Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bod TESSAG op aandelen Smit Transformatoren

Datum nieuwsfeit: 02-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Dit is een gezamenlijk persbericht van Smit Transformatoren en TESSAG

TESSAG Technische Systeme & Services Aktiengesellschaft, Frankfurt (Duitsland) is voornemens een bod in contanten uit te brengen op alle (certificaten van) uitstaande aandelen van Smit Transformatoren N.V., Nijmegen (Nederland).

Smit Transformatoren N.V. ("SMIT") en TESSAG Technische Systeme & Services Aktiengesellschaft ("TESSAG") maken bekend dat overeenstemming is bereikt over het voornemen van TESSAG een bod in contanten uit te brengen op alle uitstaande (certificaten van) aandelen van SMIT. De Directie en de Raad van Commissarissen van SMIT ondersteunen de effectuëring van dit potentiële bod. De fusie is een logische consequentie van de door beide ondernemingen gevoerde groeistrategieën gericht op een bredere internationale aanwezigheid en, tegelijkertijd, het assortiment aan producten en diensten ingrijpend uit te breiden. TESSAG, een groep van industriële bedrijven onder meer gericht op ontwerpen, fabriceren en service verlenen van apparatuur voor de elektriciteitsopwekkende en -distribuerende industrie, vormt een "perfect fit" met de door SMIT onderkende behoefte aan een strategische partner om haar marktpositie verder te versterken op het gebied van bestaande industriële diensten. SMIT is gevestigd in Nijmegen, Nederland en noteert aan Amsterdam Exchanges N.V. TESSAG is gevestigd in Frankfurt, Duitsland, en is een 100% dochteronderneming van RWE Aktiengesellschaft.

Als de due-diligence is afgerond, goedkeuring is verkregen van de wederzijdse raden van commissarissen en overeenstemming is bereikt, is de verwachting gewettigd dat TESSAG of een 100% dochter van TESSAG een bod in contanten zal uitbrengen van Euro 9,00 per (certificaat van) aandeel op alle 3.381.560 uitstaande (certificaten van) aandelen SMIT. De geboden prijs betekent een premie van 37% ten opzichte van de Amsterdam Exchanges N.V. gemiddelde koers van het aandeel sinds 1 januari 2000.

Strategische rationale
SMIT heeft een sterke positie met grote vermogenstransformatoren in het segment van 100- tot 1000 MVA in Nederland, West Europa en de Verenigde Staten. TESSAG is actief met transformatoren via haar volledige dochterbedrijf Starkstrom-Gerätebau GmbH, te Regensburg, ("SGB"), in Duitsland, Centraal en Oost Europa en Zuidoost Azië en heeft een sterke positie in de kleinere olienetdistributie-, giethars- en vermogenstransformatoren met vermogens van 50 kVA tot 100 MVA.
Door bundeling van krachten zullen de twee ondernemingen een aantal voordelen behalen: Het perfecte complement van de productenprogramma's van beide ondernemingen maakt het mogelijk transformatoren te leveren in de gehele reeks vermogens van 50 kVA tot 1000 MVA. Hiermee wordt de vraag beantwoord van een groot aantal klanten van zowel SMIT als TESSAG die in toenemende mate behoefte hebben aan een leverancier die de mogelijkheid biedt van "one stop shopping"; De geografische aanwezigheid van beide ondernemingen zal worden uitgebreid. SMIT kan met haar grotere transformatoren profiteren van de verkoopkanalen van TESSAG in Duitsland, Centraal en Oost Europa en Zuid Oost Azië, terwijl TESSAG met haar kleinere transformatoren kan expanderen in Nederland en voet aan de grond kan krijgen in de Verenigde Staten; De combinatie van de ondernemingen zal de vruchten kunnen plukken van schaalvergroting bij het ontwerpen en fabriceren van transformatoren door het effectiever benutten van hun productiecapaciteiten en het gezamenlijk inkopen van materialen.

Structuur van de transactie
Als definitieve overeenstemming is bereikt zal de fusie worden geëffectueerd door een openbaar bod van TESSAG of een van haar 100% dochters, op alle uitstaande (certificaten van) aandelen van SMIT. De grootste aandeelhouder van SMIT, ABN AMRO Holding N.V., die 58,97% van de uitstaande (certificaten van) aandelen bezit, heeft het voornemen haar (certificaten van) aandelen aan te bieden als het openbare bod wordt uitgebracht. Een van de condities waaronder het bod zal worden uitgebracht, vormt de voorwaarde dat tenminste 95% van de (certificaten van) aandelen van SMIT door TESSAG wordt verworven. Nadat het bod gestand is gedaan, zal SMIT aan Amsterdam Exchanges N.V. vragen om het aandeel uit de notering te nemen.
De nieuwe combinatie
Na het tot stand komen van de voorgestelde fusie, zal de combinatie van SMIT en TESSAG een sterke onderneming vormen in de transformatoren markt voor vermogens van 50 kVA tot 1000 MVA. Samen zullen de twee bedrijven een wereldwijde leverancier zijn van alle klassen vermogenstransformatoren en daarmee tevens gepositioneerd zijn voor grootschalige projecten. De ideale mix van producten en verkoopkanalen zal beide ondernemingen sterker maken en volledig nieuwe groeimogelijkheden bieden. Op basis van de cijfers over 1999 behaalt de nieuwe combinatie een pro forma omzet van circa Euro 180 miljoen met circa 1.200 medewerkers. Verwacht mag worden dat het voorgenomen bod geen negatieve gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid bij SMIT of TESSAG.
Profiel SMIT
Smit Transformatoren * anno 1913 * fabriceert distributie- en vermogenstransformatoren ten behoeve van de distributie en opwekking van elektrische energie in West Europa en in de Verenigde Staten. De onderneming behoort tot de wereldmarktleiders in de categorie grote vermogenstransformatoren van 100 MVA tot 1000 MVA. Daarnaast worden afgeleide producten geleverd, die toepassing vinden in elektriciteitsnetwerken die centrales met eindverbruikers verbinden. Tevens voert de onderneming serviceactiviteiten uit ten behoeve van klanten en derden. De aandelen SMIT, voor circa 5% in bezit van de medewerkers, noteren sinds oktober 1994 aan de Officiële Markt van Amsterdam Exchanges. SMIT, met 336 medewerkers, actief in haar belangrijkste markten Nederland, West Europa en de Verenigde Staten, behaalde over 1999 een omzet van Euro 70,9 miljoen en een nettoresultaat van Euro 2,8 miljoen.
Profiel TESSAG
TESSAG is een van de grootste leveranciers van technische systemen en diensten voor openbare voorzieningen, industriële vestigingen en gebouwen in Duitsland. De onderneming is in het najaar van 1999 voortgekomen uit Lahmeyer AG en omvat wereldwijd in totaal ruim 100 werkmaatschappijen. TESSAG is een 100% dochteronderneming van RWE Aktiengesellschaft en een belangrijke pijler van RWE's kernactiviteit, "Multi Energy/Multi Utility". TESSAG behaalt een jaaromzet van circa Euro 2,5 miljard met 18.000 medewerkers. Starkstrom-Gerätebau GmbH, met 865 medewerkers en een omzet over 1999 van circa Euro 109 miljoen, is een van de leidende fabrikanten van olienetdistributie-, giethars- en vermogenstransformatoren. Met het hoofdkantoor in Regensburg beschikt SGB over productiefaciliteiten voor distributietransformatoren in Neumark (Saksen), Maleisië en Israël.
Verdere procedure
Gedurende de komende weken zullen beide ondernemingen verdere stappen zetten om volledige overeenstemming te bereiken over de voorwaarden van de fusie. Uitgaande van volledige overeenstemming mag een Biedingsbericht worden verwacht in de loop van september 2000. In overeenstemming met de gedragsregels van de SER Fusiecode zal een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Smit Transformatoren N.V. worden gehouden ter bespreking van het bod. Zoals voorgeschreven door de SER Fusiecode is de SER Fusiecommissie geïnformeerd over het voorgenomen bod en zijn de betrokken vakbonden op de hoogte gesteld. De ondernemingsraad van SMIT zal om advies worden gevraagd. Kempen & Co treedt op als financieel adviseur van TESSAG, terwijl SMIT wordt geadviseerd door ABN AMRO.
Nijmegen/Frankfurt 2 augustus 2000

Voor nadere informatie:
Smit Transformatoren N.V. TESSAG AG
ir. M. van der Veen Markus Haase
algemeen directeur Corporate Communications
Tel. 0031 (0)24 35 68 730 Guiolettstrasse 44-48 D 60325 Frankfurt am Main
Tel. 0049 (0)69 7135 2205
Fax 0049 (0)69 7135 2130

US LAW LEGEND

This announcement and related materials relate to the public offer described above (the "Offer") and are not an extension of a tender offer in the United States or to any US person for any class of equity securities in SMIT. The Offer will not be made, directly or indirectly, in or by use of any means of instrumentality of interstate commerce or of the mails, or of any facility of any national securities exchange of, the United States (including its possessions or territories, any area subject to its jurisdiction and any political subdivision thereof) or to any US person and cannot be accepted by any such use or otherwise from within the United States of by any US person. Any purported acceptance of the Offer involving, directly or indirectly, any such means, instrumentality, mails or facility or otherwise from within the United States or by any US person will be deemed invalid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...