Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste-kwartaalcijfers webMethods

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
webMethods boekt recordomzet in eerste kwartaal boekjaar 2001

Kwartaalomzet met 412 % toegenomen ten opzichte van vorig jaar en met 50 % ten opzichte van het vorige kwartaal;
Sterke groei veroorzaakt door snelle ontplooiing van B2Bi-initiatieven door top 2000-bedrijven

Hilversum, 3 augustus 2000 webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend leverancier van oplossingen voor business-to-business integratie (B2Bi), heeft het eerste kwartaal van boekjaar 2001, dat eindigde op 30 juni 2000, een recordomzet geboekt. De totale omzet in het fiscale eerste kwartaal nam met 412 % toe tot $15,6 miljoen, vergeleken met $3,0 miljoen in dezelfde periode van het vorige jaar. Het netto verlies over het eerste kwartaal, exclusief de amortisatie van uitgestelde aandelenuitkeringen, bedroeg $5,1 miljoen ($0,16 per aandeel). Hiermee werden de verwachtingen van First Call, die het verlies schatte op $0,19 per aandeel, overtroffen. In dezelfde periode in boekjaar 2000 werd een netto verlies geleden van $0,9 miljoen ($0,15 per aandeel). Inclusief de amortisatie van uitgestelde uitkeringen en opgelopen dividenden inzake preferente aandelen, bedroeg webMethods' netto verlies voor de gewone aandeelhouders in het eerste kwartaal van boekjaar 2001 $6,6 miljoen ($0,20 per aandeel). Vorig jaar bedroeg het netto verlies voor gewone aandeelhouders in hetzelfde kwartaal $1,2 miljoen ($0,21 per aandeel).

Hoogtepunt van het kwartaal was het ondertekenen van een definitieve overeenkomst voor de acquisitie van Active Software, een vooraanstaande aanbieder van infrastructuursoftware voor grote ondernemingen. De acquisitie brengt twee marktleiders op het gebied van infrastructuursoftware samen, waarvan de gezamenlijke oplossingen aan alle B2Bi-behoeften van bedrijven en Internethandelsplaatsen kunnen voldoen, zowel binnen ondernemingen als in B2B-handelsnetwerken. Dat de bedrijven op strategisch niveau goed bij elkaar passen blijkt uit de infrastructuuroplossingen die webMethods en Active Software al eerder ontwikkelden voor gezamenlijke klanten zoals FedEx, Juniper Networks, Hewlett-Packard en AVNET. Daarnaast heeft webMethods onlangs een ‘out-of-box'-oplossing ontwikkeld die enterprise-toepassingen die geïntegreerd zijn met ActiveWorks verbindt met B2B-handelsnetwerken en marktplaatsen die op basis van webMethods technologie werken. Sinds de aankondiging van de acquisitie werken Active Software en webMethods samen om gezamenlijk nieuwe klanten te bedienen zoals Outpurchase.com, Grainger en Nonstop Solutions.

“Onze kwartaalresultaten laten zien dat we over de hele linie aan momentum winnen,” zegt Phillip Merrick, president en CEO van webMethods. “Onze B2Bi-oplossing is bij meer grote ondernemingen in bedrijf dan welke andere oplossing in de markt dan ook. Dit bewezen succes, gekoppeld aan de belangrijke samenwerkingsverbanden, nieuwe klanten en onze groeiende wereldwijde aanwezigheid hebben webMethods' positie als marktleider op het gebied van B2Bi versterkt.”

Kwartaaloverzicht

In het afgelopen kwartaal vonden de volgende belangrijke gebeurtenissen plaats:

Wereldwijde top 2000-bedrijven kiezen webMethods voor B2Bi-oplossingen: Gedurende het eerste kwartaal heeft webMethods 49 nieuwe klanten geworven, hetgeen het totale klantenbestand op een totaal van meer dan 200 brengt. Onder de nieuwe klanten bevinden zich belangrijke top 2000-bedrijven zoals Pitney Bowes en Nortel Networks. Het afgelopen kwartaal ontving webMethods ook orders van onder meer Airborne Express, AT&T, Cpastan, e-Connections, Ellie Mae, Envera, Grainger, Great Plains, Herman Miller, Hewlett-Packard, i2i.com, Logitech, LSI Logic, Lucent, Network Associates, NTT Communications, Rohm and Haas, Toshiba, U.S. Office Products, Viacore, Wall Street Systems en Worldcrest. Daarnaast wist webMethods belangrijke deals te sluiten met internationale klanten, waaronder W.H. Smith, Hoechst, Retevision, steelscreen.com, PaperX.com, BNL Multiservizi, eCredible, GE Access en United Microelectronics Corporation.

Klanten nemen oplossingen in bedrijf:
In het afgelopen kwartaal heeft een aantal klanten zijn webMethods B2B-implementatie afgerond en zijn zij begonnen met het terugverdienen van hun B2B-investeringen. Dit gold onder meer voor Grainger, Inc., GE Power Systems, ChemConnect, Ventro, Staples.com, Dell Computer Corporation, Apple, Installation, Inc., Hewlett-Packard, 3COM en AVNET.
Nieuwe producten en diensten:
Tijdens het B2Bi Leadership Forum, de eerste gebruikersconferentie van webMethods, bracht het bedrijf haar visie naar voren voor de toekomst van business-to-business e-commerce. Om klanten kosteneffectieve oplossingen te kunnen bieden voor de integratie met handelsnetwerken, lanceerde webMethods verschillende nieuwe producten en service-initiatieven zoals B2B.com, het webMethods B2B ‘Rapid Integration Team' en het webMethods Value Added Services programma.

B2B.com is een platform voor het versnellen van de integratie met handelspartners, dat gebaseerd is op webMethods' ervaring met het ontwikkelen en in gebruik nemen van B2B-handelsnetwerken. Het is de eerste alomvattende ‘best practices'-oplossing die bedrijven begeleidt bij het hele proces van integratie met handelspartners. B2B.com levert de software, de methodologie en de diensten die nodig zijn om snel B2B- handelsnetwerken van honderden of zelfs duizenden deelnemers te ontwikkelen, in gebruik te nemen en te onderhouden. Meer dan een dozijn bekende B2B-bedrijven, waaronder Grainger, e-STEEL en ChemConnect, ondersteunen B2B.com. Als onderdeel van B2B.com zal webMethods value added services van partners zoals Dun & Bradstreet, FedEx, SlamDunk Networks en Verisign aanbieden. B2B.com zal in het derde kwartaal van dit kalenderjaar beschikbaar komen.

Nieuwe en uitgebreidere samenwerkingsovereenkomsten: Middels additionele samenwerkingsovereenkomsten met i2, Oracle, Ariba, Commerce One en SAP, werd webMethods dé leverancier van B2Bi-oplossingen voor de grootste aanbieders van B2B-platformen. Bovendien breidde webMethods haar strategische samenwerking met SAP uit voor het aanbieden van de B2Bi-oplossing waarmee de systemen van andere leveranciers zoals Baan, Oracle en PeopleSoft verbinding kunnen maken met MySAP.com.

webMethods breidt uit naar het Verre Oosten:
Om aan de wereldwijde vraag naar B2Bi-oplossingen te kunnen voldoen, heeft webMethods kantoren geopend in Azië en Australië. Deze vestigingen zullen zich niet alleen concentreren op de verkoop in deze regio, maar ook op het verlenen van klantenservice voor het onlangs door webMethods geïntroduceerde ‘Volg-de-Zon' 24-uurs serviceprogramma.
Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van software-oplossingen voor business-to-business integratie (B2Bi). webMethods' B2B productlijn is gebaseerd op open Internetstandaarden. De producten bieden aan wereldwijde top-2000-bedrijven en aan B2B-Internetmarktplaatsen de mogelijkheid om klanten, leveranciers en partners met elkaar te verbinden tot een real-time handelsnetwerk. webMethods B2B stelt bedrijven in staat om nieuwe bronnen van inkomsten te genereren, de banden met klanten te verstevigen en om inefficiënties in de distributieketen substantieel te verminderen.

webMethods, Inc. is in 1996 opgericht door Phillip Merrick. Het hoofdkantoor bevindt zich in Fairfax, Virginia, het Europese hoofdkantoor in Hilversum. webMethods heeft meer dan 200 klanten wereldwijd, zowel gerenommeerde multinationals zoals Dell, Eastman Chemical, Lucent en W.W. Grainger als belangrijke Internetmarktplaatsen, waaronder e-STEEL, ChemConnect en Ventro. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Deloitte Consulting, EDS, KPMG, Microsoft, Sterling Commerce en SAP AG. Nieuws en informatie over webMethods zijn beschikbaar op www.webmethods.com

Voor meer informatie:
webMethods, Jill Latta, marketing manager Europe,
telefoon: +31 (0)35 646 2627, e-mail: (jlatta@webmethods.com)
Footprint Marketing, Annemieke van Herk, public relations, telefoon: +31 (0)20 417 71 77, e-mail: (annemieke@footprint.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...