Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bereikcijfers van uitgevers op internet in juni

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Geachte redactie,

Wellicht dat het volgende persbericht nieuwswaarde voor u heeft:

's-Hertogenbosch - 2 augustus 2000.
Online onderzoeksbureau Multiscope meet het bereik van websites op maandelijkse basis. In tegenstelling tot de meeste andere systemen wordt met Visiscan (visitor scanning), geen pageviews maar unieke bezoekers gemeten. De bereikcijfers van juni 2000 laten het volgende zien: KPN staat op de eerste plaats in de ranglijst voor uitgevers ten koste van VNU.

Top 10 Uitgevers op internet - Op basis van unieke bezoekers Multiscope stelt iedere maand een ranglijst op van uitgevers op internet, hieronder valt iedereen die op internet informatie presenteert. De meeste internet uitgevers hebben meerdere sites / domeinnamen onder hun beheer. Indien een internetgebruiker twee of meer sites van een uitgever bezoekt, wordt deze slechts één keer in het maandbereik meegeteld.

Juni: Top 10 Uitgevers op internet

1 (2) KPN

2 (1) VNU

3 (5) Lycos

4 (4) Publieke Omroep

5 (3) Ilse Publishing

6 (6) IDG

7 (8) Telegraaf

8 (7) World Online

9 (-) CMGI

10 (9) Overheid

KPN, staat op nummer 1, dat is voor een groot deel te verklaren vanwege de populariteit van de EK-site www.oranje.nl en nieuwkomer www.clubs.nl (respectievelijk 12e en 68e op de totale ranglijst best bezochte site), verder is ook www.hi.nl (48e plaats) beter bezocht. Begin juli is bekend geworden dat VNU Tijdschriften en Ilse Media Groep een principe overeenkomst hebben getekend over bundeling van hun internetactiviteiten. De bundeling van VNU en Ilse zal er vermoedelijk toe leiden dat VNU opnieuw de nummer 1 positie gaat innemen.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Meer informatie over het Visiscan systeem is te vinden op:

www.multiscope.nl/visiscan

Bedrijven kunnen door een abonnement te nemen op het Visiscan systeem online toegang krijgen tot de volledige resultaten.

Voor meer informatie over dit persbericht of specifieke vragen kunt u contact opnemen met Stefan Pauls, tel: 073-6212122. Contact is ook mogelijk via e-mail:
(stefan@multiscope.nl)

Indien u gegevens uit dit persbericht publiceert zouden wij het op prijs stellen als u het internet-adres van Multiscope als bron opneemt: www.multiscope.nl/visiscan

U ontvangt dit bericht omdat u zich in het verleden in heeft geschreven voor de 'pers-list' van Multiscope. Indien u geen berichten meer wilt ontvangen stuur dan een bericht met als subject 'remove pers' naar (info@multiscope.nl).


MULTISCOPE

mailto:info@multiscope.nl - www.multiscope.nl Postbus 2126 - 5202 CC - 's-Hertogenbosch Tel: 073-6212122 - Fax: 073-6241462

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie