Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam teleurgesteld over uitspraak EasyEverything

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Gemeentebestuur teleurgesteld over uitspraak rechter inzake easyEverything

Loco-burgemeester Peter van Dijk van Rotterdam heeft teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de president van de rechtbank mr. P. van Zwieten dat het Internetcafé easyEverything met onmiddellijke ingang weer open mag.

Het gemeentebestuur had op vrijdag 21 juli jl. het bedrijf gesloten vanwege de ongeregeldheden die er bij voortduring plaatsvonden. De rechter gaf toe dat deze voldoende reden waren voor de gemeente om easyEverything te sluiten, maar de gemeente had zich daarbij niet mogen beroepen op het ontbreken van een exploitatievergunning. Aangezien easyEverything hun horeca-balie zelf had gesloten, was er geen vergunning meer nodig volgens de president. Voor alleen het aanbieden van toegang tot internet is volgens de president namelijk geen vergunning vereist. De gemeente zal zich beraden of het nodig is de APV hierop aan te passen.

De gemeente gaat ervan uit dat easyEverything de veiligheid van zijn bezoekers zal waarborgen. Mocht de zaak opnieuw uit de hand lopen, zal de loco-burgemeester maatregelen treffen. De onderneming heeft een aanvraag voor een exploitatieverguning lopen om zodoende ook het horecadeel weer in bedrijf te stellen. Onderdeel van de vergunning is een veiligheidsplan dat door gemeente en politie getoetst zal worden. De verwachting is dat deze vergunning binnen enkele weken afgegeven kan worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie