Aan de Voorzitter van de vaste commissie voor Financiën

8 augustus 2000

Naar aanleiding van de brief van uw griffier van 17 maart jl., waarin zij vraagt naar nadere informatie omtrent de regeling groen beleggen kan ik u het volgende mededelen.

Tijdens de behandeling van de belastingherziening 2001 in de Eerste Kamer heb ik meegedeeld dat het kabinet inmiddels overeenstemming heeft bereikt over een aanvulling op de regeling groen beleggen. Deze aanvulling bestaat allereerst uit de invoering van een persoonsgebonden aftrekpost van 2,5%. Ook bestaande participaties kunnen hierin delen. Bovendien behouden bestaande participaties in groene beleggingen recht op een onbeperkte vrijstelling in box III. Het plafond van

f 100 004 is op deze participaties derhalve niet van toepassing. Voornoemde regeling is wettelijk vormgegeven in het zogenoemde ondernemerspakket, dat onlangs bij Uw Kamer is ingediend.

Hoogachtend,

De Staatssecretaris van Financiën,

W. Bos

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie