Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe straatnamen in Breda

Datum nieuwsfeit: 01-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


NIEUWE STRAATNAMEN IN BREDA

Het college van burgemeester en wethouders heeft de straatnamen vastgesteld voor de bouwplannen Raadhuisstraat, Ploegstraat, Zonnebloemstraat en voor fase III van het bedrijventerrein Hazeldonk. Daarnaast is besloten om voor een gedeelte van de Schapenweide de straatnaam te wijzigen.

Raadhuisstraat

Op het terrein van het voormalige Reisbureau Pelikaan aan de Raadhuisstraat worden 8 woningen op een binnenterrein gebouwd. De woningen worden ontsloten door een gewone straat en een langzaam verkeersroute. De gewone straat gaat burgemeester Beenshof heten, vernoemd naar Laurens Beens die van 1813 tot
1824 burgemeester van het toenmalige Ginneken en Bavel was.
De naam voor de langzaam verkeersroute wordt Pelikaanpad.

Binnenterrein Ploegstraat

Op een binnenterrein tussen de Ploegstraat, Fatimastraat en Schrepelstraat wordt een bouwplan met 10 woningen gerealiseerd. Deze woningen worden ontsloten naar de Ploegstraat. De ontsluitingsweg gaat Schoffelstraat heten.

APS-terrein Zonnebloemstraat

Op het voormalige APS-terrein aan de Zonnebloemstraat worden 25 woningen gebouwd.

Eén straat ontsluit het bouwplan vanaf de Zonnebloemstraat en een straat voor langzaam verkeer komt uit op de Minister Nelissenstraat. Voor beide straten is de naam Pioenroos- straat vastgesteld.

Hazeldonk III

Het bedrijventerrein Hazeldonk wordt uitgebreid met fase III. Alle bedrijven worden volgens het nieuwe bedrijvennummeringssysteem genummerd. Dit nummer fungeert tevens als huisnummer.

De aan te leggen wegen in dit terrein krijgen de naam Hazeldonk.

Emer Noord

Bij de uitbreiding van het bedrijventerrein 'Emer Noord' is voor de straat liggend in het verlengde van de Schapenweide, eveneens de naam Schapenweide vastgesteld. Op basis van de bestaande nummering vanaf het zuidelijk gedeelte van de Schapenweide kan het verlengde niet doorlopend genummerd worden. Om verwarring te voorkomen heeft het college besloten de naam Schapenweide voor dit verlengde gedeelte in te trekken en het de nieuwe naam Schapendreef te geven.

Breda, 1 augustus 2000.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie