Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Integra realiseert omzetstijging van 759%

Datum nieuwsfeit: 02-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Integra realiseert omzetstijging van 759%

Amsterdam, 2 augustus 2000 - Integra, Europees marktleider in internet- en e-commerce-dienstverlening, realiseerde over het tweede kwartaal van 2000 een omzetstijging van 759% (t.o.v. het tweede kwartaal van 1999) tot een totaal van 13,74 miljoen euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2000 bedroeg de omzetgroei 169%. Op jaarbasis zou het bedrijf hiermee een organische groei van ruim 180% realiseren.

Na een kapitaalsuitbreiding in juli 2000, heeft Integra nu een kaspositie van 105 miljoen euro. Dit is voldoende om het huidige investeringsprogramma af te ronden. Zo wil Integra in de komende negen maanden nog acht 'Technical Centers' openen waar per vierkante meter drie servers worden opgesteld. Recent opende Integra in Frankfurt een dergelijk center met een oppervlakte van 2.500 m2.

Integra beheert in Europa nu ruim 1.250 internetsites. In het tweede kwartaal van 1999 waren dit er 391. De omzet op het gebied van Managed en Application hosting steeg van 1.42 miljoen euro (in het eerste kwartaal van
2000) tot 3.87 miljoen. Dit is een stijging van 173 %.
In West-Europa is de acquisitie van diverse bedrijven bijna voltooid. In Engeland verstevigde Integra zijn positie door de overname van Netsite Productions en in Duitsland met de acquisitie van NCI GmbH. In de cijfers over het tweede kwartaal van 2000 zijn de resultaten van deze bedrijven nog niet opgenomen. Deze zullen vanaf het derde kwartaal worden geconsolideerd.

Over Integra
Integra Europe, genoteerd aan de Franse (Nouveau Marche) en Duitse beurs (Neue Markt), is een vooraanstaand Europees leverancier van geïntegreerde e-business en internetsystemen voor ondernemingen die veelomvattende e-business-oplossingen nodig hebben. De Integra Technical Centers bieden een e-business infrastructuur welke alle componenten biedt benodigd om volledig functionele e-business websites te ontwikkelen, te operationaliseren en te beheren. De Integra Technical Centers ondersteunen een flexibele en schaalbare e-business oplossing, die kan worden gekoppeld aan 'backoffice'-systemen (zoals ERP-systemen, klanten- en marketingdatabases) en ook aan systemen van derden (zoals call centers, creditcardnetwerken en leveringssystemen). Integra is momenteel actief in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Denemarken, Noorwegen, IJsland, Zweden en Italië.

Integra Europe heeft 634 medewerkers en beheert en host meer dan 1100 'managed' websites. De klantenkring varieert van pionierende internetbedrijven tot vooraanstaande ondernemingen, zoals efoodmanager, France Telecom, Hachette-Filipacchi, Havas Voyages-American Express, Lloyd's Register, Packard-Bell, ParisBourseSBF SA, Psion, Quelle, Rewe Grossverbraucher-Service, Scandinavia Online AB, Shell, Siemens en Toshiba.

In Nederland is Integra momenteel actief onder de naam xxLINK Internet Services.

Meer informatie vindt u op de website van Integra Europe: www.integra-europe.com .

Meer informatie voor de redactie:
Potters PR xxLINK Internet Services
Monique Potters Judith Zegers
Tel. 0345 501 595 Tel. 020 531 99 00
e-mail: (monique@potterspr.nl) e-mail: (judith@xxlink.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie