Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindelijk duidelijkheid rechtspositie au pair

Datum nieuwsfeit: 03-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Eindelijk duidelijkheid rechtspositie au pair
FNV Voorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

Met het verschijnen van een Tussentijds Bericht Vreemdelingencirculaire (TBV) is er een einde gekomen aan de onzekerheid waarin au pairs in Nederland verkeerden. De FNV pleitte al geruime tijd voor aanpassing van de regelgeving.

Door lobby van de FNV en het aanspannen van rechtszaken door de FNV is het beleid betreffende de rechtspositie van de au pair in Nederland bijgesteld. Dit blijkt uit het Tussentijds Bericht Vreemdelingencirculaire (TBV) over uitwisseling, dat sinds eergisteren (1 augustus 2000) van kracht is.

In de circulaire worden wederzijdse rechten en plichten expliciet benoemd en ook moeten zowel au pair als ontvangend gezin voortaan een officiële overeenkomst ondertekenen.

De FNV beijvert zich al een paar jaar voor de rechtsbescherming van de au pairs in Nederland. Samen met enkele au pair-bemiddelingsbureau's en belangengroeperingen drong zij bij staatssecretaris Cohen aan op meer duidelijkheid in de regelgeving en meer controle op de bestaande wetgeving.

De FNV verheugt zich dan ook over het feit dat het beleid nu in overeenstemming is met wat de FNV steeds heeft bepleit. Wel spreekt Kitty Roozemond, vice-voorzitter van de FNV, op twee punten haar zorg uit. Zij vindt dat de Arbeidsinspectie actief toezicht moet houden op naleving, en niet alleen in actie kunnen komen als er een klacht wordt gemeld.
Bovendien vindt Roozemond dat er een laagdrempelig en vertrouwd meldpunt moet komen voor au pairs met vragen, klachten of problemen.

3 augustus 2000

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie