Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doorlopende tentoonstelling over Nicaragua in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Tentoonstelling over Nicaragua bij 'Het Buitenbeest'

Gedurende de hele zomervakantie is er op de stadsboerderij 'Het Buitenbeest' aan de Voorweg 93 een tentoonstelling te zien over Nicaragua. Hierbij komen het land, de mensen, de dieren en de natuur aan bod. Deze tentoonstelling is de start van het 'Ecokids project' op deze stadsboerderij.

'Ecokids'
Dit is een project voor kinderen van acht tot twaalf jaar die éénmaal per maand bij elkaar komen, iedere maand staat er een thema centraal over dieren, planten of de omgeving. De kinderen gaan actief met dit thema aan de slag, er wordt wat over verteld, er wordt geknutseld en de kinderen gaan zelf op ontdekkingstocht.

De 'Ecokids'-groep legt ook contacten met een 'Ecokids'-groep uit Niccaragua, vandaar de tentoonstelling! Alle opgedane ervaringen worden via internet of per post verstuurd. De Zoetermeerse kids krijgen ook bericht terug uit Nicaragua. Zo krijgen de kinderen een idee hoe kinderen aan de andere kant van de wereld leven en hoe hun omgeving eruit ziet.

'Het Buitenbeest' heeft gekozen voor Nicaragua omdat de gemeente Zoetermeer al geruime tijd een stedenband heeft met Jinotega, een stad in Nicaragua. Via de 'Ecokids' kan deze stedenband nog meer versterkt worden.

Informatie
Voor meer informatie over en het opgeven voor het 'Ecokids'-project kunt u bellen met de stadsboerderij 'Het Buitenbeest' aan de Voorweg
93 in Meerzicht, telefoon (079) 352 0624.
Tijdens de vakantieperiode staat er in het leslokaal ook nog een tentoonstelling over Water, het bekijken zeker waard! Openingstijden: dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur, zaterdags van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.Gemeente Zoetermeer © juli 2000

Last update: 25 juli 2000 (8:38)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie