Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 02-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 02-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.30 uur
Uitslaande brand in flatgebouw

VEENENDAAL Een blikseminslag heeft in de nacht van 1 op 2 augustus omstreeks 00.30 uur een uitslaande brand veroorzaakt in een flatgebouw aan de Westersingel. Een 32-jarige bewoonster van de flat hoorde middernacht een harde klap en merkte dat de stroom was uitgevallen. Toen zij de naar de hal ging om de stoppen te verwisselen zag zij rook in het trappenhuis. Direct werden brandweer en politie gealarmeerd. De brand greep fel om zich heen langs het dak van het flatgebouw en sloeg over naar de onder het dak gelegen bergingen en de daaronder gelegen woningen. Bewoners van zes woningen moesten worden geëvacueerd. Bij nader onderzoek bleek door het noodweer het alarmeringssysteem niet goed te werken. De Rondweg West tussen de Reede en de Dijkstraat werd enige tijd voor verkeer afgesloten. Om 01.45 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De bewoners van de getroffen woningen zijn bij familie ondergebracht. De bergingen brandden totaal uit, in de woningen is sprake van veel waterschade.

Heuvelrug rijdt nuchter

RENSWOUDE - Bij een alcoholcontrole in het kader van de actie Heuvelrug rijdt nuchter hebben 32 bestuurders die op maandag 1 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur op de Dorpsweg reden een blaastest moeten afleggen. Alle bestuurders konden na het blazen weer verder rijden.

LEERSUM In het kader van de actie Heuvelrug rijdt nuchter werd op maandag 1 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur ook een controle gehouden op de Rijksstraatweg in Leersum. De 82 bestuurders die moesten blazen konden allen zonder problemen verder rijden. Wel werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, twee bekeuringen voor het niet tonen van het rijbewijs en twee bekeuringen wegens onjuiste verlichting.

RHENEN Een 23-jarige man uit Ridderkerk heeft dinsdag 2 augustus zijn rijbewijs moeten inleveren wegens het rijden onder invloed. De man werd aangehouden op de Galgenberg. Bij de blaastest bleek een alcoholpromillage van 1,55.

Man onwel geworden

RHENEN Tijdens het joggen op de Oude Veensegrindweg zag een 39-jarige man uit Tiel omstreeks 16.00 uur aan de rand van een zandgat in het bos bij Kwintelooien een man op zijn buik liggen. De man was onwel en ademde slecht. Een langsrijdende fietser alarmeerde 112 en samen met de jogger en twee andere passanten probeerden men het slachtoffer te reanimeren. Zowel politie als ambulance en een traumahelicopter waren snel ter plaatse. Hulp mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer bleek een 56-jarige man uit Elst. Uit onderzoek is gebleken dat fysieke inspanning de man fataal is geworden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie