Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdachte aanrandingen Breda legt bekentenis af

Datum nieuwsfeit: 02-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Verdachte aanrandingen legt bekentenis af

Datum: 2/8/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

De 28-jarige man uit St. Willebrord die gisteren werd aangehouden, ter zake een serie aanrandingen in Breda en Etten-Leur, heeft vandaag een bekentenis afgelegd.

De verdachte heeft toegegeven dat hij in de afgelopen week circa 15 vrouwen heeft aangerand in de gemeenten Breda en in Etten-Leur. De verdachte verklaart uit psychische nood te hebben gehandeld.

De man reed de afgelopen week met zijn motorfiets vrijwel dagelijks vanuit St. Willebrord via Etten-Leur naar Breda, alwaar hij naast fietsende vrouwen / meisjes ging rijden om hen vervolgens met zijn rechterhand onzedelijk te betasten bij de borsten. Om niet herkend te worden verwijderde hij meestal de kentekenplaat van zijn motor. De slachtoffers varieerden in leeftijd van 14 tot 35 jaar. De aanrandingen vonden vrijwel altijd plaats tussen 15.00 en 24.00 uur.

De poltie kreeg gistermiddag rond 17.00 uur de melding dat een man op een motorfiets in de wijk Heusdenhout te Breda twee vrouwen had aangerand. Kort daarna werd in de directe omgeving hiervan, de verdachte op de Claudius Prinsenlaan te Breda aangehouden. Hij voldeed aan het signalement dat op basis van een analyse van zeven eerdere aangiften was samengesteld. Ook de motorfiets voldeed aan kenmerken die door slachtoffers waren beschreven. Deze analyse was eerder die middag uitgereikt aan alle dienstdoende agenten in de stad Breda.

Er zijn tot op heden 12 aangiften binnengekomen. Gelet op de verklaring van verdachte gaat de politie er vanuit dat deze zaken nu opgelost zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie