Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DTe maakt efficiencykortingen elektriciteitsnetten bekend

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienst uitvoering en toezicht Electriciteitswet

Dienst uitvoering en toezicht Elektriciteitswet

Persbericht 00-002

Den Haag, 3 augustus 2000

DTe maakt voorgenomen efficiencykortingen elektriciteitsnetten bekend

De Dienst uitvoering en toezicht Elektriciteitswet (DTe) heeft op 2 augustus de energiebedrijven op de hoogte gebracht van de voorgenomen efficiencykortingen op de netwerktarieven voor elektriciteit. De kortingen die worden opgelegd variëren van 0 tot 8 % per jaar en gelden voor een periode van drie jaar (2001, 2002 en 2003). Daarnaast wordt gewerkt met additionele generieke kortingen van maximaal 2 % per jaar die de algemene productiviteitsgroei van de sector representeren. De totale kortingen liggen dus tussen de 2 en 10 %. De bedrijven moeten deze kortingen in de komende drie jaar elk jaar in mindering brengen op de tarieven die zij het jaar daarvoor in rekening brachten voor het gebruik van hun netwerk.

De kortingspercentages zijn tot stand gekomen na een uitgebreide analyse van de gegevens van de bedrijven. Daarbij is enerzijds gekeken naar de efficiency van de bedrijven; anderzijds is een rendementscorrectie uitgevoerd op verzoek van de Minister van Economische Zaken. Deze correctie is erop gericht om historische verschillen in tariefbeleid tussen de bedrijven weg te nemen.

In de komende periode kunnen bedrijven en andere betrokkenen hun reactie op de analyses en de daaruit voortvloeiende voorgenomen efficiency kortingen geven, waarna de directeur DTe eind september de definitieve kortingen zal vaststellen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie