Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Uden

Datum nieuwsfeit: 02-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Uden 2-08-2000
Persbericht district De Leijgraaf

BOETE VOOR DOORRIJDEN NA AANRIJDING, UDEN Een 19-jarige automobilist heeft een boete van F 500.= gekregen omdat hij was doorgereden na een aanrijding met materiële schade. Het feit vond plaats op een parkeerterrein aan Vluchtoord toen de jongeman achteruit reed en tegen een geparkeerd voertuig botste. Hij reed weg maar een getuige noteerde het kenteken van de auto.

ZOLDERBRAND, UDEN Dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur heeft een zolderbrand gewoed in een woning aan de Eikenwal in Uden. De brand is vermoedelijk ontstaan in een wasdroger. De zolderverdieping brandde uit. De bewoners waren niet thuis. Een van de drie katten liet het leven. De hoogte van de schade is niet bekend.

DRIE WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, UDEN Dank zij het optreden van twee stadswachten van de gemeente Uden zijn dinsdagmiddag drie winkeldieven van 21, 24 en 26 jaar, afkomstig uit Groesbeek, in de kraag gegrepen. De stadswachten kregen omstreeks 15.45 uur van een personeelslid van een winkel aan de Sacramentsweg te horen dat drie personen zich aan winkeldiefstal schuldig hadden gemaakt. Aan de hand van de opgegeven signalementen kregen de stadswachten de winkeldieven korte tijd later op de Marktstraat in het vizier. Eén van hen kon direct worden aangehouden. De andere twee vluchtten weg maar konden even later door de gealarmeerde politie worden ingerekend. Zij hadden goederen bij zich die van diefstal afkomstig waren. Ook in de auto waarmee het drietal naar Uden was gekomen lagen inmiddels kledingstukken die vermoedelijk ook zijn ontvreemd. De drie winkeldieven zijn in verzekering gesteld.

AUTODIEFSTALLEN Bij de politie zijn vandaag twee aangiften binnengekomen van autodiefstal: · Dinsdag is in de loop van de dag vanaf de Zeelandsedijk in Volkel een rode Mazda met het kenteken JN-RB-05 ontvreemd. · In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Abdijlaan een blauwe Opel Kadett met het kenteken PJ-77-BH gestolen.

VERDACHTEN POGING INBRAAK AANGEHOUDEN, SCHAIJK De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee 20-jarige inwoners van Grave van hun bed gelicht. Het tweetal wordt verdacht van poging tot inbraak in een winkel aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. De winkelier die boven de zaak woont hoorde omstreeks 02.15 uur dat verwoede pogingen werden gedaan om de winkelruit te vernielen. Toen dit niet lukte vluchtten de daders in een gereed staande auto. Hiervan werd het kenteken genoteerd en aan de politie doorgegeven. De twee zijn ingesloten.

INBRAAK WINKEL, UDEN Vannacht is ingebroken in een winkel aan de Galerij in Uden. Kort na 03.00 uur ging het alarm van de winkel af. Een beveiligingsbeambte bemerkte dat er ingebroken was. Een toegangsdeur bleek geforceerd te zijn. De dader(s) waren inmiddels gevlogen. Vermoedelijk zijn een aantal GSM-toestellen ontvreemd.

WONINGBRANDJE, BOEKEL Woensdagmiddag tegen 13.00 uur heeft een brandje gewoed bij een woning aan de Meeuwenlaan. De zijkant van de woning vatte vlam toen de bewoner bezig was met de reparatie van het dakleer. De brandweer moest er aan te pas komen om de zaak te blussen. Er ontstond geringe schade.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie