Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse cultuurprijs vormgeving voor Walter van Beirendonck

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER BERT ANCIAUX

VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, BRUSSELSE

AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

03 AUGUSTUS 2000

VLAAMSE CULTUURPRIJS VORMGEVING VOOR WALTER VAN

BEIRENDONCK

Vlaams minister Bert Anciaux heeft op voorstel van de jury de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving 2000 toegekend aan Walter Van Beirendonck. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een creatief ontwerper die zich op een uitzonderlijke manier heeft gemanifesteerd op het vlak van design, sierkunst, toegepaste kunst of vormgeving in Vlaanderen. Aan deze Cultuurprijs hangt een kaartje van 500.000 BF.

Vormgeving is bij Walter Van Beirendonck (º1957) een vorm van expressie, van persoonlijke visie, een 'attitude'. Zijn ontwerpen illustreren een totaalvisie. Vooral de maatschappelijke betrokkenheid van zijn
designactiviteiten wordt door de jury gewaardeerd. De ontwerpen van Walter Van Beirendonck, of het nu gaat om zijn modecollecties, winkelinrichting of tentoonstellingsvormgeving, tonen steeds een consequente eerlijkheid en oorspronkelijkheid.

Het werk van Van Beirendonck is innoverend, grensverleggend en inspirerend voor andere (jonge) ontwerpers. Zijn gedrevenheid is gekend, de waardering in het buitenland groot.

Het profiel van Walter Van Beirendonck getuigt van uitmuntendheid en maturiteit waardoor de creaties van de ontwerper de beoefende discipline overstijgen en algemeen belang krijgen voor de vormgeving in Vlaanderen en daarbuiten.

Voor Vlaams minister Bert Anciaux is Walter Van Beirendonck de terechte laureaat. De prijs is geen "carrièreprijs". Van Beirendonck is volop actief en vernieuwend. Zijn oeuvre straalt van creativiteit.

De jury voor de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving 2000 bestond uit Lieven Daenens (voorzitter), Jan Boelen, Max Borka en Henk Heuts.
Vorige laureaten waren Ann Demeulemeester (1996) en Maarten Van Severen (1998). De prijs wordt om de twee jaar toegekend, alternerend met de Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur.

info : Koen T'Sijen, woordvoerder van
minister Anciaux - tel. (02) 553 28 11
e-mail: (persdienst.anciaux@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie