Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SGR garandeert vooruitbetaald reisgeld aan consumenten.

Datum nieuwsfeit: 01-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SGR

SGR garandeert vooruitbetaald reisgeld aan consumenten.
Rotterdam, 1 augustus 2000
Garantiefonds Reisgelden (SGR)

SGR garandeert vooruitbetaald reisgeld aan consumenten.

Consumenten onnodig gedupeerd door faillissement van malafide reisbureaus.

De media hebben de afgelopen dagen veel aandacht besteed aan de faillissementen van Reisbureau Ravas te Amsterdam, Reisbureau Mabel eveneens te Amsterdam en Reisorganisatie Razzle Dazzle te Meppel. Het leed van gedupeerde consumenten die naar aanleiding van deze faillissementen naar hun geld en hun vakantie kunnen fluiten werd breed uitgemeten en door een aantal meer of minder bekende Nederlanders van commentaar voorzien. Geen van deze ondernemingen was aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

In deze reeks ontsnapte het faillissement van Travel Service Line Holland (mede handelend onder de naam Flyline) te Amsterdam volledig aan de aandacht van de media.
Dat komt omdat die onderneming wel bij SGR was aangesloten en haar cliënten als gevolg van de SGR-garantie schadeloos werden gesteld. SGR heeft de door deze onderneming gedupeerde cliënten circa f 400.000,00 aan vooruitbetaald reisgeld teruggestort en ervoor gezorgd dat deze consumenten alsnog op reis konden gaan.

Travel Service Line Holland verkocht, evenals de eerdergenoemde niet bij SGR aangesloten reisbureaus, voornamelijk luchtvaarttickets naar verre bestemmingen.

Is goed nieuws in deze context ook nieuws?

Einde bericht
Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie