Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Recreatieplas Toolenburg Haarlemmermeer gevaarlijk terrein

Datum nieuwsfeit: 04-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 4 augustus 2000

... RECREATIEPLAS TOOLENBURG TIJDENS AANLEG GEVAARLIJK TERREIN

Tijdens de vakantieperiode ligt de zandwinning en inrichting van de Recreatieplas Toolenburg stil. De gemeente Haarlemmermeer waarschuwt het publiek, en met name de ouders van kinderen, dat het betreden van het terrein en het te water gaan in de zandwinput, gevaarlijk kan zijn.
De aanleg van de nieuwe recreatieplas bij de Hoofddorpse wijk Toolenburg ligt op schema; zo'n 2/3 deel van het te winnen zand is al opgediept, waardoor de huidige plas is ontstaan. Met de opbrengst van de verkoop van het zand zal in de loop van 2002 de recreatieplas grotendeels ingericht zijn en voor het publiek kunnen worden opengesteld.
Tijdens de huidige aanlegfase is het betreden van het terrein verboden. De oevers van de plas zijn immers nog niet afgewerkt en de onderwaterbodem is nog steil en ongelijk. Ook zijn er nog geen enkele sanitaire voorziening aanwezig. De gemeente Haarlemmermeer wijst erop dat het gevaarlijk is om de zand- en kleislibdepots te betreden. Dit is ook op borden aangegeven. Er kunnen zich namelijk zandverschuivingen voordoen en in het slibmoeras kan men wegzakken en vast worden gezogen.
Openluchtrecreatie is aan de andere kant van Hoofddorp, in het Haarlemmermeerse Bos, volop mogelijk. Hier kan men naar hartelust op de verschillende terreinen en in de waterplassen recreëren.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie