Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dagprogrammering SBS 6 vanaf september

Datum nieuwsfeit: 01-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SBS6

Dagprogrammering SBS 6

Van 'Kinderen zijn de baas' tot 'Ricki lake' tot 'Young 7 the Restless'

Maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur brengt SBS 6 met een mix van kinderprogramma's, nieuws, comedy's, service programma's, soap, speelfilms en actieseries; kortom voor ieder wat wils.

Vanaf september brengt SBS 6 de volgende programmering. De ochtend wordt altijd begonnen met de vrolijke avonturen van Kloontje het Reuzenkind, Sap de Aardwortel en andere karakters uit het Land van Ooit in 'Kinderen zijn de Baas'. Deze avonturen worden gevolgd door de belevenissen van 'Webster'. Na 'Hart van Nederland' is het tijd voor de gekste, vreemdste, mooiste, leukste bloopers die door mensen in hun thuissituatie zijn gefilmd in 'America's Funniest Home Videos'. Half september zal hiervoor het serviceprogramma 'Goed Geregeld op 6' voor in de plaats komen. In dit programma krijgen kijkers tips en advies uit onder meer de verzekeringswereld.

Soapliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de nieuwe afleveringen van de langlopende hitsoap 'The Young & the Restless'. Romantiek, misdaad en rivaliteit zijn de basisingrediënten van het al meer dan 25 jaar lange succes van deze Amerikaanse soap die zich afspeelt in en rondom Genoa City. Het leven, de liefdes, de angst en de hoop van de families Newman, Abbott en Winter zorgen voor het nodige dagelijkse drama. De grote variëteit aan karakters en verhaallijnen bieden de kijker een aardige dosis spanning, sensualiteit en romantiek.

Nieuw zijn ook de afleveringen van de Amerikaanse talkshow 'Ricki Lake'. De populaire show, die in Amerika al weer het zevende seizoen is ingegaan, bevat alle elementen die talkshows een succes maken. De afleveringen belichten één bepaald onderwerp, er zijn gastpanels aanwezig en er is een groot publiek aanwezig. 'Ricki Lake' onderscheidt zich van andere talkshows door zich te richten op een jongere doelgroep. Door de interactie met de gasten, het aanwezige publiek en de kijkers is Ricki de spreekbuis van de jonge generatie. Dit programma wordt gevolgd door het serviceprogramma 'Studienieuws op 6' waarin NTI-cursussen worden aangeboden. Per aflevering worden twee personen gevolgd die een cursus met succes hebben afgemaakt en er in sommige gevallen een baan door hebben gevonden. De presentatie is in handen van Patricia Brok.

Vervolgens is er een tweede kans voor de kijker om te genieten van de belevenissen van de families Zoomers, Van Cloppenburg, Verweijden, Hardebol en d'Harencourt in de Nederlandse soapserie 'Goudkust'. Daarna kunnen kijkers aan de hand van het serviceprogramma 'Start op Zes', gepresenteerd door Joost Buitenweg en Pauline Daalder, alles te weten komen over het laatste banenaanbod. 'Matlock' zal vervolgens in de gelijknamige Amerikaanse juridische dramaserie zijn opwachting maken om zijn cliëntèle tijdens de meest uiteenlopende juridische verwikkelingen van advies te voorzien. In het wereldwijde actuele en informatieve 'Vakantie-TV' reist presentatrice Mariëtte Fehmers af naar een land waar ze vervolgens op locatie de gewoontes en gebruiken van de bevolking onder de loep neemt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan last-minutereizen en andere zonnige aanbiedingen.

Na de herhalingen van 'Dieren op Spreekuur' (maandag), 'Breekijzer' (dinsdag), 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever' (woensdag), 'De Bevalling' (donderdag) en 'De Week van Willibrord' (vrijdag) volgen afwisselend herhalingen van de programma's 'Extraordinary' en 'America's Funniest Home Videos'. Vervolgens staat er een 'speelfilm' op het programma. In de Amerikaanse actieserie met thrillerelementen 'The Pretender' kruipt Michael T. Weiss in de huid van Jarod Russell, een genie die zijn buitengewone intelligentie gebruikt om praktisch iedere identiteit aan te nemen om zo onrecht in de maatschappij te bestrijden. Daarna volgen afleveringen van de spraakmakende talkshows van 'Jerry Springer'. Zijn shows staan altijd garant voor verrassende ontboezemingen, heftige confrontaties en humoristische anekdotes. Voorafgaand aan 'Het Nieuws' volgen herhalingen van 'America's Funniest Home Videos'.

Zaterdag en zondag tussen 07.00 en respectievelijk 18.30 en 17.30 uur brengt SBS 6 met een mix van kinderprogramma's, nieuws, comedy's, service programma's, soap, speelfilms en actieseries, kortom voor ieder wat wils.

Op zaterdag is het na 'Kinderen zijn de Baas' tijd voor de vrolijke tekenprogramma's 'New Pink Panther' en 'Woody Woodpecker'. Aansluitend volgen herhalingen van 'Goed Geregeld op 6', 'Tuinieren met Kijkers' en 'Klussen & Wonen' waarin Jurgen Smit, Marit van Bohemen en Dennis Mulder weer alle klussen in de tuin en in huis aanpakken. Deze programma's worden gevolgd door het serviceprogramma 'Studienieuws op 6'. Na de 'speelfilm' krijgt de kijker service gerichte informatie krijgt over banen in 'Start op Zes' en over vakantie in 'Vakantie-TV'. Vervolgens is opnieuw een onderhoudende 'speelfilm' te zien. Na de programma's 'Extraordinary', 'The Real World' en 'America's Funniest Home Videos' volgen nieuwe afleveringen van het programma 'Zo Goed als Nieuw' waarin de markt voor gebruikte auto's centraal staat. De presentatie is wederom in handen van Bert van den Dool. Wie altijd al wilde weten waar mannen het over hebben als er geen vrouwen in de buurt zijn, kan terecht bij SBS 6 dat afleveringen van de in Groot-Brittannië veelvuldig bekroonde comedy 'Men Behaving Badly' op het scherm brengt.

Op zondag is het na 'Kinderen zijn de Baas' en de vrolijke tekenprogramma's 'New Pink Panther' en 'Woody Woodpecker' tijd voor de animatiereeks 'All Dogs Go to Heaven' waarin Charlie Barkin, een doldwaze Duitse herder en zijn maatje Itchy Itchford, een teckel, allerlei avonturen beleven. Vervolgens is het tijd voor sport met 'Gillette World Sport Special', waarin aandacht voor een grote verscheidenheid aan sporten uit de hele wereld. In 'World of Soccer' zijn de beste voetbalacties uit Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Europa te zien, net als interviews met 's werelds beste voetballers. In 'Regatta' aandacht voor alles wat met de zeilsport te maken heeft. Na een herhaling van 'Zo Goed als Nieuw' volgt het nieuwe programma 'Veilen op 6' zijn wekelijks veilingen 'live' te volgen op SBS 6, waarbij het de kijkers mogelijk wordt gemaakt mee te bieden per telefoon en per internet. Dit programma wordt gevolgd door 'Studienieuws op 6'. In de serie 'National Enquirer' zijn de heetste 'roddels' over de in Amerika bekende sterren te zien zijn. Het programma is gebaseerd op het gelijknamige immens populaire blad dat wekelijks door 17 miljoen mensen gelezen wordt. De Amerikaanse detectiveserie 'Father Dowling' wordt voorafgegaan door een 'speelfilm'. Na de film is het tijd voor de serviceprogramma's 'Start op Zes' en 'Vakantie-TV'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie