Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw ADSL-USB-platform Allied Data Technologies

Datum nieuwsfeit: 02-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Allied Data Technologies kondigt Nieuw ADSL-USB-PLATFORM aan

Spijkenisse, 2 augustus 2000, Allied Data Technologies BV, de Nederlandse modemgigant die als koploper de Europese markt voorziet van kwaliteitsmodems en uitgekiende innovaties voor veeleisende datacommunicatie, presenteert wederom een technologische innovatie van belang in de vorm van het Copperjet ADSL-USB-platform, gebaseerd op de revolutionaire ADSL-AU5-chipset van Texas Instruments Incorporated. Productie van het nieuwe ADSL-USB-platform gaat in september van start.

ADSL is dé snelst groeiende technologische innovatie van vandaag: een techniek die hoge snelheden mogelijk maakt bij de verzending van grote databestanden via de reguliere, koperen bekabeling. Asymmetric DSL, zoals de vinding heet, voorziet in snelheden vanaf 1 Mbps 'van' tot en met 8 Mbps 'naar' eindgebruikers, afhankelijk van de lengte en ligging van de kabel. Met name vanwege de indrukwekkende downloadsnelheden leent ADSL zich bij uitstek voor omvangrijke multimedia applicaties en andere data-intensieve bestanduitwisseling per telefoon, zoals: streaming video, video-conferencing, interactief tele-gaming en supersnelle toegang tot het internet.

Naast de kabel zal de nieuwe ADSL-techniek een kostenreducerende innovatie betekenen voor Application Service Providers (ASP's) en logistieke datacentra die mainframe-diensten via de telefoon aanbieden. Als gevolg van de aantrekkelijke downloadsnelheden van ADSL én vanwege de uitgebreide dekking waarin de koperen telefoonbekabeling in de meeste Westerse landen voorziet, wordt het netwerken in de 24-uurs economie van vandaag met de komst van ADSL nog toegankelijker.

Het Copperjet ADSL-USB-platform dat Allied Data Technologies dit najaar zal presenteren, ondersteunt 1.5 Mbps G.Lite en 8 Mbps full-rate G.dmt (T1.413i2, G.992.1 dmt Annex A en G.992.2 Lite). Het nieuwe ADSL-USB-platform is geconstrueerd rond de in april van dit jaar geïntroduceerde ADSL-AU5 chipset van het Amerikaanse concern Texas Instruments en kan daardoor bogen op unieke kwaliteiten. Zo zal de kleine formfactor van de chipset (2-3 inch) gewicht en omvang van Allied Data's ADSL-platform aanzienlijk reduceren. Mede daardoor wordt de installatie van het ADSL-USB-platform tegen scherpe marktprijzen mogelijk; is de algehele prestatie ongekend en de toepasbaarheid gebruiksvriendelijk vanwege het simpele 'Plug and Play'. De voeding wordt verzorgd door de Universal Serial Bus (USB-bus), waardoor het nieuwe ADSL-USB-platform geen eigen voedingskabel meer nodig heeft.

"Wij zijn er mee ingenomen om samen te werken met toonaangevende fabrikanten, zoals Allied Data, om het DSL markt uit te breiden en voortdurend in te spelen op de vraag in de markt," zegt Remi El-Ouazzane, European marketing manager van Texas Instruments Broadband Access Group. "TI's ADSL AU5 chipset verzekert Allied Data Technologies ervan om high-performance USB modems succesvol te integreren op een klein formaat wat het ontwerp en bruikbaarheid van ADSL aanzienlijk vereenvoudigt."

"Onze strategische samenwerking met TI heeft de ontwikkeling van onze nieuwste lid uit de Copperjet USB serie mogelijk gemaakt," aldus Niels Everstijn, Vice President Technology van Allied Data Technologies. "Het nieuwe kost-efficiënte platform, bestemd voor USB-only, is een ware "killer" voor de concurrerende consumentenmarkt."

Het nieuwe Copperjet ADSL-USB-platform functioneert volledig binnen de standaardisering van de huidige generatie DSL-modems en is voorbereid op de toekomstige DLS-standaard. Allied Data Technologies ontwikkelt en produceert het nieuwe Copperjet ADSL-USB-platform geheel in eigen huis en geeft daarmee opnieuw aan dat de Nederlandse modemreus de toon zet als het gaat om het combineren van research, innovatie en technologische ontwikkeling met gerichte vragen uit de markt. Het platform is geschikt voor meerdere PC-systemen, zoals: Microsoft* Windows* 98 Second Edition, Windows Millennium Edition en Windows 2000.

Over Allied Data Technologies
Allied Data Technologies is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van kwaliteitsmodems en aanverwante communicatie-apparatuur, zoals ISDN toepassingen, PC Cards, Remote Access Servers en ADSL modems. Met hoogwaardige merknamen als Tron, Tornado, Trident én een complete collectie PC Builders en System Integrators, is Allied Data Technologies in staat elk marktsegment te bedienen; van de professionele, industriële gebruiker tot en met de thuisgebruiker. De eigen afdeling Research- en Ontwikkeling in Enschede geniet een vlekkeloze reputatie en beschikt over jarenlange ervaring in het uitdenken van marktgerichte, klantspecifieke applicaties en oplossingen. De nieuwe productlijnen van Allied Data Technologies worden bovendien geproduceerd en geassembleerd in eigen huis. Met een eigen fabriek in Rayong, Thailand en een uitgebreid netwerk van vestigingen in Europa en de Verenigde Staten is het van oorsprong Nederlandse Allied Data Technologies inmiddels één van de belangrijkste sleutelfiguren op de Europese markt voor datacommunicatie. Meer informatie over Allied Data Technologies is te verkrijgen via het Internet op het volgende adres: www.allieddata.com

Trademarks
Microsoft en Windows zijn geregistreerde trademarks van Microsoft Corporation

Voor alle verdere informatie:
Allied Data Technologies B.V.
Pascalweg 1

3208 KL Spijkenisse
Nederland
Tel: +31 (0)181 - 61 15 22
Fax: +31 (0)181 - 61 48 40
Website: www.allieddata.com
E-mail: (info@allieddata.com)

contactpersoon:
Jurelyn Doelslamet - Public Relations
E-mail : (JurelynD@allieddata.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie