Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe reeks afleveringen SBS6 programma Hart in aktie

Datum nieuwsfeit: 01-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SBS6

Nieuwe reeks afleveringen

'Hart in Aktie': Wendy van Dijk springt in de bres voor minder bedeelde medemens

Vanaf oktober brengt SBS 6 nieuwe afleveringen van het programma 'Hart in Aktie', waarin Wendy van Dijk weer in de bres voor de medemens springt. Hierin probeert ze, met behulp van anderen, personen of groepen bij te staan die dringend een helpende hand kunnen gebruiken.

Wendy vindt het programma bijzonder door de uiteenlopende onderwerpen die in iedere aflevering voor het voetlicht komen. 'De ene keer helpen we een groep schoolkinderen uit de brand en de andere keer help je iemand persoonlijk', aldus Wendy. 'Dus soms gaat het om een heel groot project, terwijl je een andere keer iemand met iets vrij kleins uit de brand helpt wat voor diegene net zoveel betekent', vervolgt ze.

In het afgelopen seizoen kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan bod die representatief zijn voor het programma:


* De vijfendertigjarige Annemieke Stultiens uit Weert heeft vanaf haar tweeëntwintigste jaar MS. In haar huis had zij alleen een douche en geen bad, terwijl een bad juist heel goed zou zijn voor haar spieren. Hoewel haar arts haar ook een ligbad adviseerde, kreeg zij van de betrokken instanties niets vergoed. Naar aanleiding van een brief van de moeder van Annemieke verraste 'Hart in Aktie' haar met een ligbad.

* Riet Bolier richtte vijf jaar geleden de stichting Dierplezier op. Dit is een kinderboerderij in Hoedekenskerke. De gemeente hielp haar toen op weg door hokken en stallen te plaatsen maar bemoeide zich daarna niet meer met het onderhoud. Riet verkoopt in de zomer ijs en fris, met de opbrengst hiervan verzorgt zij het onderhoud van de kinderboerderij. Maar dat was bij lange na niet genoeg om de kinderboerderij goed te onderhouden. 'Hart in Aktie' zorgde voor een grote opknapbeurt.

* Lia Gijpelhart is aan haar linkeroog blind en met haar rechteroog ziet zij nog maar voor tien procent. Regelmatig bezoekt zij 'Theofoon' in Eindhoven, in dit centrum leren blinden omgaan met hun handicap. Dat varieert van 'blind leren koken' tot 'blind handwerken'. De lerares doet dit geheel belangeloos. Het materiaal waarmee zij werken was oud en versleten. Wendy heeft ervoor gezorgd dat zij geholpen werden met nieuw lesmateriaal.
Wendy benadrukt dat het programma niet gemaakt kan worden zonder een hecht team. De redactie van het programma bereidt op kantoor alle items tot in detail voor. Alle brieven worden zorgvuldig gelezen en beantwoord. 'Het is een jong team, tussen de 21 en 27 jaar, dat zeer betrokken is. We vinden het geweldig wanneer we iemand kunnen bijstaan als ze het even niet meer zien zitten. Want dat is het eigenlijk: we helpen mensen niet uit de brand, maar staan hen bij wanneer ze even niet meer weten wat ze moeten doen', zegt de enthousiaste presentatrice.

'Hart in Aktie' wordt gemaakt door John de Mol Produkties.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie