Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van woensdagmiddag 02 augustus 2000
17:48 woensdag 2 augustus 2000

Bert Peters, 0653 238059

Assen, ongeval met letsel
Vond vanmiddag op de Oude Hoofdvaartsweg een ongeval plaats waar een deel van het peloton van de jeugdtour bij betrokken was. De voorste rijders van het wel 100 rijders tellende peloton, kwamen ten val. Een 14-jarige jongen uit Hoogezand-Sappemeer bleef gewond op het wegdek liggen. Twee andere belandden via een muurtje in het water. Zij werden door een omstander (oud-politieman) uit het water gehaald. De drie jongens werden naar twee verschillende ziekenhuizen in Groningen overgebracht. Aard van het letsel onbekend.

Assen, diefstal uit auto
Deed vanmorgen een 19-jarige man uit Assen aangifte van inbraak in zijn auto. Deze stond op een parkeerplaats achter de Oude Molenstraat. Het slot werd 'opengehengeld'. Een GSM en een autoradio werden weggenomen.
Een 23-jarige man uit Assen deed eveneens aangifte van inbraak in zijn auto die in een parkeergarage aan de Doevenkamp stond. Het slot van het portier werd geforceerd waarna de radio/cd-speler werd weggenomen.
Assen, inbraak uitzendbureau
Werd vannacht een etalageruit van een uitzendbureau aan de Oude Molenstraat vernield waarna een stroomverdeelkast werd weggenomen. Die stond daar als etalagemateriaal. De ruit werd met een steen ingegooid.
Emmen, hardleerse bestuurder
Stonden vanochtend twee agenten bij een tankstation aan de Hondsrugweg toen met een autobestuurder met hoge snelheid het terrein kwam oprijden en met geblokkeerde wielen tot stilstand kwam. De 27-jarige man uit Emmen werd op zijn rijgedrag aangesproken waarop hij beterschap beloofde. Vrijwel onmiddellijk hierna reed deze bestuurder hard weg en deed dat met gierende en slippende banden. Hierop werd hij op de Noordbargerstraat staande gehouden waarna hij een proces-verbaal kreeg voor zijn gevaarlijk rijgedrag. Hij verklaarde zich niets van de eerste waarschuwing te hebben aangetrokken en hij wilde de politie uitlokken. Hij werd op zijn wenken bediend.

Meppel, jonge held geveld
Werd gistermorgen tussen 04.45 en 05.00 uur aan de B. van Helststraat een 17-jarige krantenjongen geslagen door een nog onbekende jongen. De krantenjongen werd door hem aangesproken, hij vroeg naar een bepaalde straat. Zonder enige aanleiding kreeg hij vervolgens een harde vuistslag op zijn oog. Hij rende weg en liet de fiets met kranten achter. Mogelijk was er ook nog een tweede jongen bij. Het signalement van de dader is:
17 - 22 jaar, iets groter dan 1.75 m, blond haar, wit petje. Hij kan zich van de tweede persoon helemaal niets herinneren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie