Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marco du Pau maakt Formule 3 debuut tijdens Marlboro Masters

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Autosport

PERSINFORMATIE

Marco du Pau maakt Formule 3 debuut tijdens Marlboro Masters

Zandvoort, 3 augustus 2000 - De Nederlandse autocoureur Marco du Pau maakt zondag tijdens de Marlboro Masters op het Circuit Park Zandvoort zijn debuut in de Formule 3. De 22-jarige Aalsmeerder hoopt zich in beeld te rijden bij de topteams om zo mogelijk de rest van dit jaar maar in ieder geval volgend jaar in de Formule 3 verder te gaan.

Drie jaar geleden streed Marco du Pau in de Formule Super A karting-klasse (de Formule 1 van de kartsport) tegen onder andere de huidige Williams Formule 1 coureur Jenson Button en Benetton Formule 1 testcoureur Giorgio Pantano. Du Pau was op dat moment full-prof kartcoureur, in dienst van de Italiaanse CRG-fabriek. Twee jaar geleden stapte Marco du Pau over naar de autosport. Hij reed in het Duits kampioenschap Formule König. Ook daar maakte de Nederlander veel indruk. Onder meer door tijdens zijn allereerste autoraceweekend ooit de snelste trainingstijd en de snelste raceronde te rijden en de wedstrijd van start tot finish te leiden. Du Pau verwacht niet dat hij dat huzarenstukje tijdens de Marlboro Masters weer uit kan halen. "Dat is onmogelijk. Het niveau in de Formule 3 is veel hoger dan de Formule König. De auto¹s zijn niet alleen sneller en gecompliceerder maar de coureurs zijn ook veel beter. Zeker tijdens de Marlboro Masters, dat niet voor niets wordt gezien als een soort wereldkampioenschap Formule 3. Voor mij als debutant wordt het zwaar. Het feit dat de wedstrijd op Zandvoort wordt gehouden is geen echt voordeel. Ik heb niet vaak op Zandvoort gereden omdat ik vooral in Duitsland actief was. Tijdens de Marlboro Masters rij ik voor het eerst een wedstrijd op Zandvoort."

Marco du Pau waagt zich niet aan een voorspelling. "Eerst maar eens afwachten hoe tijdens de trainingen gaat. De kwalificatie wordt erg belangrijk. Het is in de Formule 3 erg lastig om in te halen dus als ik het daar goed doe is de kans op een mooi resultaat extra groot. Met een goed resultaat geef ik een visitekaartje af aan de Formule 3 teambazen. Dat is voor mij dit weekend het belangrijkst. Daarom ben ik blij dat ik kan rijden in het team van Alan Docking Racing. Dat geeft mij de zekerheid dat ik met een goede auto aan de start sta."

Voor meer informatie: Marco du Pau 06-53324989

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie